net-sar Публикувано 20 Октомври, 2018 Доклад Сподели Публикувано 20 Октомври, 2018 Здравей те Колеги!! Преди да направя нещо мисля да ви попитам кой начин е най ефтин и най надежден! Налага се да се пуска оптично трасе около 6 км от село до язовир!! Питам каква оптика е най добре да се положи дирекно в земята,като се има предвид че не желаем нейното прекъсване от гризачи и подобия...... ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 21 Октомври, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 21 Октомври, 2018 Армирана да си трошат зъбките Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 21 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 21 Октомври, 2018 Не мисля, че директното полагане е оправдано ако държиш всичко да е на ниво. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
byte Отговорено 21 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 21 Октомври, 2018 HDPE тръба и вътре каквато искаш оптика си духни. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valvi Отговорено 23 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 23 Октомври, 2018 За да е директно в земята трябва да е на дъл бочина 0.6м. минимум.И разбира се армирана /бронирана/.На по дълбоко мишоците не слизат.Има такава дължина кабел но стандарта е 2км.Вземи си заривни муфи и гледай да са на дълбоко Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net-sar Отговорено 23 Октомври, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 23 Октомври, 2018 (Редактирано) HDPE тръба----мисля си най добре и естествено кадето са муфите шахти!! А дали има оптика с отрова ! Мисля си че ако има това ще спести HDPE Редактирано 23 Октомври, 2018 от net-sar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 23 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 23 Октомври, 2018 Но ще помогне само от гризачи не и от идиоти. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Екском Варна Отговорено 24 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 24 Октомври, 2018 Здравей, за директно полагане армиран кабел ще ти свърши работа против гризачи. Но както каза колегата Валви, може да е малко по-дълбоко заровена. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valvi Отговорено 25 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 25 Октомври, 2018 На 23.10.2018 г. at 19:21, net-sar написа: HDPE тръба----мисля си най добре и естествено кадето са муфите шахти!! А дали има оптика с отрова ! Мисля си че ако има това ще спести HDPE Ами първото изискване е ефтино - HDPE то оскъпява безусловно.Най надеждно - ами ти кажи кое е по устойчиво - HDPE или метално покритие.Шахтата струва копаене , изграждане , капаци , маркиращ кол.От друга страна е изкоп,заривна муфа и нищо друго,Изводите идват сами.Обмазан с отрова кабел не съм виждал да се предлага от 10 години.И да се прилага.Може пък да съм пропуснал нещо.Никой не е застрахован, Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 25 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 25 Октомври, 2018 (Редактирано) Като ви чета и почвам да не мога да спя. Вчера сънувах как купувам от тия модерните дивайси със слънчеви панели против къртици... и ги набучвам по трасето. ХЕм го маркирам... хем нема да има къртици. Наемам и свободен вряг хъскита да ги разхождат по трасето сутрин и вечер. Накрая се договарям с всички багеристи околовръс 30км да не копаят след 18 часа вечерта... и да отказват поръчки за изкопи към водопровода в събота и неделя. Накрая купувам земята, ставам фермер и започвам да се чудя дали рапица или царевица ще ми реши проблема със съня? В реалността винаги съм знаел, че съм в сбъркан бизнес. Ако бях купил 2 лайнарки, когато се продадох щях да съм в доста по-чист бизнес.. и вероятно с пари. В ланаджийството се лови единствено диабет или цироза. Според района и ловците ако имате късмет може и трихинелоза. Пари.. едва ли Редактирано 25 Октомври, 2018 от Mile Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 25 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 25 Октомври, 2018 И до допълня ... HDPE ако се слага, което е, вероятно в сферата на фантастиката... Не се взима от железарията. За подобни или "некакви такива" изстъпления се взима правилно оребрено и с нужната ДЕБЕЛИНА. Иначе ще "духнете" както спомена колега нагоре нещо различно от кабел. За всека цел си има тел. Не мое тука с три поста да споделите всяка простотия, която ще ви се случи. Еле па на друг пациент. Особеност на дизайна и на манталитета/авторитета на притежанието. Но мишките ревали, плакали и продължавали да нагъват кактуса. Това от железарията си го ползвайте в енергото и виваком шахтите. Чувствайте се защитени, като да си биете чекии с капут 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
valvi Отговорено 25 Октомври, 2018 Доклад Сподели Отговорено 25 Октомври, 2018 Това с лайнарката ми хареса.Ама диабет и цироза не е хорошо.Житница не е лошо място.Може пък вече да е минал през рапицата и слънчогледа.Що па да не пробва шаран срещу Никулден. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 9 Януари, 2019 Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Януари, 2019 Метал под земята на 6км ..дано да не е гръмотевична зона ... и такъв сме го яли. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VTSC Отговорено 27 Януари, 2020 Доклад Сподели Отговорено 27 Януари, 2020 На 25.10.2018 г. at 0:20, valvi написа: Ами първото изискване е ефтино - HDPE то оскъпява безусловно.Най надеждно - ами ти кажи кое е по устойчиво - HDPE или метално покритие.Шахтата струва копаене , изграждане , капаци , маркиращ кол.От друга страна е изкоп,заривна муфа и нищо друго,Изводите идват сами.Обмазан с отрова кабел не съм виждал да се предлага от 10 години.И да се прилага.Може пък да съм пропуснал нещо.Никой не е застрахован, Кабел, съдържащ вещества, отблъскващи гризачи има, просто хората не искат да ги купуват. Искат най-еФтиното. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki5 Отговорено 31 Януари, 2020 Доклад Сподели Отговорено 31 Януари, 2020 Вземи си кабел армиран и с двете телчета, пак пусни по тях поне 220 волта пак мишока нека хапе кат му харесва.Само незабравяй да го изключиш като сплайсваш.Инак използвай си 3 макари подробно картографирай трасето с метражи и жипиес кординати по трасето снимкии и все . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване