px1 Публикувано 22 Юли, 2018 Доклад Сподели Публикувано 22 Юли, 2018 Здравейте, Хакнаха ми един mikrotik L4 на X86 платформа. Беше ограничен за достъп само от 5 IP адреса и със спрени всички сървиси осен API и WINBOX Има ли начин да се преинсталира флашката за да се запази лиценза ? www.streambg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 29 Юли, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 29 Юли, 2018 http://bgwhois.com 46.148.20.25 - Гео информация ИП адрес 46.148.20.25 Хост 46.148.20.25 Местоположение UA UA, Ukraine Град Kharkov, 07 61029 Организация Infium, UAB Интернет доставчик Infium, UAB AS номер AS50297 Infium, UAB вероятно евтин хостинг или такъв с месец тест. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 kmeta Отговорено 30 Юли, 2018 Доклад Сподели Отговорено 30 Юли, 2018 Бях със стара версия 6.39.3 и вчера са ме хакнали. Това е решението: сссс 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 master Отговорено 30 Юли, 2018 Доклад Сподели Отговорено 30 Юли, 2018 A пише, че над v6.38.5 всичко е фикснато?? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 office Отговорено 31 Юли, 2018 Доклад Сподели Отговорено 31 Юли, 2018 Quote Public exploit This vulnerability is being exploited in the wild. Vulnerable software MikroTik RouterOS Vulnerable software versions MikroTik RouterOS 6.42 MikroTik RouterOS 6.41.4 MikroTik RouterOS 6.40.7Hide moreMikroTik RouterOS 6.41.3 MikroTik RouterOS 6.40.6 MikroTik RouterOS 6.40.3 MikroTik RouterOS 6.40.2 MikroTik RouterOS 6.36.4 MikroTik RouterOS 6.41.2 MikroTik RouterOS 6.41.1 MikroTik RouterOS 6.41 MikroTik RouterOS 6.40.5 MikroTik RouterOS 6.40.4 MikroTik RouterOS 6.40.1 MikroTik RouterOS 6.40 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Inkas Отговорено 31 Юли, 2018 Доклад Сподели Отговорено 31 Юли, 2018 (Редактирано) Здравейте колеги, Ще опиша на кратко как аз решавам проблема с "хакнатите микротици". 1. System -> Scripts - махам скрипта ако се не лъжа кръстен е "script3_" 2. System -> Scheduler - махам Schedule-а 3. IP -> Socks - Спирам го (махам отметката от "Enable") 4. IP -> Services - Спирам всички сървиси, като оставям само Winbox-a, където си описвам само адресите от които да имам достъп 5. Upgrade 6. IP -> Firewall - разрешавам "drop" правилата, които ги забраняват 7. Сменям всички пароли. Ако някой колега има да добави нещо, нека да го напише. Редактирано 31 Юли, 2018 от Inkas 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 31 Юли, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Юли, 2018 Смяна на имената на потребителите също не е лошо решение. Влизане през ROMON протокола. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 goshkata Отговорено 1 Август, 2018 Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 Здравейте и от мен, имам 4 борда от които единия е хакнат на 29.07. с разрешен IP -> Socks . Другите три са със забранен IP -> Socks по дефаулт и с тях няма проблем, поне за сега. Всички бордове имат разрешен достъп само през win box. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 1 Август, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 И сменете порта на WinBOX , като и добавите в стената правила за портсканери , като дроп правилото за същите да са ви в прерутинг веригата т.е. в RAW ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 msboy Отговорено 1 Август, 2018 Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 Преди 8 часа, JohnTRIVOLTA написа: И сменете порта на WinBOX , като и добавите в стената правила за портсканери , като дроп правилото за същите да са ви в прерутинг веригата т.е. в RAW ! Нищо не помага! Ако са решили да влязат си влизат и излизат сякаш са у дома си. Снощи хакнаха борд с версия 6.42.6 , който беше с променена парола, порт и определен диапазон за IP адреси за Winbox. От съпорта казаха че данните за борда са били вземати преди ъпгрейда и заради това са проникнали без проблем. Да ама не ! Бяха спазени всички стъпки за защита включително и за смяна на паролата след ъпгрейд който беше продиктуван с цел УЖ! за защита от проникване. И най-тъпото което ми искат е да генерирам supout.rif ???!!! Как да го генерирам след като взимат пълните права над рутера и си правят каквото искат хакерите. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 px1 Отговорено 1 Август, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 преди 19 минути, msboy написа: Нищо не помага! Ако са решили да влязат си влизат и излизат сякаш са у дома си. Снощи хакнаха борд с версия 6.42.6 , който беше с променена парола, порт и определен диапазон за IP адреси за Winbox. От съпорта казаха че данните за борда са били вземати преди ъпгрейда и заради това са проникнали без проблем. Да ама не ! Бяха спазени всички стъпки за защита включително и за смяна на паролата след ъпгрейд който беше продиктуван с цел УЖ! за защита от проникване. И най-тъпото което ми искат е да генерирам supout.rif ???!!! Как да го генерирам след като взимат пълните права над рутера и си правят каквото искат хакерите. Преинсталира ли го с netinstall ? Ако ползваш backup файл, след като го качиш на префлашнатото устройство, направи export на конфигурацията , префлашни го наново и качи кофигурацията с export файла. Предполагам че с backup файла се прехвърля и дупката в софтуера . www.streambg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 msboy Отговорено 1 Август, 2018 Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 преди 4 минути, px1 написа: Преинсталира ли го с netinstall ? Ако ползваш backup файл, след като го качиш на префлашнатото устройство, направи export на конфигурацията , префлашни го наново и качи кофигурацията с export файла. Предполагам че с backup файла се прехвърля и дупката в софтуера . То друг вариант няма освен с Neinstall да си възстановиш правата. Пък и възстановяването става поне при мен ред по ред от предварителен \export compac (визирам от txt файл) . Няма какво да го дъвчем проблема е налице. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 master Отговорено 1 Август, 2018 Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 преди 12 минути, px1 написа: Преинсталира ли го с netinstall ? Ако ползваш backup файл, след като го качиш на префлашнатото устройство, направи export на конфигурацията , префлашни го наново и качи кофигурацията с export файла. Предполагам че с backup файла се прехвърля и дупката в софтуера . А ако е с export? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 master Отговорено 1 Август, 2018 Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 Преди 1 час, msboy написа: Нищо не помага! Ако са решили да влязат си влизат и излизат сякаш са у дома си. Снощи хакнаха борд с версия 6.42.6 , който беше с променена парола, порт и определен диапазон за IP адреси за Winbox. От съпорта казаха че данните за борда са били вземати преди ъпгрейда и заради това са проникнали без проблем. Да ама не ! Бяха спазени всички стъпки за защита включително и за смяна на паролата след ъпгрейд който беше продиктуван с цел УЖ! за защита от проникване. И най-тъпото което ми искат е да генерирам supout.rif ???!!! Как да го генерирам след като взимат пълните права над рутера и си правят каквото искат хакерите. Кои сървиси бяха активни, беше ли направил стъпките които колегите по-горе описаха? От няколко месеца редовно ми излиза рекламата за някаква "защита" направена спец за МТ. Според мен зад тия атаки не стоят някой случайни хора. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 1 Август, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 Преди 1 час, msboy написа: Нищо не помага! Ако са решили да влязат си влизат и излизат сякаш са у дома си. Снощи хакнаха борд с версия 6.42.6 , който беше с променена парола, порт и определен диапазон за IP адреси за Winbox. От съпорта казаха че данните за борда са били вземати преди ъпгрейда и заради това са проникнали без проблем. Да ама не ! Бяха спазени всички стъпки за защита включително и за смяна на паролата след ъпгрейд който беше продиктуван с цел УЖ! за защита от проникване. И най-тъпото което ми искат е да генерирам supout.rif ???!!! Как да го генерирам след като взимат пълните права над рутера и си правят каквото искат хакерите. Най-вероятно имаш компрометиран "компот" на който влизаш с WinBOX . Така че няма нужда да кардинализираш нещата , защото не са такива, както ги изкарваш . ако си по прочел някои неща и се позамислиш по-задълбочено ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 msboy Отговорено 1 Август, 2018 Доклад Сподели Отговорено 1 Август, 2018 (Редактирано) преди 45 минути, JohnTRIVOLTA написа: Най-вероятно имаш компрометиран "компот" на който влизаш с WinBOX . Така че няма нужда да кардинализираш нещата , защото не са такива, както ги изкарваш . ако си по прочел някои неща и се позамислиш по-задълбочено ! Личи си че не си прочел и ред за компотите принципа на проникване (доколкото има официална и неофициална информация) и заради това цитираш WinBOX некомпетентно! . Редактирано 1 Август, 2018 от msboy поправка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
px1
Здравейте, Хакнаха ми един mikrotik L4 на X86 платформа.
Беше ограничен за достъп само от 5 IP адреса и със спрени всички сървиси осен API и WINBOX
Има ли начин да се преинсталира флашката за да се запази лиценза ?
www.streambg.net
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
12
10
7
7
Popular Days
1 Авг.
11
25 Юли
8
22 Юли
8
24 Юли
7
Top Posters For This Question
JohnTRIVOLTA 12 posts
111111 10 posts
px1 7 posts
master 7 posts
Popular Days
1 Авг. 2018
11 posts
25 Юли 2018
8 posts
22 Юли 2018
8 posts
24 Юли 2018
7 posts
Popular Posts
_mi_
Днес се заех малко с проблема и намерих питонските файлове за експлоита....! Работи супер елегантно - сам си хаквах моите устройства, уязвимоста е при сървисите, ако там не набиеш ипитата за позволен
111111
Латвииците нещо премълчават А дайте логично обяснение как се регенерира хост ключа? Борда е облъчен на интернет от 24ч с актуална версия
Щирлиц
Аз лично бих пуснал и поне 2 независими онлайн скенера за всеки случай ..... При преинсталиране не винаги се убиват гадовете - случвало ми се е да да успее да зарази флашката с дистрибутива. С 300 зо
69 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване