N.Angelov Публикувано 7 Март, 2018 Доклад Сподели Публикувано 7 Март, 2018 Здравейте, трябва ми малко хелп със Опен ВПН. Ползвал съм този пример https://mikrotik.unibit.bg/articles/mikrotik-openvpn-server-windows-client/ Проблема е че VPN-a ръботи безупречно, но не мога да достъпя вътрешна мрежа от VPN-a. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
1 gbdesign Отговорено 7 Март, 2018 Доклад Сподели Отговорено 7 Март, 2018 Добави я най от долу в конфигурационният файл на клиента по следният начин: route 192.168.2.0 255.255.255.0 Като не трябва да е същата, като мрежата на VPN-а. Тоест, ако не си направил нова мрежа специално за VPN-а, направи такава. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 N.Angelov Отговорено 7 Март, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 7 Март, 2018 (Редактирано) 19 minutes ago, gbdesign said: Добави я най от долу в конфигурационният файл на клиента по следният начин: route 192.168.2.0 255.255.255.0 Като не трябва да е същата, като мрежата на VPN-а. Тоест, ако не си направил нова мрежа специално за VPN-а, направи такава. Лан мрежата ми е дефоутната 192.168.88.1 а на ВПН-а е 192.168.89.1 тоест route 192.168.88.0 255.255.255.0 ако съм разбрал правилно ? Редактирано 7 Март, 2018 от N.Angelov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 gbdesign Отговорено 8 Март, 2018 Доклад Сподели Отговорено 8 Март, 2018 Да. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
N.Angelov
Здравейте, трябва ми малко хелп със Опен ВПН.
Ползвал съм този пример https://mikrotik.unibit.bg/articles/mikrotik-openvpn-server-windows-client/
Проблема е че VPN-a ръботи безупречно, но не мога да достъпя вътрешна мрежа от VPN-a.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
3 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване