_mi_ Публикувано 31 Декември, 2017 Доклад Сподели Публикувано 31 Декември, 2017 Искам да осъществя контакт между Pc(windows) и Mikrotik(vpn server l2tp)! Сценарий на мрежата: Проблем: При опит за свързване от PC, не мога да осъществя контакт с микротика. Опитах доста техники приложени в нета(google, youtube), но точно като моя сценарий не намерих! Въпроси: На М-Тел рутерът прехвърлих портове 1701,500,4500... но не се получи връзката... това ли е правилният начин като мрежова настройка, в моя случай? Каква е правилната настройка в моят случай? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 31 Декември, 2017 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Декември, 2017 вероятно имаш нат извън обхвата ти Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_mi_ Отговорено 2 Януари, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2018 Еми в крайна сметка, направо отворих всички портове към микротика и с PPTP стана! Мерси! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 3 Януари, 2018 Администратор Доклад Сподели Отговорено 3 Януари, 2018 Явно правилата са ти глобални ограничи ги по интерфейси или групи интерфейси. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
_mi_ Отговорено 6 Януари, 2018 Автор Доклад Сподели Отговорено 6 Януари, 2018 Поиграх си още малко и оставих само портове 1723 , 47 и всичко си е ок, не знам защо не се получи, явно нещо бях омазал! И нещата станаха много бързо - enable pptp server , add secret и толкова , в PC на vpn conn съм отбелязaл само pptp и всичко друго ми е по подразбиране! Сега може ли да се направи така че като вляза на моят компютър(windows) в Network да си видя споделените ресурси(windows) от другата физическа страна на мрежата? Какви настройки трябва да се направят? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
noneblah Отговорено 9 Февруари, 2018 Доклад Сподели Отговорено 9 Февруари, 2018 Здрасти, Би трябвало да е възможно да ги достъпиш и в моментната конфигурация на pptp-то. Имай предвид, че наименуването не минава през тунела и като цяло udp broadcast-и не минават през тунела. Няма да можеш да ги достъпваш по домейни, ще ти трябва IP адреса на машината която искаш да достъпиш през pptp-то. Можеш да конфигурираш DNS в локалната мрежа за тази цел. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване