zlatanov Отговорено 27 Януари, 2023 Доклад Сподели Отговорено 27 Януари, 2023 Здравейте, Искам да Ви попитам, кое ОЛТ за GPON бихте ми препоръчали: https://xcombg.com/gpon/olt-1/olt-bdcom-p3600-16e-2ac-16-port-gpon-с-две-захранвания или https://xcombg.com/gpon/olt-v-sol-1/gpon-olt-с-16-pon-порта-l3-web-v1600g2 Ще се ползва само с ОНУ-та на Huawei. Имам много лош опит с C-Data, пълнеше му се паметта и се рестартираше в месеца веднъж. Сега чета противоречиви мнения за V-SOL, а той успява да види Huawei-те. Обаче за BDCom не мога да намеря информация, дали ще се сработи с Huawei - ONT. Благодаря Ви за съдействието. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 15 Юни Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юни (Редактирано) Добро утро, от край време наблюдавам един странен проблем с V-Sol (4 портови, Л3). Нужно е да се рестартира ОЛТ в някои от следните случаи: - загуба на линк към сървърно (междинна точка); - спиране на ток при ОЛТ (често някои клиенти са през други трафопостове и при тях има ток, а централно няма. - при спиране на ОНУ-та (обратно на горното - ток има при ОЛТ (или UPS), а при ОНУ-тата няма) Рутерите се свързват по PPPoE. В резюме - по оптичната част всичко е свързано (след възстановяване на ел. захранванията), но PPPoE не преминава преди рестарт на OLT (понякога става с рестарт на ОНУ, понякога не става). Понякога иска дори два последователни рестарта за да захапят всички рутери. Дали сте засичали подобни аномалии? Редактирано 15 Юни от Networker “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Hartman Отговорено 15 Юни Доклад Сподели Отговорено 15 Юни Стар проблем , V-Sol така и не го оправиха... Онутата не могат си прочетат свястно SNTP то след ребоот. Родих се мокър, гладен и гол.Посрещнаха ме с бой, студ и изкуствена храна...От тогава всичко става все по зле... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MTLF Отговорено 15 Юни Доклад Сподели Отговорено 15 Юни Преди 15 часа, Networker написа: Добро утро, от край време наблюдавам един странен проблем с V-Sol (4 портови, Л3). Нужно е да се рестартира ОЛТ в някои от следните случаи: - загуба на линк към сървърно (междинна точка); - спиране на ток при ОЛТ (често някои клиенти са през други трафопостове и при тях има ток, а централно няма. - при спиране на ОНУ-та (обратно на горното - ток има при ОЛТ (или UPS), а при ОНУ-тата няма) Рутерите се свързват по PPPoE. В резюме - по оптичната част всичко е свързано (след възстановяване на ел. захранванията), но PPPoE не преминава преди рестарт на OLT (понякога става с рестарт на ОНУ, понякога не става). Понякога иска дори два последователни рестарта за да захапят всички рутери. Дали сте засичали подобни аномалии? А дали не е някой стар проблем ?! С последен фърмуер ли е ?! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 16 Юни Автор Доклад Сподели Отговорено 16 Юни Преди 3 часа, MTLF написа: А дали не е някой стар проблем ?! С последен фърмуер ли е ?! Най-новата версия имаше бъг (не можеш да си наименоваш ОНУ-тата). Версията, която най-стабилно работи при мен (извън този бъг) е: V2.03.73R Преди 5 часа, Hartman написа: Стар проблем , V-Sol така и не го оправиха... Онутата не могат си прочетат свястно SNTP то след ребоот. А дали с друга марка ОНУ това се лекува? При нас 95% ОНУ са на В-Сол също, не съм търсил зависимост между марки на ОНУ-та. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 16 Юни Доклад Сподели Отговорено 16 Юни Преди 5 часа, Networker написа: Най-новата версия имаше бъг (не можеш да си наименоваш ОНУ-тата). Има още по-нови версии, но изискват актуални браузери (имат много javascript-ове). Проблемът обаче е в софтуера на ОНУ-тата. Имал съм други подобни проблеми със стари онута. Дали опита да ги обновиш. Например от тук: http://vsolru.com/cloud/exchange_support/ Ако се справяш с руския, може да ги питаш в телеграм групата им https://t.me/vsolru Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 17 Юни Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Юни На 16.06.2024 г. at 8:37, hgd написа: Има още по-нови версии, но изискват актуални браузери (имат много javascript-ове). Проблемът обаче е в софтуера на ОНУ-тата. Имал съм други подобни проблеми със стари онута. Дали опита да ги обновиш. Например от тук: http://vsolru.com/cloud/exchange_support/ Ако се справяш с руския, може да ги питаш в телеграм групата им https://t.me/vsolru Самите ОНУ-та не, до сега съм въртял версии само на ОЛТ-тата (явно проблема не е бил там). Мерси за ресурсите, ще ги пробвам там “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Momotuk88 Отговорено 27 Октомври Доклад Сподели Отговорено 27 Октомври Здравейте всички, ако някой се интересува от система за мониторинг V-SOL, свържете се с мен в Telegram или на имейл. Системата е универсална и поддържа всички видове OLT. Telegram: momotuk88 Mail: momotuk88@gmail.com Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване