master Публикувано 24 Февруари, 2017 Доклад Сподели Публикувано 24 Февруари, 2017 Здравейте, някой ползва ли конвертор с въпросния чип ? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 25 Февруари, 2017 Администратор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2017 Аз го имам, какъв е въпроса? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 25 Февруари, 2017 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2017 Пускам го и се вижда че работи (tx към rx свързани и каквото напиша излиза) Но като го вкл. Към нано или тп линк излизат само некоректни символи. Сменях терм. Програма, смених лаптопа, пробвах и под линукс с миником и няма промяна. Сменях скорости, имам и др платка със същия чип нова и тя се държи така. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 25 Февруари, 2017 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2017 Кабелите от ch до порта на устройството са 5см дължина. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 25 Февруари, 2017 Администратор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2017 (Редактирано) То май аз имах същия проблем / в тази тема /с този чип и го реших като си закупих друг USB TTL но с чип на силикон CP2102 и всичко си дойде на място ! Мисля проблема се състои в това че серийната връзка с CH340 си е стандарт RS232 с подаване на по-високо напрежение , до като TTL е с по-ниско което е необходимо в случая! Редактирано 25 Февруари, 2017 от JohnTRIVOLTA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 25 Февруари, 2017 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2017 Не 340ка при мен има избор на ттл нивото 3,3/5волта. Със сериен блутоот работи 340ката. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 25 Февруари, 2017 Администратор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2017 На 25.02.2017 г. at 8:57, master написа: Не 340ка при мен има избор на ттл нивото 3,3/5волта. Със сериен блутоот работи 340ката. Expand На 3.3v не става ли? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 25 Февруари, 2017 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2017 Ch340 съм го сетнал на 3.3v и наното и тп линка са на 3.3v. Блутута също е на 3.3v и си работи. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване