boby_m Публикувано 31 Януари, 2017 Доклад Сподели Публикувано 31 Януари, 2017 Здравейте! Взех новият продукт на Микротик hEX RB750Gr-3 , за който има поддръжка и на Dude server. Да сменя компютъра с RB . Хем по-малко място заема , хем не бръмчи , хем по-икономично.Всичко мина нормално при прехвърлянето. Инсталирах си dude сървъра.Прехвърлих си базата и всичко заработи. Обаче се появи следния проблем: Скапва се базата.Понякога много често, понякога не. И постоянно трябва да копирам работещо копие на базата на мястото на скапаната. Мислех си , че е от USB флаша. Пробвах с три вида , но няма ефект. Kingston 2GB Verbatim 4GB Trancend 16GB Пробвах и с външен хард диск , защото пишеше в указанията за борда , че трябва да се ползват карта памет или USB флаш памет за индустриални цели.Тоест по-висок клас.Обаче ефекта е същия .Скапва се по същия начин както и при USB флашките. Понякога работи и по 20 дни без проблем дори и при промяна на параметри в карти на Дуде. Понякога спира по 10 пъти на ден без да е променяно нищо. Ако някой има решение на проблема ще се радвам да сподели. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Null Отговорено 31 Януари, 2017 Доклад Сподели Отговорено 31 Януари, 2017 Успех RB750 Gr-3 с Dude сигурно тоя микротик трябва и някакъв трафик да минава през него Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boby_m Отговорено 31 Януари, 2017 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Януари, 2017 В какъв смисъл? Този RB се ползва само за Дуде -сървъра. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 31 Януари, 2017 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Януари, 2017 Един пасивен атом ще ти върши по добра работа, на борда дуда може да го ползваш за автоматизация само. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Null Отговорено 31 Януари, 2017 Доклад Сподели Отговорено 31 Януари, 2017 Преди 2 часа, boby_m написа: В какъв смисъл? Този RB се ползва само за Дуде -сървъра. В смисъл такъв че този борд по принцип няма да издържи и да работи коректно за dude serv аз имам CCR1009-8G-1S-1S+ и при 200 устройства които чертае Dude не става за нищо сам си направи сметката с твоя борд можеш да ползваш Dude за 1 wifi ruter да наблюдаваш не повече и пак ще работи трудно Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boby_m Отговорено 9 Февруари, 2017 Автор Доклад Сподели Отговорено 9 Февруари, 2017 Благодаря на всички за мненията.Върнах се отново на Дуде под Windows всичко работи стабилно без никакви проблеми.Явно за момента това е и си остава най-доброто решение! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Null Отговорено 9 Февруари, 2017 Доклад Сподели Отговорено 9 Февруари, 2017 На 31.01.2017 г. at 17:29, 111111 написа: Един пасивен атом ще ти върши по добра работа, на борда дуда може да го ползваш за автоматизация само. Колегата ти сподели кое е най доброто решение макар че аз лично като цяло не съм фен на Dude има много по полезни неща за мониторинг Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
y.georgiev Отговорено 17 Януари, 2018 Доклад Сподели Отговорено 17 Януари, 2018 На 2/9/2017 at 13:57, Null написа: Колегата ти сподели кое е най доброто решение макар че аз лично като цяло не съм фен на Dude има много по полезни неща за мониторинг сподели някое от тях Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
iontcho Отговорено 1 Декември, 2018 Доклад Сподели Отговорено 1 Декември, 2018 На 9.02.2017 г. at 9:53, boby_m написа: Благодаря на всички за мненията.Върнах се отново на Дуде под Windows всичко работи стабилно без никакви проблеми.Явно за момента това е и си остава най-доброто решение! Извинявай, Какав windows ползваж и коя верся на the dude? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване