Администратор 111111 Отговорено 31 Октомври, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2016 Какви са климатичните условия между двете точки, все пак сме в сезона на мъглите. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net-sar Отговорено 31 Октомври, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2016 меко казано добри са климатичните ни условия.Вчера около 10 сутринта реших да ги поставя на master tx40Mhz 5760 и rx20Mhz 6195 и съответно на обратно slave rx40Mhz 5760 i tx20Mhz 6195 и до сега ден и няколко часа не са мръднали. Реших да ги поставя на mastera na tx50Mhz и slave rx na 50Mhz и ще пиша утре как се държи Ако някой има обяснение нека пише.Смятам че това е добра тема за хора който решат да си купуват airfiber 5u Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net-sar Отговорено 31 Октомври, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2016 Здравейте отново! Какво се случи: канала master tx40Mhz 5760 и slave rx40Mhz се промени,като от 58/56 достигна стойности 67/62 а канала master rx20Mhz 6195 и slave tx tx20Mhz 6195 от 62/61 достигна 55/56 Какво става не знам,но ги връщам на 40Mhz Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 31 Октомври, 2016 Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2016 Минаваш над вода нали? Вир, язовир или нещо от сорта Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net-sar Отговорено 31 Октомври, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2016 (Редактирано) мисля че има едно малко язовир че но то се пада поне 400-500 метра в ляво.преди няколко дена пуснах линк с микротици на 15 метра от airfiber-ра като се чуха на 49/49. на 40MHz нямаха проблеми няколко дни.Сложих ги на 80Mhz и на честота 5675 и до няколко минути тиковете както работеха дуплекс 220Мб паднаха на 40Мhz автоматично.Какво става не знам.До 40Мhz всичко работи по нагоре(50М hz-80Mhz) нещата се скапват,но не веднага а след няколко часа. Много интересно и аз стигам до мнението че някой ни прави номера!!! Редактирано 31 Октомври, 2016 от net-sar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 Те при нас и на 40 толкова работят:D Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 (Редактирано) А каква реална скорост трябва да носи линка - с 40MHz не е ли достатъчно? Алтерантивен крив вариант е да си подкараш два паралелни линка 40MHz в bonding (може единия да е през файбърите и един с MTik - бондинг през LAN-овете), може да се направи и failover ако файбъра спре да мине на MTik само. Апропо, има 3x3 chain AC карти на MTik, ако наредиш 3 антени (при условие, че ефира е чист) дори на 40MHz ще има прилична скорост. Редактирано 1 Ноември, 2016 от Networker “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jack82 Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 (Редактирано) Тия боклуци а кажете ми заслужават ли си 5к парите на 23 км издвам сме ги закрепили трябва да се видят на -66 а се виждат на -73 а за тези релейки това си е голяма загуба на сигнал направо ми идва да им извадя пиктейли и да пернем 2 90 ки Редактирано 1 Ноември, 2016 от jack82 Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
bobo Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 Ами може да ги псувате колкото си искате, но тия калкулатори са базирани на идиален сигнал и перфектна Фрейнелова зона. При кофти проектирано трасе се получават такива ефекти . Главно вечер-сутрин или при смяна лято-зима поради куп зависимости като изпарения отражения и други . Сигнал има ама качество на сигнала го няма . Колегата с проблемния линк да провери именно дали има достатъчно чиста фрейнелова зона . Тоест помага ли разместването на лика по височина . Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net-sar Отговорено 1 Ноември, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 Не колега не помага! Сега се връщам и нещата са така както ги оставих вчера 58/57 но на 40Mhz на 50 нещо им става.Не смятам колега дали е от чинийките,а по скоро от комисията за регулиране на съобщенията. Знам понеже говорих с техен администратор и той ми обясни че има поставени клетка,като тази в варна,рояк и т.м. те служат не само за наблюдаване а и за спиране или до колко то могат да блокират линка.Това се прави от 2009 година на сам.Могат само силно засечените обхвати да нарушат,но не и тези който са под 40Mhz.Показа ха ми и мястото на което работят в варна.Ако не ми вярвате отидете и проверете.намират се на най високото място в квартал Аспарухово. Така че не се чудете за какво не работя добре на 50Мhz. Според това което ми дадоха,можем от 5185 до 5385 и от 5500 до 5700 но да не употребяваме 80Мhz на високите канали Ако не ми вярвате питай те ги !!! Очаквах някой да ми го каже,но виждам че никой не се е запознал тези факти Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 Правилно са ти казали. Това са позволените. Другото са разкази за доброто крс, което пляска през ръчичките непослушните.. Налазил си в платени честоти и волно или неволно си си го сложил. КРС нямат нито ресурса, нито желанието да гонят по планини и паланки н-тата пионер мрежа. Заглушаване.. ала-бала.. Пристигат и застават срещу антената с буса (или почти срещу нея). Мерят излъчвана мощност, колко мхз лента... и това е. Вадят после кочана и пишат акта. Това е всичко, както казва баба Латинка от популярната реклама пп За да се случат тия неща трябва да си в район, в който има интерес от вива или друг подобен. Повярвай тогава крс щяха да са ти най-малкия проблем (и акт) 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 " Според това което ми дадоха,можем от 5185 до 5385 и от 5500 до 5700 но да не употребяваме 80Мhz на високите канали " To това си е по закон и ние си го спазваме както и доста от колегите които знам, друг е въпроса че има хора които не го спазват. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 1 Ноември, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 Проблема е че мобилните оператори се изживяват като недосегаеми, и бичат на едни ми ти мощности... и то в некомерсиалните честоти. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ефект Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 Колега, не си набивай филми с КРС нямат нищо общо със ситуацията Mile е прав, че нямат интерес да го правят на free диапазон. Според моята практика за конкретния случай са неправилно срещнати антени и като фактор за тези преигравания са изпаренията сега земята е топла също така и морето, а климата изстива и има висока концентрация на изпарения които ти рефлектират върху линка. Съвет, сетни честота с най висок шум и коригирай линка до най-добра стойност после намери добра честота. Съществува вариант да си "убил" стъпалото на радиото ако си го включвал без антени или ако в работещ режим си навил пигтейлите. Имал съм случай на отечка по конструкцията на мачтата или не заземена мачта да прави сходен проблем. 2 няма начин да няма начин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ефект Отговорено 1 Ноември, 2016 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2016 Преди 1 час, net-sar написа: Според това което ми дадоха,можем от 5185 до 5385 и от 5500 до 5700 но да не употребяваме 80Мhz на високите канали 200. Радиочестотни ленти 5150-5350 MHz и 5470-5725 MHz се използват и за безжичен абонатен достъп, включително локални радиомрежи (WAS/RLAN) в съответствие с Резолюция 229 (WRC-03) за граждански нужди. няма начин да няма начин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване