blagoy Публикувано 15 Юли, 2016 Доклад Сподели Публикувано 15 Юли, 2016 за първи път имам възможността да работя с mikrotik. Направих vlan но не мога да разбера как да направя различни vlan към един и същи range ip. Другия проблем който видях като направя настройките на switch GS1910-24 vlan те се виждат между тях. Извинявам се ако питането ми е глупаво Благодаря предварително. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 15 Юли, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 Опиши топология по твоите изисквания, за да разбереме идеята ти. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 blagoy Отговорено 15 Юли, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 Преди 1 час, 111111 написа: Опиши топология по твоите изисквания, за да разбереме идеята ти. Имам 4-ри етажна сграда като на всеки етаж имам GS1910-24 switch. Като всеки switch отговаря за стаите на съответният етаж и всяка стая трябва да стане отделен vlan за да не могат да се виждат, а сличовете са вързани директно към mikrotik-a Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 15 Юли, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 Дай порт изолация в суичовете. т.е. Всички да виждат през ъплинка но не и помежду си. не е нужно да си усложняваш живота. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 blagoy Отговорено 15 Юли, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 (Редактирано) вътре в стаята трябва да се виждат компютрите Редактирано 15 Юли, 2016 от blagoy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 15 Юли, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 Всяка работна станция е включена в етажния суич ли? то тогава може да си ги обединиш в стаите като групираш портовете в логически суичове. порт 1-4 /стая 1/, 5-8 /стая 2/ и т.н. иначе ще луднеш да направиш 52 влана които да вкараш в бриджове отговарящи на броя на стаите и след което да направиш съответните правила във фаеруала на бриджовете А и ще може да зададеш по този начин порт за мрежов принтер на който да печатат от етажа /от който много по лесно се сваля статистика кой как ползва принтера/ Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 blagoy Отговорено 15 Юли, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 може ли да ми пратиш линк с документация как да го направя ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 15 Юли, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 преди 1 минута, blagoy написа: може ли да ми пратиш линк с документация как да го направя ? На кое документацията? Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 blagoy Отговорено 15 Юли, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 (Редактирано) как да групирам портовете Редактирано 15 Юли, 2016 от blagoy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 15 Юли, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 http://prodotti.zyxel.it/USERSGUIDE/ZYXGS-1910-SERIE.pdf раздел 5,6 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 blagoy Отговорено 15 Юли, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 може ли да ми кажеш точно какво да търся. за да не се наложи да изчета цялата документация Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 15 Юли, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 Порт изолация Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 blagoy Отговорено 15 Юли, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Юли, 2016 (Редактирано) намерих но не мога да видя как да създавам групи както ми каза ? Ако искаш мога да ти дам достъп за да видиш Редактирано 15 Юли, 2016 от blagoy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 office Отговорено 16 Юли, 2016 Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2016 Ако решиш дай достъп и пиши на лична да ти хелп Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
blagoy
за първи път имам възможността да работя с mikrotik. Направих vlan но не мога да разбера как да направя различни vlan към един и същи range ip.
Другия проблем който видях като направя настройките на switch GS1910-24 vlan те се виждат между тях.
Извинявам се ако питането ми е глупаво
Благодаря предварително.
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
13 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване