Администратор kokaracha Отговорено 11 Май, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Май, 2016 Айде пак реклами,пак тестваме с удп и вадим огромните цифри. Де'т се вика голям облак пък дъжд няма 1 Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 12 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 12 Май, 2016 Дори на UDP, резултатите изглеждат обнадеждаващи. MTik AC повече от 400-450 Mbps (UDP) и около 350 (TCP) на half-dx не съм изкарвал с 2x2 MIMO на 80MHz лента. Скоро излезе mimiPCI-E карта на MTik с 3 chains, интересно е с нея колко ще се докара. Някой тествал ли е какво може AF-5X или AF-11X на Ubnt? “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 12 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 12 Май, 2016 Със сигурност има колеги тук които ползват АФ нека ако имат желание да споделят в темата за това. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skyfx Отговорено 12 Май, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Май, 2016 Това е положението - облаци,дъжд, гръмотевици ..... Микротика при 400 мб на UDP кара реално около 200 FD. Надявам това да вдигне на реален трафик да вдигне поне 300 мб FD или 400-500/100, което лично за мен е доволно. При по-къси разстояния нещата ще изглеждат различно. Наш клиент кара 300 FD на 20 км. без проблем и с латенция 5-6 мс. Който кара повече с други устройства на подобни разстояния нека да сподели. Очаквам също така сравнение с АФ. Аз не съм виждал UBNT да правят подобни неща. Има доста колеги,които си накупиха АФ и сега подменят линкове. И за сравнение - тестове от микротика : Radio Transmision Systems www.rts-bg.com / ispot.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
h3ll Отговорено 12 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 12 Май, 2016 Много лош SNR, затова е така положението. Гледайте отдолу препоръките за канала - повечето пъти са правилни и дават добри насоки. А за тестовете - пусни iperf и им покажи TCP. Аз съм тествал и резултатите са почти колкото и на UDP. Като цяло единствения минус за мене е че много греят чиповете, иначе за парите са си TOP. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jack82 Отговорено 13 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 13 Май, 2016 Пробвай микротика на Data Rates configured и задай на VHT секцията 4 те полета на MCS 0-7 ще се рейтне 650/650 но ще е много по стабилен линка пробвай Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ushoplias Отговорено 13 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 13 Май, 2016 Преди 20 часа, master написа: Със сигурност има колеги тук които ползват АФ нека ако имат желание да споделят в темата за това. Писал съм в ново - AirFiber X Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 13 Май, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 13 Май, 2016 Я някой да каже дали ползва IP Packing при линкове с Микротик, вярно на борда ще сгъне процесора но ако има машини ще има доста по малко пакети с идентични размери. Едно е да караш 200 мегабита с пакети вариращи от 100-1500 байта и 30000 пв/с и пак 200 мегабита при постоянни пакети от 1500 байта като при този вариант пакетите ще са по-малко. това може да се постигне и с тунел Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
h3ll Отговорено 13 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 13 Май, 2016 TDMA tx size при nv2 - това ти е пакетиране. За какво да го правиш 2 пъти? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 13 Май, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 13 Май, 2016 преди 33 минути, h3ll написа: TDMA tx size при nv2 - това ти е пакетиране. За какво да го правиш 2 пъти? съвсем не е същото едното компресира пакетите обединява ги в поток който заделя на пакети и в обратен ред при nv2 няма компресиране а карти с хардуерно компресиране отдавна не съм виждал Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
h3ll Отговорено 14 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 14 Май, 2016 Packing-a се използваше преди 10 години и ползите от него бяха по-скоро теоретични. Нещо от сорта на 5%. По-добре си настрой малко антената, вместо да се занимаваш с глупости Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skyfx Отговорено 16 Май, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 16 Май, 2016 След още малко тунинг 1 Radio Transmision Systems www.rts-bg.com / ispot.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 19 Май, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 19 Май, 2016 Интересно ми е тест с пренос на примерно 300мбит мултикаст Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skyfx Отговорено 25 Май, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Май, 2016 Скоро ще го видиш. Само че IPTV я караме през EoIP тунел. Radio Transmision Systems www.rts-bg.com / ispot.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Madafaka Отговорено 25 Май, 2016 Доклад Сподели Отговорено 25 Май, 2016 Преди 3 часа, skyfx написа: Скоро ще го видиш. Само че IPTV я караме през EoIP тунел. Защо през тунел? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване