Георги Горанов Публикувано 10 Февруари, 2016 Доклад Сподели Публикувано 10 Февруари, 2016 Здравейте Падна ми се да правя безжична мрежа в едно заведение .. Рутера там е Tenda 311 мисля .. та като има повече народ сапунерката се задъхва и излючва като цяло безжичния модул .. (вижда се мрежата, но няма свързване "Authentication Error") Та въпроса ми е следния какъв рутер да избера с добро радио за да държи до 40 макс вързани абоната наведнъж ? Благодаря ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 10 Февруари, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 10 Февруари, 2016 Сложи 2 радиа с еднакви безжични параметри и различни канали поне през 3 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ka4o_pi4a Отговорено 10 Февруари, 2016 Доклад Сподели Отговорено 10 Февруари, 2016 hap lite, hap, hap ac lite... всяко едно ще свърши работа. Не си казал бюджет. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
niki5 Отговорено 11 Февруари, 2016 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2016 Първо и аз ,не си задал бюджет.Инак всичко друго ще е по добро от тенда .Хубаво е да са два рутерите и както каза колегата да са с еднакви параметри на безжичната.И е хубаво крайната скорост на клиентите да се лимитира една идея по надолу от скороста с която разполагаш,за да стигне за всички.Инак както е написал колегата Хаш ап на микротик и може за допълнително Уни фи на UBNT.Ако спреш торентите всичко ще лети направо.Другото нещо е да обмислиш едно такова положение .Направихме тук стабилен нет на едно заведение и започнаха да спират коли едва ли не да се канектват към него отвън и съседи ,та варянта е хотспот и смяна на парола редовно. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 11 Февруари, 2016 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2016 Болката с външните клиенти се лекува с ограничение на сигнала на клиентите (измерва се на място), обикновено до -80 db (ако централно рутираш с MTik, могат да се филтрират MAC-ове, които комуникират повечко време през деня (най-лесно се хващат в извън работно време) - т.е. това за евентуални съседи на заведението, ползващи го като домашен WiFi). Тези функции обаче сапунерките рядко ги владеят. Бюджета наистина е важен, понеже варианти бол - аз бих заложил на UniFi-та или LocoM2 + централен MTik борд (RB450/750 вариации) ако има $. Ако ще като за "приятел" - 2 бр.TP-Link WR841N ще свършат работа, едното в режим AP. Имаше бъг на по-стари версии, не могат да се закачат повече от 16 бр. едновременно по Wireless (fix-наха го с по-нови версии firwmware - до 31 маймуни на у-во). “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skyfx Отговорено 11 Февруари, 2016 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2016 Точно така - слагайте TP-Link. Няма ли кой да прочете, че това е домашен рутер. На мен лично ми омръзна да ги събирам от обществени места и да се чудя какво да им правя. И колко според Вас може да е бюджета за заведение с 40 места. Според това какво искат собствениците ще излезе между 200 и 500 лв. Що не започнем да ползваме добрите решения и да си махнем проблемите с поддръжката от главата ? П.С. Към Жоро Иванов - обади се ако решиш да ползваш нещо по-читаво. Radio Transmision Systems www.rts-bg.com / ispot.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 11 Февруари, 2016 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2016 Бюджета зависи от това, колко им се дава на заведението (до колко wireless услугата им е приоритет), а не колко е голямо заведението - скрънзи хотелски комплекси/заведения колкото искаш. TP-Link става за евтино решение за такъв вид неотговорна дейност като WiFi в кафе - и е много по-добре от флудещите Тенда. Aко им се дават пари - MTik+Ubnt. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
skyfx Отговорено 11 Февруари, 2016 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2016 (Редактирано) В днешно време Wi-Fi в едно заведение (и не само там) може да се окаже решаващ за посещаемостта. На всеки му прави впечатление, че хората вече почти не си говорят в заведенията, а са се опулили пред телефони и таблети. Ще ви дам пример от "живия" живот. Наскоро клиент с няколко заведения си купи Xclaim от нас и го монтира в кафе до училище. Резултата е двойна посещаемост от децата, а конкуренцията почти умря (както им умираше безжичния рутер). Същия клиент в момента си е поръчал да му направим Wi-Fi във всички обекти, като бюджета вече не е проблем. Обяснявайте ги тия неща на хората. Инсталирайте читаво оборудване. Така ще имате по-голяма печалба и по-малък разход за поддръжка. Редактирано 11 Февруари, 2016 от skyfx Radio Transmision Systems www.rts-bg.com / ispot.bg Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 15 Февруари, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2016 (Редактирано) Здравейте отново Мисля да му сложа HAP Lite-TC и още един TP-Link 740N, като АР дали ще забива тая цялата история и дали пак ще има абонати които няма да могат да се вържат ? Настройката която щя направя е в ROS махам торентите .. ограничавам по 3-4 мбтс на клиент и давам 50-60 ИП адреса за клиентите с Lease по 50 минути.. На теория мисля че ХАП-чето ще може да ги рутира и да ги раздаде тия адреси. +това на 740N ще ми махна DHCP и ще им раздалеча радиата през 3 канала както колегата каза по нагоре, ще са с едно и също SSID и това ще бъде цялата работа според мен Редактирано 15 Февруари, 2016 от Георги Горанов допълнение Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 15 Февруари, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2016 Само дето няма да има рутиране ще имаш натване DHCP-то ще ти задава шеип правилата Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 15 Февруари, 2016 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2016 но DHCP-то на Микротика ще го прави това та дали ще могат да се закачат 20-30 човека ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 15 Февруари, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2016 по подразбиране в микротика ограничението е зададено на 2007 закачени безжични устройства инак второто устройство може да е CAP Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 16 Февруари, 2016 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2016 аз за това АП имам малко по-особенно мнение http://www.mikrotik-bg.net/topic/7917-mikrotik-cap2n-%D0%B8%D0%BB%D0%B8-%D0%BF%D0%BE%D1%80%D0%B5%D0%B4%D0%BD%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B3%D0%BE%D0%BB%D1%8F%D0%BC%D0%B0-%D0%BC%D0%BE%D1%82%D0%B8%D0%BA%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B4%D0%BE%D1%81%D1%82%D0%B0-%D0%BF%D0%B0%D1%80%D0%B8/?do=findComment&comment=59702 Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 17 Февруари, 2016 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2016 (Редактирано) Не виждам какво толкова се умува. Просто тендата се заменя с един RB951Ui-2HnD и всичко заспива ! Редактирано 17 Февруари, 2016 от JohnTRIVOLTA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване