- 0
Hotspot SETUP
-
Similar Content
-
- 24 отговора
- 2927 прегледа
-
- 31 отговора
- 5453 прегледа
-
- 17 отговора
- 3340 прегледа
-
-
Потребители разглеждащи страницата 0 потребители
- No registered users viewing this page.
Въпрос
msboy
Отдавна не бях конфигурирал Хотспот и се сблъсках със следния проблем. Имам входяща интернет връзка която е от типа пппое с потребител и парола. Закачам входящия кабел към лаптоп проверявам си пппое то дали работи и се установява че работи. След това пристъпвам към сетъп на хотспота в микротика стъпка по стъпка без да променям дафоулт настройките като предварително си правя бирж и в този бридж слагам eth2, eth3,eth4 и eth5 и пускам хотспота в този бридж. После закачам входящия интернет кабел така да го нарека към eth1 и си правя пппое клиент и той се закача нормално и всичко е ок с конекцията за интернет. След това от /ip firewall nat> правя следното add action=masquerade chain=srcnat disabled=no out-interface=pppoe-out1. Дотук всичко е добре пускам от микротика пинг към някой външен адрес например www.abv.bg си върви нормално. Но проблема е че клиентите които са закачени към тази машина т.е на различните портове от бриджа нямат интернет. Получават си IP , DNS ... но няма интернет. Хотспот страницата също се отваря нормално пиша потребител и парола и дотам логва се но няма интернет. Като се логна от хотспот страницата пускам пинг към абв и ми и ми изкарва съобщението в скоби където пише IP то на абв то на надолу пише Request timed out. Правил съм го това сигурно 50 пъти но явно нещо пропускам .
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
7 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване