RedIce Публикувано 9 Октомври, 2015 Доклад Сподели Публикувано 9 Октомври, 2015 (Редактирано) Здравейте, От скоро се занимавам с Микротици и една от първата ми задача беше подкарването на pptp клиента Целта е да се обединят две мрежи, като от едната страна e микротика- RB1100AHx2, а от другата страна е TP-LINK TL-R600VPN. Другия рутер може да е само сървър така че Микротика трябва да е клиент. Подкарването на PPTP клиента се оказа доста лесно, прочетох малко и успях от микротика да видя другата мрежа. До тук добре, сега на проблема: - ПЦ-тата зад микротика имат достъп до ПЦ-тата в другата мрежа, но обратния вариант не работи - Микротика вече ми прекарва целия интернет през другата мрежа а това не е желателно.Искам просто да имам локална свързаност между двете мрежи. Използвам съм предимно информацията от този сайт за да подкарам връзката: http://vpnonline.pl/en/konfiguracja/mikrotik-pptp (Обикновенно с други рутери задачката е лесна но в случая 2 дни четох хелпове но така и не се получи) Предложения? Редактирано 9 Октомври, 2015 от RedIce дублирани думи Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 9 Октомври, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Октомври, 2015 Имаш проблем с маскарадирането и затова ти преминава интернета през VPN-a. Когато оправиш тази неточност в конфигурацията, ще разбереш и останалото как ще се случи Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 blagynchy Отговорено 10 Октомври, 2015 Доклад Сподели Отговорено 10 Октомври, 2015 или слагаш маскарад или го бодни събнета в route lista; primer: server vpn [ 10.0.0.254 (->gw 10.0.1.1) ] server vpn client 10.0.0.222 (-> 10.0.0.254 -> 10.0.1.1) ---------- /ip routeadd check-gateway=ping distance=10 dst-address=10.0.0.0/24 gateway=pptp-srvadd distance=5 dst-address=10.10.10.0/24 gateway=pptp-srvadd distance=5 dst-address=10.0.0.0/24 gateway=pptp-srvadd distance=1 dst-address=127.0.0.0/8 type=unreachableadd distance=1 dst-address=169.254.0.0/16 type=unreachableadd distance=1 dst-address=172.16.0.0/12 type=unreachableadd distance=1 dst-address=224.0.0.0/4 type=unreachableadd distance=1 dst-address=240.0.0.0/4 type=unreachable на сървъра слагаш gateway на клиента а на клиента ип-то което е зел от сървъра не ти четах целия пост, но дано на някой да е от полза. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 RedIce Отговорено 11 Октомври, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Октомври, 2015 Намерих решение преди отговорите тук Пиша само за информаци и смятайте темата за приключена. По първото питане и обединяването на мрежите, няма как да стане по този начин, но се бях заблудил че до сега е било така. По втория въпрос, за да не прекарва трафика през ВПН-на, трябваше да задам Dist. Address моята мрежа в IP ROUTE а не 0.0.0.0/24 (точка 38 от туториала който съм качил) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
RedIce
Здравейте,
От скоро се занимавам с Микротици и една от първата ми задача беше подкарването на pptp клиента
Целта е да се обединят две мрежи, като от едната страна e микротика- RB1100AHx2, а от другата страна е TP-LINK TL-R600VPN.
Другия рутер може да е само сървър така че Микротика трябва да е клиент.
Подкарването на PPTP клиента се оказа доста лесно, прочетох малко и успях от микротика да видя другата мрежа. До тук добре, сега на проблема:
- ПЦ-тата зад микротика имат достъп до ПЦ-тата в другата мрежа, но обратния вариант не работи
- Микротика вече ми прекарва целия интернет през другата мрежа а това не е желателно.Искам просто да имам локална свързаност между двете мрежи.
Използвам съм предимно информацията от този сайт за да подкарам връзката:
http://vpnonline.pl/en/konfiguracja/mikrotik-pptp
(Обикновенно с други рутери задачката е лесна но в случая 2 дни четох хелпове но така и не се получи)
Предложения?
Редактирано от RedIceдублирани думи
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
3 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване