Георги Горанов Публикувано 30 Юни, 2015 Доклад Сподели Публикувано 30 Юни, 2015 Здравейте съфорумници ! Аз съм много нов тук пресен-пресен . Та имам следния въпрос .. имам хотспот направен със сървър на Микротик (PC не RouterBoard), на изходния интерфейс на който е зададен хотспота и където се раздават адресите съм закачил въпросното животно (ADB A4100N). След ден работа заби и нямах безжична връзка с него, вижда се мрежата, но неможе да се свърже. На рутера съм изключил DHCP сървъра и съм преработил Wireless да работи в режим Mixed (11b+11g+11n), а Bandwidith 20/40MHz. Държи добри скорости, когато работи, но зависва. Имате ли отзиви за тази сапунерка или опит с нея да я накарам да държи повече от ден ъптайм. Благодаря Ви ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 30 Юни, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 30 Юни, 2015 Освен да му излечиш операторските недомислияhttp://wiki.openwrt.org/toh/adb/p.dg_a4001n1невиждам как може другакси да си решиш проблема с това ADSL архивче. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 30 Юни, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 30 Юни, 2015 (Редактирано) Някъде гледах като настройвах Wireless-a, че държи до 11 клиента .. нещо от сорта има и граница до 14 Редактирано 30 Юни, 2015 от Георги Горанов добавка Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 3 Юли, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Юли, 2015 По-добре си добави една WLAN карта на PC-то с MTik + малка антенка и ще си решиш проблема със стабилността. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 4 Юли, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 И аз го мислих този вариант .. Можете ли да ми предложите някой конкретен модел на такава карта с "n" стандарт + добър обхват и да е на добра цена ? Благодаря ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 4 Юли, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 (Редактирано) Rb941 (hAP-Lite)би било добро решение http://vesuviustreamline.com/product/1284/hap-lite-domashen-akses-poynt.html http://vesuviustreamline.com/bg/product/mikrotik-routerboard-951ui-2hnd.html http://vesuviustreamline.com/bg/product/mikrotik-routerboard-951g-2hnd.html Редактирано 4 Юли, 2015 от 111111 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 4 Юли, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 Така да попитам все пак съм нов.. Изкопах един адаптер TP-LINK TL-WN722N с него ще стане ли бюджетната история, защото ако купя рутер ми се обезсмисля цялата хамалогия със сървъра според мен .. трябва ми да държи до 15 клиента наведнъж дали ще е възможно това с този адаптер ? И ще ви помоля да ми обясните как се инсталират драйверите за това животно ако е възможно защото го мушкам в USB порта рестартирам сървъра, а нищо не се случва в System/Drivers .. В инсталирането на драйверите съм много бос Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 4 Юли, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 За жалост форумната врачка отиде на море, така че трябва да кажеш каква е операционната система на сървъра. Но ако е Windows няма да изкара повече от 4-5 клиента Обикновенно се включва на вградените на дъното портове. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 4 Юли, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 Сървъра (аз така му викам, защото е един Big Tower IBM от аминските години с 1.6 процесор и 1гб рам) е с RouterOS v.5.24 не ми изкарва картата в Interfaces а в Resources я познава като AR9271.. Автоматично ли трябва да познае драйверите й или ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 4 Юли, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 Автоматично ако има безжичния пакет http://wiki.mikrotik.com/wiki/Supported_Hardware#USB_wireless_cards Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 4 Юли, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 Инсталирал съм целия набор от инструменти които бяха в .iso файла .. но уви .. как да проверя дали го има този пакет или да го добавя ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 4 Юли, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 Има меню wireless значи е инсталиран system packagessystem packages а наличието на всички пакети не е желателно особено KVM пакета Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 4 Юли, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 Имам wireless. Остава загадката защо не го познава Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 4 Юли, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 не е съвместим ето защо мисли за hAP варянта хем тихо хем малко хем не гори ток че и с актуален софт има нема ще е с еднаква производителност Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Георги Горанов Отговорено 4 Юли, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Юли, 2015 Тъкмо се зарадвах, че може да мина тънката история ама на Ще черпя бири ако наминавате към Гоце Делчев ! Благодаря Ви много ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване