Здравейте, бях писал една тема за hotspoт изграден с RB2011UiAS-RM. Системата вече работи и рутерът се държи много прилично
(с около стотина активни потребителя ограничени на 2М up/down, CPU-то е между 15-20%). В предишната тема бях писал
за около 500 потребителя, но засега не са се качвали над 250.
Имам един проблем на който не мога да намеря отговор и бих се радвал, ако някой има време да ми помогне:
На LAN1 (Гигабитов порт) е закачена външната връзка от Vivacom и с реалното IP достъпвам рутрера отвсякъде.
На LAN2 (Гигабитов порт) съм вдигнал една мрежа за менажиране и за безплатен жичен достъп. 192.168.100.0/24
LAN 6,7,8,9,10 са поставени в Bridge именуван HotspotBridge с адрес 10.0.0.1/16 (от мрежа 10.0.0.0/16)
Към LAN 6,7,8 са свързани три PoE Switch-a Planet FNSW-1600P, и към тези Switch-ове са свързани 26 броя access
point-а с адреси 10.0.5.1 - 10.0.5.26 /16
Пуснал съм и DHCP сървър за клиентите на Hotspot-a dhcp1 (HotspotBridge) 10.0.0.2 - 10.0.4.254/16, и още един DHCP
сървър за вързаните към LAN 2.
Проблмът ми е, че след като се вържа към рутера немога да пускам ping към AP-тата за да следя дали са живи, пингът
не върви от конзолата на рутера, не върви и от Tools--> Ping. Вдигнах и PPTP сървър който ме връзва към мрежата на Hotspot-a и пак няма пинг. единственият вариант при който има
пинг е да съм на място и логнат в Hotspot-a , тогава върви. Мисля, че след като пусна пинг трябва да мога да отварм и веб интерфейса на AP-тата.
Въпрос
igpetkov
Здравейте,
бях писал една тема за hotspoт изграден с RB2011UiAS-RM. Системата вече работи и рутерът се държи много прилично
(с около стотина активни потребителя ограничени на 2М up/down, CPU-то е между 15-20%). В предишната тема бях писал
за около 500 потребителя, но засега не са се качвали над 250.
Имам един проблем на който не мога да намеря отговор и бих се радвал, ако някой има време да ми помогне:
На LAN1 (Гигабитов порт) е закачена външната връзка от Vivacom и с реалното IP достъпвам рутрера отвсякъде.
На LAN2 (Гигабитов порт) съм вдигнал една мрежа за менажиране и за безплатен жичен достъп. 192.168.100.0/24
LAN 6,7,8,9,10 са поставени в Bridge именуван HotspotBridge с адрес 10.0.0.1/16 (от мрежа 10.0.0.0/16)
Към LAN 6,7,8 са свързани три PoE Switch-a Planet FNSW-1600P, и към тези Switch-ове са свързани 26 броя access
point-а с адреси 10.0.5.1 - 10.0.5.26 /16
Пуснал съм и DHCP сървър за клиентите на Hotspot-a dhcp1 (HotspotBridge) 10.0.0.2 - 10.0.4.254/16, и още един DHCP
сървър за вързаните към LAN 2.
Проблмът ми е, че след като се вържа към рутера немога да пускам ping към AP-тата за да следя дали са живи, пингът
не върви от конзолата на рутера, не върви и от Tools--> Ping.
Вдигнах и PPTP сървър който ме връзва към мрежата на Hotspot-a и пак няма пинг. единственият вариант при който има
пинг е да съм на място и логнат в Hotspot-a , тогава върви.
Мисля, че след като пусна пинг трябва да мога да отварм и веб интерфейса на AP-тата.
Благодаря ви за мненията
ето и export от рутера:
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
5 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване