jaredharet Публикувано 31 Март, 2015 Доклад Сподели Публикувано 31 Март, 2015 Имам изграден линк, при който всичко беше наред - линка е с Bullet M5 - 15 km Но от известно време забелязвам, че нивото на Tx е -56db а на Rx -77db Сменях устройства, облъчватели, въртях антени, но винаги има такива големи разлики в нивата Някакви идеи? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 31 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 31 Март, 2015 Вероятно единия не излъчва като свят, имаме такива на 2.4GHz, ако имаш как, пробвай да смениш този който излъчва към лошия RX. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
babula Отговорено 31 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 31 Март, 2015 (Редактирано) Аз имам същия проблем. Пробвай със смяна на каналите. Играчка е, но при мене помогна. Провери и за вода по кабели и(или) облъчватели. Редактирано 31 Март, 2015 от babula Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jaredharet Отговорено 1 Април, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Април, 2015 Всичко е направено Други устройства, облъчватели, смяна на каналите Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stanstanyov Отговорено 1 Април, 2015 Доклад Сподели Отговорено 1 Април, 2015 Имал съм няколко пъти този проблем и винаги беше проблем по конекторите - влязла вода, окисляване, счупена спойка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 1 Април, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Април, 2015 Не видях да е писано, че са сменяни кабели... ако има такива , насрещното устройство сменял ли си ? Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
boby_m Отговорено 1 Април, 2015 Доклад Сподели Отговорено 1 Април, 2015 Това най-често се получава при калпав пигтейл.Сложи му нов пигтейл .С какъв облъчвател си ?Двоен , единичен ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 1 Април, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Април, 2015 (Редактирано) Булет с Това най-често се получава при калпав пигтейл.Сложи му нов пигтейл .С какъв облъчвател си ?Двоен , единичен ? Булет и антена с двуполярен облъчвател ?! Редактирано 1 Април, 2015 от JohnTRIVOLTA Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 1 Април, 2015 Доклад Сподели Отговорено 1 Април, 2015 Ако проблема е вода или кофти кабел/пигтейл/букса, сигнала ще е еднакво зле в двете посоки - т.е пътя на сигнала минава и в двете посоки през дефектиралия елемент. За това продъжавам да си мисля, че просто единия от двата не излъчва коректно (имали сме много такива с Bullet от M серията - но основно на 2.4GHz) - горят им едни чипчета. Или другия не чува - пак го има като вариант. Ако има възможност закачи друг вид у-ва на 5GHz само за тест от двете страни. “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 2 Април, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 2 Април, 2015 Ако проблема е вода или кофти кабел/пигтейл/букса, сигнала ще е еднакво зле в двете посоки - т.е пътя на сигнала минава и в двете посоки през дефектиралия елемент. За това продъжавам да си мисля, че просто единия от двата не излъчва коректно (имали сме много такива с Bullet от M серията - но основно на 2.4GHz) - горят им едни чипчета. Или другия не чува - пак го има като вариант. Ако има възможност закачи друг вид у-ва на 5GHz само за тест от двете страни. Аз имам други наблюдения, когато има вода винаги РХ е по-зле, взимаш един мултицет и мериш на мегаоми има ли някаква проводомост между жилото и екрана. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jaredharet Отговорено 3 Април, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 3 Април, 2015 (Редактирано) Пробвал съм и с groove, ситуацията е същата Интересно е, че над вечер RX пада от -75 на -88 за около 2 часа Редактирано 3 Април, 2015 от jaredharet Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
babula Отговорено 3 Април, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Април, 2015 Пробвал съм и с groove, ситуацията е същата Интересно е, че над вечер RX пада от -75 на -88 за около 2 часа Има два варианта - или около тебе има някой "колега" , който ти зашумява ефира и в този случай сменяш канали. Не е задължително да е нарочно. И при мене имаше такъв проблем - някое устройство (а около мен са над 15) нещо се бъгва и ефира става невъзможен. Явно го рестартират и нещата се оправят. Не знам какви ти са настройките, но пробвай да смениш канал или действително някъде има вода(по-скоро конденз), или в облъчвателя или в кабела. Ползвам много булети и досега не ми се е получавал такъв проблем с тях. Но Велин е прав - почни от най-лесното с мултицета. 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 3 Април, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Април, 2015 (Редактирано) Пада вечер най вероятно при повече трафик на съседно устройство. Редактирано 3 Април, 2015 от master Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jaredharet Отговорено 3 Април, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 3 Април, 2015 Честотите съм ги сменял облъчвателите също Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 3 Април, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Април, 2015 Всяка вечер ли е? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване