fityla Публикувано 1 Март, 2015 Доклад Сподели Публикувано 1 Март, 2015 Здравейте, Имам нужда от препоръка за няколко устройства, бюджета е около 160лв. Трябва ми нещо от рода на Nanostation или друго казано на 2.4GHz, да покрива от 200m до 2000m разстояние. В последствие може да има и от другата страна насочена антена, но към момента няма такава възможност, за това ще взима от рутер сапунерка. Не е основен интернет по скоро като бекъп или отдалечен достъп до другата мрежа. Ето ги и устройствата: 1) AirGrid M2 17x24 2) Loco M2 3) NanoBeam M2 400 4) NanoStation M2 5) SXT Lite2 6) SXT G-2HnD Нещо ако съм изпуснал, съм отворен и към други предложения. Благодаря ви предварително! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 1 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 1 Март, 2015 Защо на 2.4 ако не е тайна? Нано м2 ще свърши работа. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dabadaba Отговорено 1 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 1 Март, 2015 Не ми стана ясно какво точно искаш, но от изброените, за такова разстояние, всички стават. Ако ти трябва АР устройство, към което ще се закачат други в този обхват, само т. 4 ще ти свърши работа. Ако ще е Р2Р - т. 1, т. 6 и т. 3. Loco M2 и SXT Lite2 са си клиентски устройства и е препоръчително да работят като такива. Разбира се, за 160 лв. не можеш да вземеш две от гореизброените, освен ако не са втора ръка. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fityla Отговорено 1 Март, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Март, 2015 Към момента крайните устройства са на 2.4GHz и не можем да променяме там нищо, на този етап в последствие може би ще възможност за още една антена (не е въпрос на бюджет, а по скоро на възможност). Няма да правя hotspot и към него да се закачат други устройства. Трябва ми за друга мрежа, да имам локален достъп, като желая да е нещо изпробвано за това писах за мнения за конкретните устройства. Не съм ползвал AirGrid, но ми се вижда интересно устройство, за това се колебая между него и Nano M2. Но ако има нещо което е по добро.. давайте мнение и да го разгледам.. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
dabadaba Отговорено 1 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 1 Март, 2015 Щом се колебаеш между нано и грид, виж диаграмата на двете и прецени кое ще ти е по-удачно. На наното си е като разрязана ябълка, а на грида е като морков За два и повече километра, сякаш грида е по-добър... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 1 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 1 Март, 2015 Но грида е 1х1 Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fityla Отговорено 1 Март, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Март, 2015 NanoBeam M2 400 не е ли по добър вариант от наното? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор JohnTRIVOLTA Отговорено 1 Март, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 1 Март, 2015 Но грида е 1х1 Така е но мисля , че се гони тука свързаност от колкото скорост и то към обикновени у-ва тип лаптоп, нотбук таблет и т.н. /не се споменава точно/, та на 2км. грида би осъществил по-добра такава свързаност ! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deniboy Отговорено 2 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 2 Март, 2015 тествал съм нано м2 на 800 метра при много шумен ефир при пряка видимост , от другата страна с лаптоп , работеше но с голям таим Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 2 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 2 Март, 2015 2 малки грида на около 100м при ужасен ефир правят 10-15 понякога 20Мб. Преди години почти си пълнеха лана. 2.4 е много зле вече. Някъде бях чувал, че тези новите NanoBeam имат по-малко проблеми с шума. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deniboy Отговорено 3 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Март, 2015 гигабитовия Бим на 5 Ghz наистина няма проблем с по шумен ефир на 2.4 лично не съм тествал.... https://www.ubnt.com/airmax/nanobeamm/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
fityla Отговорено 4 Март, 2015 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Март, 2015 (Редактирано) За 5Ghz, ясно условията са такива (към момента не могат да се променят) и трябва за 2.4Ghz. Май грида ще взема. Edit1: Според един от продавачите между 3-те NanoBeam M2 400 е по добрият вариант, за това че двуполярна и ще прокарва повече трафик. Миля да взема да пробвам. Редактирано 4 Март, 2015 от fityla Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 4 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 4 Март, 2015 Тя и цената му е просто перфектна, колегата по погрешка взе едно такова и сега търсим още едно да тестваме един линк на 2км през дървета - колкото изкара изкара. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
deniboy Отговорено 4 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 4 Март, 2015 Тя и цената му е просто перфектна, колегата по погрешка взе едно такова и сега търсим още едно да тестваме един линк на 2км през дървета - колкото изкара изкара. Защо не си вземете една китаиска дурворезачка и да си решите проблема....хем ще има пряка видимост хем кобик друвца са си 40 лева на черно / В кръга на шегата/ :D Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 4 Март, 2015 Доклад Сподели Отговорено 4 Март, 2015 Просто е за спорта А там колкото и да изкара ще е по-добре от нищо. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване