dobatavision Публикувано 17 Декември, 2014 Доклад Сподели Публикувано 17 Декември, 2014 От 1 месец доставчика ми направиха интернета само през Automatic IP (Вече през Static не става). Рутера го настроих всяка вечер да се рестартира (през shedule...). Да захапва наново IP-to но много често се случва да го забравя или не знам какво точно става ... спира ми нета просто и като дам Renew тръгва пак . Дайте съвет как да настроя рутера като изгуби връзка да си пуска сам Renew . Или пък проблема да е в доставчика ? Ползвам отдалечен достъп до мрежата и е много гадно да спре нета ... Дайте съвет ! Мерси за вниманието ! Quick set ми е на WISP AP RB2011UAS-2HnD 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 17 Декември, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Декември, 2014 че тоя твоя доставчик знае ли за проблема защото намирисва на позаминаващ суич а и как мислиш че ще вземеш ново ип ако той ти е назначик постоянен запис Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 dobatavision Отговорено 17 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Декември, 2014 Нета е по кабеларката имам кабелен модем . Точно такъв Да им търся ли по нов модел този е от 2-3години , виждал съм други клиенти с по нови модеми . 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 hgd Отговорено 17 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 17 Декември, 2014 Нета е по кабеларката имам кабелен модем . Най-добре си звънни на доставчика. Ти ще можеш да "закърпиш" проблема, а те да го решат (вероятно). Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 dobatavision Отговорено 17 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Декември, 2014 Говорих с доставчика. Казаха, че проблема го има и мислят как да го решат. Така , че докато измислят нещо ще трябва да си направя на всеки 2h рутера сам да си прави Renew. Някой може ли да ми каже по-подробно как да си го настроя ? Мерси ! 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 17 Декември, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 17 Декември, 2014 Доставчика ти кой е ако не е тайна и за кой адрес говориш този към сапунерката или от сапунерката към доставчика Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 dobatavision Отговорено 18 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 18 Декември, 2014 (Редактирано) Този рутер е в Сандански към кабеларката съм там УлтраНет. Проблема е между рутера и модема. Към рутера винаги си имам достъп но като стане проблем нямам достъп до модема, влизам си в рутера давам Renew и връзката си идва . IP-тата си стоят в Automatic IP не се променят, но достъп до интернет и до модема няма . Дори като се обадя на доставчика да рестартират модема пак не тръгва, трябва да се пипне рутера . Някой знае ли как да си направя през 2h автоматично рутера да си дава Renew ? Друг избор нямам за момента ... Редактирано 18 Декември, 2014 от dobatavision 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 hgd Отговорено 18 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 18 Декември, 2014 Ето ти един пример: /system scheduler add interval=2h name=renewIP on-event="/ip dhcp-client renew [find interface=INTERFACENAME]" policy=ftp,reboot,read,write,policy,test,winbox,password,sniff,sensitive,api start-date=jan/01/1970 start-time=00:00:00 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 dobatavision Отговорено 20 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2014 Така ли трябва да изгледат нещата в ' On Event: ' ? Не съм много запознат с микротик... 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 NoLimit Отговорено 20 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Декември, 2014 Да, точно така Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 21 Декември, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2014 времето за стартиране е грешно трябва да започене от момента на начално стартиране Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 dobatavision Отговорено 21 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2014 А наклонената черта трябва ли да я има в началото ? 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 21 Декември, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2014 да трябва да е там само задай start-time=startup Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 dobatavision Отговорено 21 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2014 (Редактирано) Това направих мисля че работи, а този scripts не знам за какво е но видях, че като съм правил за reboot съм го сложил и там и реших и renew да сложа Сега на reboot съм му дал disable . Къде в winbox мога да проверя дали сработва реално renew и при ръчно натискане и при shedule ? Редактирано 21 Декември, 2014 от dobatavision 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Администратор 111111 Отговорено 21 Декември, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2014 бройката на стартиранията на горната снимка има 2 стартирания Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 dobatavision Отговорено 21 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2014 Този брояч го виждам но ако в On Event напиша "асфйлгдслфлг" няма ли пак да го изброи ? 2011UAS-2HnD Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
dobatavision
От 1 месец доставчика ми направиха интернета само през Automatic IP (Вече през Static не става).
Рутера го настроих всяка вечер да се рестартира (през shedule...).
Да захапва наново IP-to но много често се случва да го забравя или не знам какво точно става ... спира ми нета просто и като дам Renew тръгва пак .
Дайте съвет как да настроя рутера като изгуби връзка да си пуска сам Renew .
Или пък проблема да е в доставчика ?
Ползвам отдалечен достъп до мрежата и е много гадно да спре нета ...
Дайте съвет !
Мерси за вниманието !
Quick set ми е на WISP AP
RB2011UAS-2HnD
2011UAS-2HnD
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
20 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване