От доста време искам да свържа домашния си Mikrotik рутер (и не само него) към офисен такъв, който има конфигуриран и работещ PPTP сървър. За да мога дефакто да "виждам" от вкъщи цялата вътрешна мрежа в офиса.
Няколко пъти опитвам и стигам до задънена улица, затова моля за хелп.
Следвах различни how-to-та и съм стигнал дотам, че връзката между къщи и офиса се получава, но в момента в който осъществя VPN тунела, то домашният ми интернет спира. И обратно - прекъсна ли VPN връзката (Disable на pptp клиента), то интернета си тръгва.
Опитах доста неща, но нещо ми убягва, предполагам някъде не е конфигуриран правилно гейтуей или нещо такова...
Въпрос
bigstoyan
Здравейте,
Моля за помощ, ако не е прекалено нахално
От доста време искам да свържа домашния си Mikrotik рутер (и не само него) към офисен такъв, който има конфигуриран и работещ PPTP сървър. За да мога дефакто да "виждам" от вкъщи цялата вътрешна мрежа в офиса.
Няколко пъти опитвам и стигам до задънена улица, затова моля за хелп.
Следвах различни how-to-та и съм стигнал дотам, че връзката между къщи и офиса се получава, но в момента в който осъществя VPN тунела, то домашният ми интернет спира. И обратно - прекъсна ли VPN връзката (Disable на pptp клиента), то интернета си тръгва.
Опитах доста неща, но нещо ми убягва, предполагам някъде не е конфигуриран правилно гейтуей или нещо такова...
Следвал съм това How-to: http://www.vpnonline.pl/en/konfiguracja/mikrotik-pptp
Pls, help!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
29 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване