gabrashev Публикувано 7 Декември, 2014 Доклад Сподели Публикувано 7 Декември, 2014 Здравейте, имам линк с RB911 , версията на бордовете е 6.0 и искам да ги Ъпгрейдна до 6.23 Разбрах ,че единия вариант е с копиране на файла routeros-mipsbe-6.23.npk в борда ( Files ) , след което да го ребуутна през терминал ( system reboot ), при което ще се зареди новата версия. Другия вариант е чрез Netinstal ( до сега не съм го ползвал ) - обикновено Микротиците които до сега съм ъпдейтвал са имали достъп до Интернет и сами са си теглили пакетите с новите версии. Най-важното е разбира се така да ги ъпдейтна ,че настройките им да се запазят :) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 7 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 7 Декември, 2014 за 100 % сигурност правиш първо бекъп, после правиш експорт на конфигурацията /export compact file=export.rsc след което буташ посочения от теб ъпдейт и рестартираш, защот линка ти няма интернет? някаква странан вътрешна мрежа ли е само? Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gabrashev Отговорено 7 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 7 Декември, 2014 за 100 % сигурност правиш първо бекъп, после правиш експорт на конфигурацията /export compact file=export.rsc след което буташ посочения от теб ъпдейт и рестартираш, защот линка ти няма интернет? някаква странан вътрешна мрежа ли е само? Да има само един тагнат VLAN за мениджмънт присвоен на bridg-а Значи да ползвам варианта с копиране на файла в RB ( File list ) и reboot. А евентуален проблем с бекъпа от по-стара версия към по-нова ? Здравейте, намерих подходящата информация : http://wiki.mikrotik.com/wiki/Manual:Upgrading_RouterOS от Auto Upgrade до Remoute ( чрез Dude ) Остава и конфигурацията да не се промени и ...... всичко е 6.23 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване