master Отговорено 27 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 27 Декември, 2014 Хехе доста надменно прозвуча. От скапан ефир.. до скапан ефир разлика голяма. Както и от 70 до 140. 1 Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
h3ll Отговорено 27 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 27 Декември, 2014 Имам линк с АЦта на Микротик на 28км,линка излиза от Пловдив,съответно ефира е пълен шит.Антенната част е паници 140см ,сигнала е -42,-44 .Зад линка има 300+ абоната ,влачи- без грижи 280+ Мбит на латенция 1-2мс.За горепишещите които твърдят ,че АЦто е мъгла ще повторя любимата фраза на бай Миле-,,козата си сака пръч'' btw-,,капацитета'' си има име и е от Пловдив човеко Това и да го видя, няма да го повярвам. Айде стига вицове. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
InterCam Отговорено 27 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 27 Декември, 2014 забравих да спомена за антените , ползвам 90-ки и сигнала ми е -43 -44 и аз излизам от зашумен район но не чак толкова , но неможах да накарам тези бордове да метнат повече от 120Мб реален трафик ISP Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
jack82 Отговорено 27 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 27 Декември, 2014 Рокет м5 титаниум и си заработи добре на други 3 места имаме ац с микротик по няма проблеми единия на 23 км с 120-140 антени си кара 470 мб удп на нв2 на друго място с пак 120-140 антени на 28 км само на нстрим работи 250 удп на 11 мс 3 тото място схт ац на 2-3 км трагедия а има ефир супер между 2 села радиата се виждат и на нв2 трагедия 200 не може да докара та го караме на нстрим 250 мб Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 28 Декември, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 28 Декември, 2014 нали знаете че на дефаулт тх поуер радиото се самозашумява Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Октодиан Отговорено 28 Декември, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 28 Декември, 2014 моите настройки са на дефаулт тх дали проблема е от това Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 28 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 28 Декември, 2014 Не знам дали е от там проблема има само един начин да разбереш. Но при нас на нито едно радио няма настройки на деф и пак се дънят на някой места в зашумен ефир. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 28 Декември, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 28 Декември, 2014 за да не си не дефаулт а с понижена мощност трябва да имаш добър запас на сигнал , тоест големи чинии , с 70 см чинии пак сигурно би получил добър S/N рейт но ако няма други устройства наоколо, но като влезе в уравнението и зашумения ефир сметките не излизат, а това че самите видове бордове и карти работят по коренно различен начин е отделен въпрос, от едно време уно когато слагахме 54г ползвахме карти на убнт защо ли Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
smacker Отговорено 28 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 28 Декември, 2014 Благодаря ви за полезната информация Мисля,че Нетметал 5 ще върши работа Здравейте на всички Весели празници ......Направих линка сигналът е -50 на 23Км а ccq 60/50 качва се и слиза ... голям проблем смених честотии никаква промяна ефирът е доста зашумен .....конфигурацията е с 2бр NetMetal 5 2000mw + mAnt http://vesuviustreamline.com/product/1241/mant30-precise-nasochena-parabolichna-antena-30dbi-5ghz-2x2-mimo.html ако някой някой мойе да помогне ще съм благодарен IMG_2445.jpgIMG_2452.jpg Не съм спец в безжичните връзки, но тук има нещо което за мен изглежда нередно. На 23 (ДВАДЕСЕТ И ТРИ) kилометра, да имап сигнал -50 е някак.... твърде високо. На сайта на убикиути имаше един PDF с информация как да си сметнеш колко трябва да е затихването при определена излъчвателна мощност, честота, разстояние и антени. Ама минус петдесет на тези километри ..... не е съвсем редовно. Освен да не са ти чисти нечетните френел зони ?! Освен това, имам спомени че TDMА имаше някаква особеност след 20 километра. Може и да бъркам, но това може да влияе върху CCQ. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 29 Декември, 2014 Има на пазара по-читави антени, които имат по-добра изолация от странични шумове. 11 милисекунди латенция не е за хвалба. 1-2мс си е за хвалба. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
RudY-ElectriC Отговорено 29 Декември, 2014 Доклад Сподели Отговорено 29 Декември, 2014 btw-,,капацитета'' си има име и е от Пловдив човеко И за кой КАПАЦИТЕТ става въпрос, че не си спомянам някой от Пловдив да ми е оправял линковете Човеко. …Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек, Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gabrashev Отговорено 3 Януари, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Януари, 2015 нали знаете че на дефаулт тх поуер радиото се самозашумява Здравейте , в тази връзка искам да попитам следното. Ако Тх ще го сетваме ръчно , кой вариант е по-добър: All rates fixed - при който Тх е еднакъв за всички режими на свързване Card rates - до колкото знам картата сетва Tx за отделните режими като се съобразява със зададения от нас Тх Manual - за всеки режим да зададем съответния Тх Споделям ,че всичките ми линкове до сега са сетвани само на Default и не съм имал проблеми. Все пак може и да експериментирам , може да стане още по-добре Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 3 Януари, 2015 Администратор Доклад Сподели Отговорено 3 Януари, 2015 ами аз обикновено ги оставям на мощността която поддържа най - високата модулация, но както писах трябва си смятане, много хора забравят, че в спецификациите максималната мощност се отнася само за най - ниските рейтове ,ако гоните максимални скорости смятайте по линк калкулаторите със мощността дадена за този си рейт, а пускането на устройства без кабел и облъчвател с такива мощности си е направо убийство, некачествените облъчватели не е нужно даже да ги коментираме, малко са хората които са такива перфекционисти . 1 Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 3 Януари, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Януари, 2015 Лошото е, че те масовите облъчватели са пълен майтап. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gabrashev Отговорено 3 Януари, 2015 Доклад Сподели Отговорено 3 Януари, 2015 Относно пускането на устройство без кабел и облъчвател - Никога не го правете ако не искате устройството да си остане в офиса ви за мостра Облъчвателите - трудно се намират качествени. Когато ги продават рекламите ( показателите ) са им страшни. Но в действителност нещата са плачевни. Единствено проба и информация от колеги ,които са доволни от даден производител могат да ни насочат към правилния модел. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване