рутербордът с микротик (1) е свързан с друг рутер (2) - публичен вифи над който нямам достъп.
(1) има две карти едната приема с DHCP от (2) а втората карта пръска АП в къщата ми и има друг IP range (и има отделен активен DHCP сървър) (двата IP ranges са описани в Routes менюто на микротика).
Искам да свържа камерата към АП картата на (1) и да я достъпвам през целия свят
Щеше да е просто ако в ситуацията имаше само един рутер с публичен IP.
Камерата има DDNS функции, но не ми я ясно как да опиша връзката без да пипам (2).
Предложете варианти, както и надеждна безплатна DDNS услуга, която сте ползвали.
Умувам и за OpenVPN или P2P, но там ми е още по-мътно. В случай обаче че е по-лесно да не си губя времето с DDNS.
Въпрос
mikrostart
Ситуацията е следната:
рутербордът с микротик (1) е свързан с друг рутер (2) - публичен вифи над който нямам достъп.
(1) има две карти едната приема с DHCP от (2) а втората карта пръска АП в къщата ми и има друг IP range (и има отделен активен DHCP сървър) (двата IP ranges са описани в Routes менюто на микротика).
Искам да свържа камерата към АП картата на (1) и да я достъпвам през целия свят
Щеше да е просто ако в ситуацията имаше само един рутер с публичен IP.
Камерата има DDNS функции, но не ми я ясно как да опиша връзката без да пипам (2).
Предложете варианти, както и надеждна безплатна DDNS услуга, която сте ползвали.
Умувам и за OpenVPN или P2P, но там ми е още по-мътно. В случай обаче че е по-лесно да не си губя времето с DDNS.
Мерси предварително!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
8 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване