Ivanov_4125 Публикувано 16 Юли, 2014 Доклад Сподели Публикувано 16 Юли, 2014 Здравейте, Бих желал да ви помоля за малко помощ във връзка с пренасочване на заявки от клиент от външна мрежа през междинно у-во към сървър, който също е във външна мрежа. Предполагам, че не става ясно веднага какво точно искам да постигна, но идеята ми е: Имам "Х" на брой клиентски у-ва, които са модеми в мрежите на трите мобилни оператора и са с вътрешни за техните мрежи адреси. В момента системата ми работи така, от Кл.1 се подава заявка към сървър (които са също са голям брой) с реален адрес и порт примерно 2101 (ххх.ххх.ххх.ххх:2101) и съответно сървърът отговаря на клиента, като му връща търсената информация. В момента част от клиентите се обръщат към част от сървърите и така работи системата, но идеята ми е всички клиенти, да се обръщат към един, определен, реален адрес (устройството, което търся) и от там на база разделяне по портове, заявките пристигнали от различни клиенти, да се пренасочват към различни сървъри, т.е. въпросното междинно у-во да получава заявките на собствения си адрес, но на различни портове и според тях да препраща тези заявки към определени сървъри. Благодаря предварително! Хубав ден, Валери Иванов Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 16 Юли, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2014 ВПН сървър май ще ти е решението 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Самуил Арсов Отговорено 16 Юли, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 16 Юли, 2014 Това което често убягва в този род конфигурации е, че за да пренасочиш порт към определен адрес трябва ти да си му default gateway защото ако не си, ти пращаш пакети към него но той не ги връща към теб за да ги препратиш към источника ... Ако тази информация се достая през web с едно Index.php лесно можеш от сорс адреса да го препрати към дестинейшън .... https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivanov_4125 Отговорено 17 Юли, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Юли, 2014 Благодаря за инфото... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване