Собственик SS7 Отговорено 19 Октомври, 2010 Собственик Доклад Сподели Отговорено 19 Октомври, 2010 То по принцип 5 е доста съмнително число. Предполагам че имат в предвид 4+1 1 ип на wan + 4 (я на wan с НАТ , я рутирани) . Само господ и бтк знаят Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pac0 Отговорено 17 Ноември, 2010 Доклад Сподели Отговорено 17 Ноември, 2010 Здравейте отново! Ето и решението на проблема: Обаждате се на телефон 0800 10 130 и обяснявате ситуацията. След около 30 мин. (в моя случай) всичко започва да работи както трябва. Поздрави и успех на всички с решаването на този проблем! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 17 Ноември, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 17 Ноември, 2010 Би ли се логнал в модема да докладваш каква е конфигурацията ? Може и със скрийншоти. Мерси. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pac0 Отговорено 17 Ноември, 2010 Доклад Сподели Отговорено 17 Ноември, 2010 1. цък на връзката отгоре за началното положение от което тръгнахме LAN IP Address xxx.xxx.xxx.121 Subnet Mask 255.255.255.248 Default Gateway yyy.yyy.yyy.yyy Internet Connection Configuration PVC Name VPI/VCI Category Protocol NAT QoS WAN IP Address pppoe_0_35 0/35 UBR PPPoE(LLC/SNAP) Off Off Auto assigned mer_0_40 0/40 UBR Bridge(LLC/SNAP) Off Off Auto assigned br_0_36 0/36 UBR Bridge(LLC/SNAP) * Off * Static Route Current static routes: Destination Netmask Gateway WAN Interface 10.0.0.0 255.0.0.0 - nas_0_40 172.16.0.0 255.240.0.0 - nas_0_40 Следва актуалната получена от модема конфигурация: Internet Connection Current Internet connections are listed below. PVC Name VPI/VCI Category Protocol NAT QoS WAN IP Address Status /Online Time pppoe_0_35 0/35 UBR PPPoE(LLC/SNAP) Off Off zzz.zzz.zzz.zzz Up / 00:01:54:03 mer_0_40 0/40 UBR Bridge(LLC/SNAP) Off Off 172.31.ggg.ggg Up br_0_36 0/36 UBR Bridge(LLC/SNAP) * Off Up Тук zzz.zzz.zzz.zzz е публичният адрес който сме ползвали преди да преминем към новите. (вж. цитата в началото на пост-а) Routing Table All of current routing rules in your ADSL router are listed below. Destination Netmask Gateway Interface Metric yyy.yyy.yyy.yyy 255.255.255.255 0.0.0.0 pppoe_0_35_1 0 xxx.xxx.xxx.120 255.255.255.248 0.0.0.0 br0 0 172.30.0.0 255.254.0.0 0.0.0.0 mer_0_40 0 172.16.0.0 255.240.0.0 0.0.0.0 mer_0_40 1 10.0.0.0 255.0.0.0 0.0.0.0 mer_0_40 1 0.0.0.0 0.0.0.0 yyy.yyy.yyy.yyy pppoe_0_35_1 0 И ето я новостта: IP Filtering Select the direction to filter packets: о Outbound traffic o Inbound traffic Protocol Source IP addr Dest IP addr Port Range Allow Start End ALL ALL ALL N/A N/A yes Тук "Inbound traffic" е включено! Извинявам се за разкривения изглед (ползвай КОД# не цитат и няма да е криво понеже се ползва шрифт с фиксиран размер на символите) Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 18 Ноември, 2010 Автор Доклад Сподели Отговорено 18 Ноември, 2010 Бива. Така ако firewall и connection tracking са изключени, модема не би трябвало да забива - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emc1000 Отговорено 2 Януари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2011 Имам един въпрос Услугата може ли да се ползва към виртуален сървър .... Понеже сега ползвам един статичен адрес, след модем имам рутер, който раздава частни адреси. По смисъла на това, всяка виртуална машина си е с адрес от вида 192,168,0,2 до 192,168,0,6. На първия адрес имам отворен порт 80, на втората понеже и там има уеб е отворен 82 и ми е неудобно за всеки адрес да отварям произволен порт, който трябва да се посочва в домейна ... А с тези 5 публични адреса нещата ще се променят. Няма да има нужда за всяка машина да отварям различен порт от 80-ти, а и рутера след модема ще отпадне ... Е ще трябва и да регистрирам някой друг домейн :-\ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 2 Януари, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2011 Малко заплетено се оплакваш от грижите си но отговора е - може + Можеш да регистрираш безплатен домейн на http://www.co.cc/ вероятно и на co.nr (не съм пробвал) Както и да изпозлваш DynDNS. Лично аз бих използвал поне един RB750 след ADSL модем в Bridge режим. За да нямам абсолютно никакви проблеми. Успех и ако имаш проблем питай директно и с минимално думи. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emc1000 Отговорено 2 Януари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2011 Сега съм с IpCop след модема. То и малко ми е неясно как ще стане цялата процедура, ако ги пусна тез адреси. Смисъл дали ще има частни адреси на машините, сочещи към публичните ... Въобше малко ми е мрак Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 2 Януари, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2011 Точно това обсъждаме в тази тема. Vivacom, Интернет доставчиците си имат съпорт, поддръжка, някои и 24/7 и т.н. - това е тяхна задача да ти съдействат. Предполагам че един от адресите заема модема като рутер, и останалите адреси се дават на компютрите зад модема. Ако продължиш да ползваш твой рутер зад модема - ще имаш свободата на него да имаш NAT и съответно още компове които да са с локални адреси (192.168.x.x). Защото предполагам че на модема НАТ ще е спрян за да работи като рутер за публичните адреси. Поздрави. - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
emc1000 Отговорено 2 Януари, 2011 Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2011 Vivacom, Интернет доставчиците си имат съпорт, поддръжка, някои и 24/7 и т.н. - това е тяхна задача да ти съдействат. Предполагам че един от адресите заема модема като рутер, и останалите адреси се дават на компютрите зад модема. Ако продължиш да ползваш твой рутер зад модема - ще имаш свободата на него да имаш NAT и съответно още компове които да са с локални адреси (192.168.x.x). Защото предполагам че на модема НАТ ще е спрян за да работи като рутер за публичните адреси. Поздрави. Май ще им се обадя ... Но си мисля друго ... За да имам 5 публични адреса, трябва да имам 5 LAN порта, а на модема те са 4 Другото нещо се чудя за да имам 5 публични адреса, машините трябва да са свързани с модема с 5 отделни кабела или бъркам ... Ако бъркам, и мога да използвам рутер след модема, как точно всека машина ще си знае публичния адрес, смисъл модема ще пусне един 192,168,1,2 към рутера, който ще е с първи адрес 192,168,0,1, и за първата машина ще е 192,168,0,2 но как точно тази от 0,2 ще стане примерно с първи публичен адрес, а 0,3 с втори ... Сега в момента ползвам един публичен адрес и NAT в модема е включен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 2 Януари, 2011 Администратор Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2011 ти сега ще кажеш че ти трябват и 5 чифта от абонатната станция на оператора слагаш си един суич и имаш "Х" порта а за по лесно слагаш една машина на която виртуализираш домейните от апачето или с VMWare server и не се тормозиш според нуждите ако са сайтове и с едно публично ип може да минеш съвсем спокойно Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 4 Март, 2011 Автор Доклад Сподели Отговорено 4 Март, 2011 Ако всичко е рутери, колко е елементарно да се използват всичките 5 адреси без да се губят R1 -> R1.1 R1 -> R1.2 и така до 1.5 1. рутерите се свързват към R1 с локални адреси 2 .на R 1.1 до 1.5 се слагат - loopback interface-и със съответнте публчни иадреси - NAT правило да се представят пред света като тези публични адреси R1 им взима пакетите и ги мята към нета щото това му е в route таблицата R1 взима пакетите с дестинация към R1.1 до R1.5 щото в route таблицата има nexthop - съответния локален адрес А ако има VLAN за всеки - то би трябвало с proxy-arp да се елиминира нуждата от локални адреси и loopback interface-и А ако има PPP тунели - и от proxy-arp няма нужда - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване