smacker Отговорено 22 Май, 2014 Доклад Сподели Отговорено 22 Май, 2014 3-те големи в бизнеса си бяха повярвали, че ще окрупнят пазара за 2 години Това нещо съм го пропуснал. Та за кои говорим ? ДНСК след последните промени в ЗУТА от 26.11.2012 година няма право и не може да разпорежда на кмета на общината да събори или да не събори даден строеж за който да кажем има жалба или се счита за незаконен. Ако кмета на общината прецени даден строеж да си остане нищо не може да го накара да го събори. .... Звучи като твърдение. В ЗУТ е записано кое е незаконно и кое е законно. Това дали даден строеж ще бъде "бутнат" или не - не е въпрос на преценка, а на воля, кой ще упражни правото си. Строителен контрол или Община - все тая. .... Също от примера, решението от кмета на селото или кмета на общината/областта? Ако даден кмет/община/област не спази буквата на закона, а именно премахване на незаконен строеж, то самото лице не е спазило закона. Цялата работа с такава промяна в ЗУТ дава възможност за надцакване на местно ниво, а не местните играчи да ги цакат от София. Според мен, това малко орязва крилата на БеТаКа, но също така им дава предимство. Местният играч неможе да ги цака, тъй като общинският/обласният/кметът става клиент на КТБ и веднага влиза в слогана: "Клиентите са ни скъпи". Също така измива ръцете на държавата пред народа с оглед "защо ни прекъснахте нета ?!", Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
msboy Отговорено 23 Май, 2014 Доклад Сподели Отговорено 23 Май, 2014 Това нещо съм го пропуснал. Та за кои говорим ? Звучи като твърдение. В ЗУТ е записано кое е незаконно и кое е законно. Това дали даден строеж ще бъде "бутнат" или не - не е въпрос на преценка, а на воля, кой ще упражни правото си. Строителен контрол или Община - все тая. Ако даден кмет/община/област не спази буквата на закона, а именно премахване на незаконен строеж, то самото лице не е спазило закона. Цялата работа с такава промяна в ЗУТ дава възможност за надцакване на местно ниво, а не местните играчи да ги цакат от София. Според мен, това малко орязва крилата на БеТаКа, но също така им дава предимство. Местният играч неможе да ги цака, тъй като общинският/обласният/кметът става клиент на КТБ и веднага влиза в слогана: "Клиентите са ни скъпи". Също така измива ръцете на държавата пред народа с оглед "защо ни прекъснахте нета ?!", Долу го Долу горе си прочел наистина това което съм искал да кажа с обяснението за ЗУТ и това което го пише между редовете и такава каквато е реалността на местно ниво. В правилна посока си. Ще подчертая едно че органа който определя дали един строеж е незаконен (относително е има много гледни точки) е кмета на общината според действащото законодателство и ЗУТ. Една оперираща мрежа може да се узакони като строеж по всяко време или....... след време.Практиката и примерите които дадох с въпросната фирма по горе това показва че си оперираш докато започнат да те погват а когато те погнат отиваш с нова фирма и с ново лице и си готов. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nik0lai Отговорено 18 Август, 2014 Доклад Сподели Отговорено 18 Август, 2014 Понеже зачестиха писанките извън темата и стана въпрос за разходи на малките интернет доставчици искам да попитам колегите: Как се справяте с ЕРП-тата (ЧЕЗ) и по-скоро с наема на стълбовете. През 2012 имах глупостта да подпиша договор, за да отложа нарязването на мрежата. Година по-късно ми го прекратиха поради неплащане. Минахме през много перипетии, които няма да обяснявам тук и сега ме съдят за наем от 27 000 лв + законната лихва . Ако някои има идея за мен и моя адвокат ще бъда безкрайно благодарен да се свърже с мен. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Nitrogenium Отговорено 18 Август, 2014 Доклад Сподели Отговорено 18 Август, 2014 Ами ние си плащаме наема колкото и да ми бърка в червата и да псувам Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 20 Август, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Август, 2014 Понеже зачестиха писанките извън темата и стана въпрос за разходи на малките интернет доставчици искам да попитам колегите: Как се справяте с ЕРП-тата (ЧЕЗ) и по-скоро с наема на стълбовете. През 2012 имах глупостта да подпиша договор, за да отложа нарязването на мрежата. Година по-късно ми го прекратиха поради неплащане. Минахме през много перипетии, които няма да обяснявам тук и сега ме съдят за наем от 27 000 лв + законната лихва . Ако някои има идея за мен и моя адвокат ще бъда безкрайно благодарен да се свърже с мен. А предоставиха ли ти документ че са собственици на съораженията за които искат наем? Без такъв може да им искаш наем за собствените им кабели ти на своя страна. 1 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nik0lai Отговорено 22 Август, 2014 Доклад Сподели Отговорено 22 Август, 2014 А предоставиха ли ти документ че са собственици на съораженията за които искат наем? Без такъв може да им искаш наем за собствените им кабели ти на своя страна. Тогава договора за покупка им беше секретен. След това го разсекретиха... Благодаря това е идея за атака в съда ... Скоро съм на дело Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 22 Август, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 22 Август, 2014 Има изписано по въпроса доста, разрови се и по други теми. 1 Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване