ka4o_pi4a Публикувано 21 Март, 2014 Доклад Сподели Публикувано 21 Март, 2014 Здравейте. Схемата е следната: Sextant G: работи като AP и към него гледат 2 идентични секстанта и няколко SXT-та. mode: ap bridge band: 5GHz A/N c/w: 20/40 mhz HT above freq: 5580 wireless protocoll: any freq. mode : superchannel nstreem - enabled Клиентските антени са настроени на режим station wds, сигнала и download скоростта е нормална според сигнала, проблема е че, uplode скоростта е няколкократно по-ниска от dawnloada. Знам, че SXT-та няма как да блъскат като секстанта, но има други 2 секстанта като клиенти към AP-то които правят 100 MBps download и около 20~30 MBps upload. На какво може да се дължи проблема ? Имам и скриинове с настройките, ето линк към тях: http://ka4opi4a.snimka.bg/daily/sextant.809906.32836147 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 21 Март, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 21 Март, 2014 Махни WDS не ползваш MESH като ти гледам конфига Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ka4o_pi4a Отговорено 22 Март, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 22 Март, 2014 Здравей. Махнах wds от AP-то, и превключих клиентските антени от station wds на station bridge. Когато бях прехвърлил само една антена upload-а се оправи и скочи над 100 MBps, но когато се вързаха всичките 6 антени към AP-то, пак падна до 25-30 MBps. Интересното в случая е, че с download-a няма проблеми. Все едно всички клиенти си деля upload chain-a... или нещо такова... но защо се случва само с upload-a, но не и с download-a. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 22 Март, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 22 Март, 2014 Махни им опцията да се виждат помежду си. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ka4o_pi4a Отговорено 22 Март, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 22 Март, 2014 Да ме ориентираш от къде става това ако може, че съм начинаещ в областта. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 22 Март, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 22 Март, 2014 отметката за препращане на втория таб WMM също е желателно да е активен в Р2МР режим Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ka4o_pi4a Отговорено 22 Март, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 22 Март, 2014 Никъде не виждам такава отметка... отметка може да се сложи на Allow Shared Key, но това не означава препращане. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 22 Март, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 22 Март, 2014 Default Forward активира се на АР-то Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ka4o_pi4a Отговорено 24 Март, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 24 Март, 2014 Благодаря, ще опитам и ще дам резултати. Здравейте. Днес тествах с изключен WMM и Default Forward, резултата е нулев. Няма промяна в скоростите - 100 MBps към Sextant-a и 20-30 MBps от Sextant-a към AP-то. Други предложения, ако има с радост бих тествал. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 24 Март, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 24 Март, 2014 Виж си CCQ с и без WMM Default Forward ти чист и бродкаст трафика Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ka4o_pi4a Отговорено 25 Март, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Март, 2014 Няма подобрение. Забелязах, обаче че когато пусна bandwith test и тествам скоростта от клиента към AP-то CCQ-то на TX канала пада много от 10 до 20 процента. На RX канала CCQ-то е около 80 процента. На какво може да се дължи това ? Възможно ли е самото AP да не е настроено нещо правилно ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
cna Отговорено 25 Март, 2014 Доклад Сподели Отговорено 25 Март, 2014 Значи че нашумява клиента в режим на предаване, намали ТХ-силата на клиента и пак пробвай с теста за скорост виж колко ще задържи CCQ 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 25 Март, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 25 Март, 2014 Затова е WMM да намалява мощността когато не се ползва също така гледай да нямаш голяма разлика при сигнала от клиентите -15 Дб разлика си е солидно основание за подобни разпади това се лекува в аксес листата на АР-то с правило за мощността на прием примерно -75..-60 Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ka4o_pi4a Отговорено 25 Март, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Март, 2014 @cna - Опитах да намаля TX силата от 17 децибела на 13 и резултата е отрицателен - силата на сигнала ми падна с около 10 dbm. @111111 - Сигналите на клиентите се движат от 59 dbm до 69 dbm. Зашумен ефир може ли да ми скапва скоростта от клиентите към AP-то ? В какъв диапазон работят най-добре според вас ? Използвам superchannel. Аз предполагам, че проблема е в AP-то защото всичките 6 клиента са с upload от 10 Mbs до 30 MBps, а пък daonload-a им е от 80 MBps до над 100 MBps. Същия проблем имам и с един Omnitik в AP режим към който гледат сигурно вече 10-на клиента и там е същото като при Sextant-a. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net-sar Отговорено 25 Март, 2014 Доклад Сподели Отговорено 25 Март, 2014 Zashto protokola na AP-to ti e any, pri polojenie che tova trqbva da e na ST. izbirisi protokol i shte se opravqt neshtata( nv2) pri shum e idealen Хайде на кирилица че не разбираме шльокавица Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване