Добър ден!
Нов съм в работата с MikroTik и за това се обръщам към всички вас за помощ... ако е възможно. В момента съм 12 клас и трябва да правя дипломна работа която трябва да осъществя на MikroTik. Проблема е обаче, че ми е трудно на разбера точно каква роля изпълнява и как се работи с него. Изчетох доста и това което разбрах е следното: Това е операционна система която се инсталира на определен компютър, но изтрива цялата му информация налична до сега и го превръща в специализиран рутер (това "специализиран рутер" го прочетох някъде, но не мога да си го обясня). MikroTik RouterOS е базирана на Linux. С нея се позволява на мрежовите администратори да правят структуриране и промени по мрежата си. Има ли нещо вярно?
Аз си намерих компютър и ми казаха, че преди да си инсталирам MikroTik на него трябва да си купя IDE Flash. Така и направих и вече съм с инсталиран MikroTik на компютърната конфигурация, обаче не разбирам каква роля изпълнява тази IDE flash?
Така, другият ми въпрос който съм си наумил да задам е: с каква програма се правят настройките по самата мрежа? Значи трябва да включа MikroTik рутера към компютъра в нас и от настолния компютър да направя настройките с помощта на WinBox?!
Надявам се да има някой отзивчив и търпелив човек, който да е склонен да помогне колкото и глупави да му се струват въпросите ми. Благодаря!
Въпрос
PERRY
Добър ден!
Нов съм в работата с MikroTik и за това се обръщам към всички вас за помощ... ако е възможно. В момента съм 12 клас и трябва да правя дипломна работа която трябва да осъществя на MikroTik. Проблема е обаче, че ми е трудно на разбера точно каква роля изпълнява и как се работи с него. Изчетох доста и това което разбрах е следното:
Това е операционна система която се инсталира на определен компютър, но изтрива цялата му информация налична до сега и го превръща в специализиран рутер (това "специализиран рутер" го прочетох някъде, но не мога да си го обясня). MikroTik RouterOS е базирана на Linux. С нея се позволява на мрежовите администратори да правят структуриране и промени по мрежата си. Има ли нещо вярно?
Аз си намерих компютър и ми казаха, че преди да си инсталирам MikroTik на него трябва да си купя IDE Flash. Така и направих и вече съм с инсталиран MikroTik на компютърната конфигурация, обаче не разбирам каква роля изпълнява тази IDE flash?
Така, другият ми въпрос който съм си наумил да задам е: с каква програма се правят настройките по самата мрежа? Значи трябва да включа MikroTik рутера към компютъра в нас и от настолния компютър да направя настройките с помощта на WinBox?!
Надявам се да има някой отзивчив и търпелив човек, който да е склонен да помогне колкото и глупави да му се струват въпросите ми. Благодаря!
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
7 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване