yordanstefanov Публикувано 25 Февруари, 2014 Доклад Сподели Публикувано 25 Февруари, 2014 Здравейте, имам странен проблем в едно село с около 70-80 клиента където линка му е с 2 бр. 912uag-5hpnd-out с 60 сантиметрови антени с двуполярни облъчватели... когато има включени повечко компютри милисекундите вътре в селото се качват много, до около 1000 в същото време до бордовете милисекундите са си нормални стигат до около 20-30.... тествах всичко в селото (разскачания, спирания, профилактика) и нищо.... вече почвам да си мисля, че проблема е от микротиците... дали има някои мнение по въпроса... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 25 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2014 Лаг-а от борда в селото до клиента или през линка ? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 25 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2014 през линка до всички клиенти Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 25 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2014 А в това време как е от борд към борд ? Това от самото начало ли е или в последствие ? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 25 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2014 (Редактирано) ами аз ги смених преди 1 седмица и не бях забелязал в началото нещо такова ... преди това линка беше със сикстанта G5-hpnd и при него от 1 година нямаше никакви проблеми... смених сикстанта с надеждата, че му е далечко 9 км на него, но с новите нещата май са по-зле... иначе когато към клиентите милисекундите са високи към бордовете са си горе доло нормални.. Редактирано 25 Февруари, 2014 от yordanstefanov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ефект Отговорено 25 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2014 (Редактирано) какво е натоварването на цпу. какъв трафик минава, имал съм подобен проблем с клиент който беше с nsM2 което одриска целия линк в цяло село. мисля, че един клиент ти прави грижите. А сещам се и за един DVR Dali който беше пуснат да стриймва през udp.Другото което се сещам е с тези двойни облъчватели размени ап и клиент пусни nstream ако не е и честотата базикни и мощността. Редактирано 25 Февруари, 2014 от ефект няма начин да няма начин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 25 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 25 Февруари, 2014 натоварването на cpu е около 10-20 % трафик до сега повече от 10-20 мегабита не съм видял да минават ..... иначе са разскачани трасета търсен е проблем от клиент... но ... без резултат... забравих да спомена, че според данните от прикачената в първия пост снимка минават през антените не повече от 70 мегабита... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 26 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 начинаещия ланаджия даже би се усетил, че има някой простор на 10mbps ^^ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 26 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 нали казвам, че са изключвани едно по едно всички трасета и клиенти ....резултат - нулев Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
net-sar Отговорено 26 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 (Редактирано) Mikr.bmp Бордоветени горе доло са сходни.Забележи на 7км какъм ми е сигнала.Същия линк бе качен на 11км и сигнала бе горе доло същия.това е за сигнала.А проблема който те мъчи и аз го имах ,оказасе един суич.Незнам да ли знаеш,но ако сложиш този борд с инжектор който е до 100мб/пс прецакваш порта.Претполагам че си сложил ГБ суич. Друго което мога да ти кажа растоянието до борда от към захранване.Има логика при натоварване да не ти стига захранването до суича слет него.Погледниги тези неща.Предполагам че е нещо дребно-кабел,недокрипната букса (RJ45). Но мен по скоро ме озадачи сигнала ти Редактирано 26 Февруари, 2014 от net-sar Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 26 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 Как така при 100мб ще повредиш порта ? Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 26 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 (Редактирано) инжектора си е оригиналния в комплекта които си е гигабитов, но иначе е пуснат на 100 мегабитов суич сега като се замислих инжектора на далчната антена е на 30 и няколко метра от самата антена и е с неомонтанско захранване на 1.5 вата... незнам дали това може да е от значение,.... но пък и сикстанта предната седмица преди да го сменя беше на същото място със същия инжектор, но тогава нямаше проблем... иначе на теб не ти ли е много силен сигнала... така не е ли проблем Редактирано 26 Февруари, 2014 от yordanstefanov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 26 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 1,5W ?! Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 26 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 какво искаш да кажеш? че е малко или, че е много ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsunami Отговорено 26 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 26 Февруари, 2014 (Редактирано) объркал се е човека с амперите. Подразбира се какво е. п.п. или запетайката Редактирано 26 Февруари, 2014 от Tsunami Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване