master Отговорено 15 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2014 Така е и въпрос на техническо решение самия суич до колкото волта ще издържи, а от там дали ще се захранва през входа за захранване на портовете или през отделна букса. Но както казахте е добре и там да има опция джъмпер. За сфп тата е добра идея на истина според мен обаче ще вдигне цената. Нека да каже г-н Геренски. Ако има сфп та 2на брой е добре да са дублирани с лан. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 15 Февруари, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2014 На 15.02.2014 г. at 14:26, eurolan написа: EDIT: 111111 - става въпрос за този суич ли, или за друго устройство? Принципно имахме идея за подобно нещо, не се получава много странна форма - говоря за 8 портов суич, а и самите портове които с с такава конструкция са значително по-скъпи, което ако гоним цена пречи. Идеята е за компактен суич за монтаж на DIN релса, невероятно сгоден при монтаж на Охранителни IP камери, като и хотелски решения за IPTV или други подобни, при които е невъзможно "летящ обемен монтаж" или 19" шкаф. Като технологичен недостатък на такъв суич е че трябва да има вграден захранващ модул или PoE опция, поради гореизброените условия. За в бъдеще може би и стандарт IEEE 1901 да бъде добавен към захранващата част. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 15 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2014 На 15.02.2014 г. at 14:37, master написа: Така е и въпрос на техническо решение самия суич до колкото волта ще издържи, а от там дали ще се захранва през входа за захранване на портовете или през отделна букса. Но както казахте е добре и там да има опция джъмпер. За сфп тата е добра идея на истина според мен обаче ще вдигне цената. Нека да каже г-н Геренски. Ако има сфп та 2на брой е добре да са дублирани с лан. мастер да има SFP-та постоянно, а място за тях както е в нормалните суйчове. устройството се продава без тях и когато /ако ти потрябват слагаш вътре две стандартни sfp-та Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 15 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2014 Ясно.. но мен идеята ми беше да имаш избор сфп/лан като на повечето суичове. След малко като се прибера ще пусна примерна схема която колегата прави. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurolan Отговорено 15 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2014 (Редактирано) Конкретно решение към момента за дублирани с LAN SFPта на 100Mbit/s нямаме. Готовото нещо, е ES-0602-М , като вместо оптиките не пречи да са SFP, но губим 2 медни порта а в ценово изражение това е от порядъка на +5лв, което не ми се струва като добра идея. Иначе би могло да има опция - т.е. на самата платка да има вариант да се монтира или RJ45 или оптичен модул. Комбинацията с SFP или RJ45 не съм сигурен, че може да стане порати застъпващите се елементи. А ако трябва да са на различни места става по-голяма платката.Всякакви такива неща, макар да изглеждат дребни в един момент започват да влияят на цената малко или много. Що се отнася до захранващото напрежение на суича - може да бъде със стандартното захранване, което правим - до 24V или с едно друго, което имаме на един опит за индустриално изпълнение което държеше до около 50VDC, но разликата в цената на двете захранвания е съизмерима с цената на едно импулсно захранване. Т.е. може би би било добре да остане с 24 волтово захранване, а и то тръгва от 5VDC, докато другото от 12VDC. Смятам, че подобен суич спокойно може да струва в рамките на 20лв, защото практически в него няма нищо особено - само няколко джъмпера повече.... Поздрави, Христо Геренски На 15.02.2014 г. at 14:47, 111111 написа: Идеята е за компактен суич за монтаж на DIN релса, невероятно сгоден при монтаж на Охранителни IP камери, като и хотелски решения за IPTV или други подобни, при които е невъзможно "летящ обемен монтаж" или 19" шкаф. Като технологичен недостатък на такъв суич е че трябва да има вграден захранващ модул или PoE опция, поради гореизброените условия. За в бъдеще може би и стандарт IEEE 1901 да бъде добавен към захранващата част. Не съм много сигурен колко малък ще може да стане. Имаме един чип за самия суич, един чип за PoE (до колкото разбирам трябва да може той да захранва отдалечени устройства), захранване на чипа, а тези портове са значително по-дълбоки заради двата реда крачета, като сложим и трафа отзад и стана доста едричко. Редактирано 15 Февруари, 2014 от eurolan www.eurolan.net/ - оптични медия конвертори и оптични суичове произведени в България Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 15 Февруари, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2014 Освен и аз да нахвърлям един чертеж като колегат master, нищо че имам познания по архитектурно чертаене само Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 15 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 15 Февруари, 2014 Съжалявам за краснописа но нямам вина При това положение на входните ключета може да се захранва суича от 2 места и също и да връща захранване ако се наложи през единия / другия вход в зависимост от това как са превключени. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurolan Отговорено 17 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 17 Февруари, 2014 Здравейте, Разгледахме dip switch-овете и не можахме да намерим за повече от 25mA. Ако някой има някаква идея различна от джъмпер нека сподели. Защото инче ще има 16 джъмпера, а и още 4 за захранването на суича и отделянето на другата букса (тези последните може и да ги няма и да останат 18) Джъмперите, най-вероятно няма да са на едно място, а зад всеки порт, но все пак стават доста. Поздрави, Христо Геренски www.eurolan.net/ - оптични медия конвертори и оптични суичове произведени в България Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 18 Февруари, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 18 Февруари, 2014 Има как да няма по мощни DIP SWITH 1A ЛИНК 2 изключително ми хареса цвета му Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 19 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 19 Февруари, 2014 Mоже да се сложат рц вериги на всеки контакт за намаляване на искренето и удължаване на живота му. Във фарнел ги има http://www.itwpancon.com/MASconpages/Jumper_Switch.pdf Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
eurolan Отговорено 19 Февруари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 19 Февруари, 2014 (Редактирано) На 18.02.2014 г. at 13:42, 111111 написа: Има как да няма по мощни DIP SWITH 1A ЛИНК 2 изключително ми хареса цвета му Тука като гледам цената се плаша, Тези във farnell също пише че са по 8лв, а едно няма да стигне. Струва ми се, че оскъпяването ще не прекалено заради тези ключета... Поздрави, Христо Геренски Едит: А иначе за искренето - нали се предполага, че няма да се цъкат постоянно, докато са под напрежение. Редактирано 19 Февруари, 2014 от eurolan www.eurolan.net/ - оптични медия конвертори и оптични суичове произведени в България Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 19 Февруари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 19 Февруари, 2014 За искренето сте прав. Цената е високичка да, най-евтино ще е с джъмпари като за PC или с отвори за мостчета. http://www.tmbelectronics.com/images/JR-O-Green.jpg + рейка с пинове по спомен последния път като купувахме бяха евтини. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 20 Февруари, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 20 Февруари, 2014 Абе я по - добре се сърчнете за хубави джъмпери , не случайно предложих запоени дъгички мостове , за джъмпери хубаво е да се види максималния ток който ще минава, все пак един го иска да захрани радио друг за други цели търси се широко приложение, а това с екстрите като сфп може да е друг модел версия 2 примерно, но все пак производителя преценя как е по изгодно за производство. 1 Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
N22 Отговорено 17 Април, 2014 Доклад Сподели Отговорено 17 Април, 2014 Здравейте колеги не знам дали има и дали може да се направи суич по който сигнала му идва по оптика- SFP или SC порт и да има 5-8 порта LAN и всички да са POE Идеята е да се захранва от клиентите да може едновременно от 5те порта и от един.Примерно пускаш оптика без ток оставяш едно влакно до такъв суич закачаш 5 абоната във всеки абонат POE (лошото е че ще трябва и адаптер но ако може да е през USB) - има един абонат суича работи - включват се другите 4 абоната и пак да работи да консомира колкото му е нужно 5 -12 V. И да е на добра цена Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiPSus Отговорено 18 Април, 2014 Доклад Сподели Отговорено 18 Април, 2014 Имат го , разработен по моя поръчка мисля че е упоменат по-нагоре в темата. Суича е с 4 медни Inverse PoE , два оптични 100Мб (може и само един да се залепи) и възможност да е менижируем или не пак по избор. Звънни си във фирмата за другото. 1 ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване