JeffLynne Отговорено 22 Януари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 22 Януари, 2009 LM-ките са доказани инт. схеми, но са принципно скъпи. Много по-евтино (но по-сложно) излиза да "разбиеш" инт. схема на ШИМ контролер и външен тразнистор. За това май ЛМ-ките изчезнаха. Но от това не трябва да следва автоматично, че нещо е станало по-лошо като качества и параметри. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lifesaver Отговорено 12 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 12 Февруари, 2009 1024x на всички за мненията.Мисля да работя с този http://navigator.idg.bg/index.php?type=0&p=143&id=6311303 все пак както казах и цената е определящ фактор вече,А този ми излиза 18лева крайна.В последствие може да зема няколко неомонтански да ги пробвам.Мисля че ще мога да се свържа с фирмата която ги пройзежда в китай и ще им пусна едно запитване за модел с вграден конвертор до 90В примерно.Разбира се ако цената стане по-ниска от тази да си купиш 2 те Вместо да си вземаш този по-добре разгледай тези : https://www.digitalsol.net/rub.php?R=6&SR=21&SESID=q7jbd5s3pmb254dm49khpqebu3 И като цена и като качество са доби Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Ivo Отговорено 13 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 13 Февруари, 2009 Суичовете на Диджитал (неомонтана ) са може би едни от малкото, на които стартовия ток е 35 mА. Пробвал съм поне 15 марки (Realtek ADM чипсет). Всички имат ужасен стартов ток. Всеки който се е занимавал с LAN истории знае какво се случва с последните суичове при премигване на захранването. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 13 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 13 Февруари, 2009 последните суичове при премигване на захранването. Мда изписква 1-2 пъти ups-a. Лоша работа. Или пико-то резетва трасето Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lifesaver Отговорено 13 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 13 Февруари, 2009 Мда изписква 1-2 пъти ups-a. Лоша работа. Или пико-то резетва трасето А пробвали ли сте DigiIP-то? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JeffLynne Отговорено 16 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 Суичовете на Диджитал (неомонтана ) са може би едни от малкото, на които стартовия ток е 35 mА. Пробвал съм поне 15 марки (Realtek ADM чипсет). Всички имат ужасен стартов ток. Всеки който се е занимавал с LAN истории знае какво се случва с последните суичове при премигване на захранването. Мда и аз май до тоя извод съм стигнал, макар доста да пишат, че имат малък ток ама като мернеш е друго. А иначе на диджитал са стария модел на неомонтана и имат един недостатък, че им гърмят (а и дават на късо) кондензаторите между двете маси ... монтанците са се усетили и са ги сменили с високоволтови Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
lifesaver Отговорено 16 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 Мда и аз май до тоя извод съм стигнал, макар доста да пишат, че имат малък ток ама като мернеш е друго. А иначе на диджитал са стария модел на неомонтана и имат един недостатък, че им гърмят (а и дават на късо) кондензаторите между двете маси ... монтанците са се усетили и са ги сменили с високоволтови Какво имаш в предвид "...като мернеш е друго." С какво си го мерил та стигаш до тоя извод? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Taralej Отговорено 16 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 Какво имаш в предвид "...като мернеш е друго." С какво си го мерил та стигаш до тоя извод? А какъв точно стартов ток измерваш и на колко волта? Аз при мен измервам 40-41 mA@12V с FLUKE. Как си го мерил? Аз го мерих с различен брой включени и активни портове. Ето ги и резултатите: 0 порта - 41mA, 1-> 59 2-> 77 3-> 96 4-> 114 5-> 133 6-> 153 7-> 172 8-> 192 А и в документацията им никъде не е описано, че е 35mA ?!? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Taralej Отговорено 16 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 Мда и аз май до тоя извод съм стигнал, макар доста да пишат, че имат малък ток ама като мернеш е друго. А иначе на диджитал са стария модел на неомонтана и имат един недостатък, че им гърмят (а и дават на късо) кондензаторите между двете маси ... монтанците са се усетили и са ги сменили с високоволтови Хм? Накъсо? Ти между двете маси повече от 50 V потенциал ли имаш? Определено при теб нещо не е наред, ако между сигналната маса и тази за шасито имаш такова напрежение. Ти как ги захранваш тези суичове? Дай схема да видим може ли да се оптимизира нещо. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JeffLynne Отговорено 16 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 Тука става дума за съвсем друго нещо, не за +-5мА (според това кой с какво и точно при какви условия е измерил), а за това че другите тръгват със 130мА ... а не с 35 ... А за потенциалите .... темата е доста широка, хората дето са поопъвали повечко мрежи из градовете занаят за какво иде реч. Само за пример ти давам, като закачиш клиентско PC и си с FTP-a ... такива хубави бози стават с маси, потенциали, заземявания ... че ако е само 50V - ура! Има сгради, където газоразядници на 90V светят като крушка ... Да не говорим като почнат напролет гръмовете ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Taralej Отговорено 16 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 Тука става дума за съвсем друго нещо, не за +-5мА (според това кой с какво и точно при какви условия е измерил), а за това че другите тръгват със 130мА ... а не с 35 ... А за потенциалите .... темата е доста широка, хората дето са поопъвали повечко мрежи из градовете занаят за какво иде реч. Само за пример ти давам, като закачиш клиентско PC и си с FTP-a ... такива хубави бози стават с маси, потенциали, заземявания ... че ако е само 50V - ура! Има сгради, където газоразядници на 90V светят като крушка ... Да не говорим като почнат напролет гръмовете ... Да де. За консумацията вденах, ама вече бях постнал, а не е прилично сам да си триеш поста. Казаното - казано А за кондензаторите... вариант е да се махнат, но това може да доведе до други странични ефекти. Варианта да се сложат за по-голямо напрежение не е лош, но реално при изравняване в условията, които описваш резултата подозирам би бил същия. На колко волта препоръчваш? Неомонтана са сложили 1206 на 1nF/2kV, но реално при 2kV кондензаторът е последното нещо, което ще се стопи, ако протече ток Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
JeffLynne Отговорено 16 Февруари, 2009 Доклад Сподели Отговорено 16 Февруари, 2009 за консумацията ... За препоръчване .... по-високо напрежние - по-добре, то си е ясно ... Но все пак и техниката си има ограничения. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване