pavelkamburov Публикувано 29 Декември, 2013 Доклад Сподели Публикувано 29 Декември, 2013 Здравейте, продавам, WA5210d преработени в Nanostation 2 -50бр. Това е перфектното клиентско устройство. Всички устройства са тествани. предимства на такова устройство: 1.Предимство на фирмуера на Nanostation 2 пред фирмуера на WA5210. - разширен честотен диапазон - ширина на канала 5,10,20 MHz -много по-стабилна работа -поддръжка на всички специфични протоколи Air.... които поддържа и Nanostation 2 2.Предимства на WA5210 пред Nanostation 2 - Вградена гръмозащита и заземяване. -Антена с по-голямо усилване. -по-силно радио. -по-добър температурен режим вътре в устройството. Комбинацията от предимствата на двете устройства се получи страхотно. Добавен е фирмуер с вграден агент за мониторинг - flymon устройствата се продават без захранвания понеже така или иначе 12V 1A не е добра идея, Работят супер с 12V 2A. Ако някой иска ще му подаря оригиналното захранване.цена на устроиство 70лв. За количества леко намаление на цената. Павел Камбуров София 0896722892 pavelkamburov@dir.bg skype:pavelkamburov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
msboy Отговорено 29 Декември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 29 Декември, 2013 (Редактирано) И в крайна сметка не разбрах --фурмуера на Наното е сложен на 5210 или обратното.Или е направена някаква комбинация от антена и фирмуер. Заинтригуван съм от това предложение защото работим само с ТП-ЛИНК 5210 като клиентски устройства. Редактирано 29 Декември, 2013 от msboy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
peterol Отговорено 29 Декември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 29 Декември, 2013 а 40 mhz има ли чак сега видях че става въпрос за фирм на чисто нано.значи няма Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Тодор Лазаров Отговорено 29 Декември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 29 Декември, 2013 според мен е TL-WA5210G пишете точно Иначе сигурно си ползвал това: http://wa5210g.blogspot.com/p/download.html Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 1 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 1 Януари, 2014 Извинявам се за неточността . На TL-Wa5210g слагам фирмуер който е модифициран от SDK-to на Nanostation 2 . Не се ползва нормалиния фирнмуер защото IO за диодите са инвертирани и съответно светят обратно т.е светят когато няма сигнал ,за това се налага модифициран фирмуер . Иначе има пълната функционалност на Naostation като фирмуер и предимствата като антена, усилване и замление на TP-Link. Получава се перфектна комбинация. Не съм ползвал софтуера който е показал г-н Лазаров. Защото е платен, има проблеми с преводите към Русия, има огромна такса превод ,не всички устройства стават защото марката на флаш паметта е различна, а при по-старите устройства е недостатъчна като обем. Аз свалям флаш чипа и с програматор програмира full flash след като предварително съм променил MAC адреса. Понеже в TP-link са спестили малко кондензатори по захранването понякога ги добавям а понякога просто слагам читаво захранване 12 V 2A вместо оригиналното. Ползвам ги от година и половина и нямам никакви забележки, с изключение на това , че не работи Хоризонталната поляризация, а има само вертикална и външна антена, Въпрос на време е да се коригира и това. Един колега си все тия дни 30 броя, аз съм сложил по Гръцкоо не знам колко. Идеалното клиентско устройство е за мен Не ми се описват предимствата сега . Само си представете функционалността на Nanostation 2 с всички междини канали , специални алгоритми и т.н и и хардуера на Тп_линк и ще ви се изясни. Мога да ги опиша подробно разбира се ако не съм бил достатъчно ясен ама мисля ,че всички тука сме в час и ще се сетите сами каква далавера е тая комбинация. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
msboy Отговорено 2 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2014 Ще се радвам да се осъществи и хоризонталната поляризация . Ако дадеш и малко по подробно инфо относно това как се държи като децибели и времена. Но мисля че най добре е да пробвам като се направи корекция на хоризонталната поляризация. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Balthazar Отговорено 2 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2014 Като цяло не ми се вярва да работи по добре от NanoStation 1во съм тествал тези устройства на Tp-Link и резултата е плачебен 2 ро като са толкова доволни клиентите ти дай някакви статистики какво прекарва колко трафик държи понеже тия teplinkove не държат никакъв трафик и натоварване така че дали ще смениш софта или не да не говорим че можеш да го направиш и софтуерно без да ти се налага да сваляш флаш-а с комбинация от пинове, не ми се вярва с това да подобриш каквото и да е на тази антена. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 2 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2014 (Редактирано) Ще се радвам да се осъществи и хоризонталната поляризация . Ако дадеш и малко по подробно инфо относно това как се държи като децибели и времена. Но мисля че най добре е да пробвам като се направи корекция на хоризонталната поляризация. Не знам кога ще стане хоризонталната поляризация. Иска се доста време и писане а и не я ползвам. т..е трябва да има сериозна причина да отделим време и ресурс . По-ми е лесно да презапоя хардуерно кабела вътре като ми трябва хоризонтална поляризация.,На мен ми вършат идеална работа. Не им горят портовете могат да се заземят, имат по-добра антена и т.н и т.н. и са на половин цена от Nanostation. Като цяло не ми се вярва да работи по добре от NanoStation 1во съм тествал тези устройства на Tp-Link и резултата е плачебен 2 ро като са толкова доволни клиентите ти дай някакви статистики какво прекарва колко трафик държи понеже тия teplinkove не държат никакъв трафик и натоварване така че дали ще смениш софта или не да не говорим че можеш да го направиш и софтуерно без да ти се налага да сваляш флаш-а с комбинация от пинове, не ми се вярва с това да подобриш каквото и да е на тази антена. Виж сега аз не искам да убеждавам никого в нищо. Просто имам излишни устройства. Неоспорим факт е ,че са с по-добра антена. Неоспорим факт е ,че не им горят портовете. Хардуера е същия като Nanostation , но има възможност да се заземи. Поддържа всички протоколи на nanostation. Аз си прекарвам 24 Мб без проблем . Ползвам ги за камери. За Тп-линк с нормалния фирмуер си прав ,че не прекарват трафик и качват пинга, Нещата не са такива с моднатия фирмуер. Да смениш фирмуера през конзолата е небъдна работа защото Boot-loadera не е стандартен а е Vx-works.Освен това пиновете вътре не са Jtag a си е обикновена серийна конзола. Да не говорим ,че в някой устройства флаш паметта е по-малка и не се събира. Не казвам ,че съм открил топлата вода , а че имам малко излишни устройства който са страхотни за клиенти и са на половин цена от nanostation. Ето малко от предимствата, Колегите с който работим са ги написали Изменения и дополнительные программы в прошивках : по-умолчанию устанавливается страна как "Compliance Test" в которой открыт весть диапазон с шагом 5 MHz и сняты ограничения по выходной мощности передатчика ; при обновлении через WEB-интерфейс не ругается (warning) о том, что прошивка альтернативная ; исправлена индикация уровня сигнала (TP-Link использует другие GPIO) ; в ядро добавлена поддержка tun/tap (L2/L3 туннели openvpn и vtun) ; добавлен модуль proc_gpio.o и простой скрипт контроля gpioctl ; в bysybox добавлены аплеты - awk, head, tr, wc, wget ; добавлена утилита hexdump для просмотра раздела EEPROM ; при заходе по SSH отображается имя хоста, а не версия прошивки ; добавлен набор скриптов (вкладка Services) для отправки статуса устройства на сервер FlyMon (будет удален в следующих версиях в связи с переходом на другой протокол обмена данными) ; заменен логотип устройства (спасибо kuslik с форума www.lan23.ru); Текущие ограничения: При настройке роутера, во вкладке Advanced, обязательно установить тип антенны Vertical - если используете встроенную и External - если используете внешнюю, подключаемую через разъем SMA. На данный момент типы антенн Horizontal и Auto не поддерживаются ! Использование других типов антенн (которых нет реально в TP-Link) и отсутствие внешней антенны при выборе External, может повлечь за собой выход из строя передатчика ! Това са нещата който предвиждаме да има в бъдеще. Но както сами разбирате нещата се правят когато има време и мерак за тая работа. - горизонтальная поляризация антенн - текстовый сканер эфира с возможностью выбора шага сканирования (5,10,20MHz). звездочками показывается зашумленность - редактор MAC-адреса в режиме онлайн на точке (спорный вопрос, что-бы небыло трупов) - туннели L2/L3 на базе VTUN - соединение для аплинка не только по Static/DHCP/PPPoE, а и PPTP, L2TP, а так-же PPPoE dual access - мульти-SSID - поддержка VLAN - организация хотспота (chillispot, wifidog и т.д.) - шейпер по клиентам - привязка MAC к IP - регулировка передатчика по мощности менее 1мВт - расширение частотного диапазона (2484 и выше) - добавление ширины канала (1MHz, 3MHz, 30MHz, 40MHz) Редактирано 2 Януари, 2014 от pavelkamburov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Balthazar Отговорено 2 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 2 Януари, 2014 Като цяло всичко това ми звучи като една евтина реклама на телешоп.бг сега остава няколко ползващи да се включат за рекламата. Бот лоадер-а можеш да го запишеш и без програматор не е там идеята колкото до антената на tp-link няма как и да искаш да е по добра от тази на Убнт . Да не говорим че при зашумен ефир тая сапунерка не става дори да си триеш гърба с нея така че... Който я е взел е супер прецакан Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 11 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Януари, 2014 (Редактирано) Като цяло всичко това ми звучи като една евтина реклама на телешоп.бг сега остава няколко ползващи да се включат за рекламата. Бот лоадер-а можеш да го запишеш и без програматор не е там идеята колкото до антената на tp-link няма как и да искаш да е по добра от тази на Убнт . Да не говорим че при зашумен ефир тая сапунерка не става дори да си триеш гърба с нея така че... Който я е взел е супер прецакан Как ти звучи си е твоя работа. Аз имам повече устройства който не ползвам в момента , но не са ми излишни защото ги ползвам с едни камери. Ще ми влязат в работа но чак лятото а са затворени пари, затова сега искам да ги продам. От друга страна аз твърдя, че по критерии цена/качество няма по-добро решение на пазара според мен. Боот лоадера можеш да го запишеш без програматор но трябва да си много в час с линукс, не става всеки път и при грешка пак ще разлепяш чипа , и както казах при първите версии обема памет не е достатъчен. За мен е по-лесно да сваля чипа. Антената със СИГУРНОСТ е по-добра от тази на nanostation2 , явно ти не правиш разлика между nanostation 2 и nanostation2m ако не вярваш вземи и си направи измервания има достатъчно методики и не е голям проблем да свалиш две антени от Тп-линк и Наностанция. Аз за себе си съм си правил експерименти. В никакъв случай Ноностанциите не са най-добри и са на двойна цена от подобни устройства. Не говоря за Тп-линк а за други но пак ще кажеш ,че е реклама затова няма да спомена марката. Точно при зашумен ефир работи супер защото имаш допълнителни канали и честоти, ако вдяваш какво имам предвид. Сигурно аз съм най-прецакан щом вече почти година и половина ги слагам в Гърция и нямам никакви грижи. Особено пък версията с камера. ;-). Интересно как даваш мнение за нещо което не си виждал на живо и не си тествал. До моженето си е приятелю. На времето когато ти си бил 16-17 годишен с модифициран Linksis wrt 54G прекарах цялата телефония радиостанции и интернет на предприятие като Медет до Панагюрски колони и системата работи сума ти години. Със същото устройство ( wrt54G) но честотно изместено с 8 канала за да не го виждат другите устройства и да не му пречат , направих система за видеонаблюдение по кръстовищата на Ловеч за Полицията която също работи сума ти години. Това не е реклама а реални проекти направени с модифицирани устройства. Така, че не прави изводи за неща който не си виждал и не си тествал. Тия който си взеха устройства първо си взеха по някое за тест и тогава си взеха другите. Излиза ,че всички сме глупаци според теб. ;-). Ти лично ползвай каквото си искаш не виждам къде е проблема. Ако това което казвам не е вярно все ще има някой да каже тук във форума,че съм го подвел или излъгал, така че аз нямам притеснения, интересно теб какво те притеснява? Днес си правих експерименти, с други фирмуер . Това е оригиналния http://www.ubnt.com/download#NanoStation2 . При това положение работят и хоризонталната и вертикалната поляризация, но не работи външната антена. GPIO който я управляват китайците са ги сменили с тези на диодите и са ги инвертирали. Работата продължава, а устройствата се държат изключително добре. След като налепих кондензаторите дето са ги спестили китайците -общо 8 за има няма 1 лев всичките стана съвсем друго устройство. Редактирано 2 Януари, 2014 от pavelkamburov 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 12 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 12 Януари, 2014 абе друго е да бачкаш за полицията. тогава си над крс и всеки закон в бантускотия а па за камери по вирелес в града.. и тука в своге един идиот ги е накачил още от 2005-та. Работят само в неговата реалност и на този дето зима комисионната от галимацията. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
ефект Отговорено 12 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 12 Януари, 2014 използвам този фирм. на 30 у-ва от 9 месца и работи перфектно плаща се на мак. по 2$ . Препоръчвам го на всички които имат 5210g. http://wa5210g.blogspot.com/ няма начин да няма начин Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 12 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Януари, 2014 (Редактирано) абе друго е да бачкаш за полицията. тогава си над крс и всеки закон в бантускотия а па за камери по вирелес в града.. и тука в своге един идиот ги е накачил още от 2005-та. Работят само в неговата реалност и на този дето зима комисионната от галимацията. Ами това си беше изискване на полицията. За да не може да се хаква от лапетата в града, защото трябва да имаш преработено по същия начин устройство. КРС няма нищо общо защото не излизам от 2.4 GHz обхвата а само честотите на каналите са други. т.е нестандартни и устройствата не се виждаха от нормалните такива. използвам този фирм. на 30 у-ва от 9 месца и работи перфектно плаща се на мак. по 2$ . Препоръчвам го на всички които имат 5210g. http://wa5210g.blogspot.com/ Така е преработените устройства работят много добре. При мен проблема беше, че искаха по 5 доалра на устройство + такса превод която си е доста за Русия. Другия проблем е ,че не работи софтуера с всички типове устройства Wa5210, защото има разлика в типа флаш ( происводителя на флаша), по-старите устройства са с по-малък флаш ,който без друго трябва да се сменя. Фирмуера който използват в момента има проблем с индикацията и с някой типове поляризации и антени. Ако се омаже устройството без друго трябва да се сваля флаш паметта. Работим съвместно с един колега от тоя форум и много скоро се надявам да има нова версия на фирмуера с разни допълнителни благинки, който съм описал по-горе. Аз просто преработих малко устройства за собствени цели и 50 ми останаха за продажба, всички са тествани и давам гаранция за работата им. Редактирано 12 Януари, 2014 от pavelkamburov Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Networker Отговорено 20 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Януари, 2014 Мислех да не пиша по темата, но онзи ден получих и спам на служебната поща относно тези революционни устройства, които продавате. Нямаше нужда да флудите и електронните ни пощи с това. Всеки, който желае и сам може да се възползва от този вариант срещу ~ 5 лв. от Руснаците, стига да е направил грешката да си закупи такива TP-Link-ове (особено в големи количества). Цената, която сте обявили, като се добави и нуждата от по-мощен захранващ адаптер, се получава цена близка до тази на нов такъв ТП-Линк + Руския мод или чисто ново Loco M2, което е в пъти по рентабилно от старо 54G у-во, дори с по-малката си антена. Съвет - свали им цената и ще ти ги изкупят и без да спамиш. 1 “...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 20 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 20 Януари, 2014 Мислех да не пиша по темата, но онзи ден получих и спам на служебната поща относно тези революционни устройства, които продавате. Нямаше нужда да флудите и електронните ни пощи с това. Всеки, който желае и сам може да се възползва от този вариант срещу ~ 5 лв. от Руснаците, стига да е направил грешката да си закупи такива TP-Link-ове (особено в големи количества). Цената, която сте обявили, като се добави и нуждата от по-мощен захранващ адаптер, се получава цена близка до тази на нов такъв ТП-Линк + Руския мод или чисто ново Loco M2, което е в пъти по рентабилно от старо 54G у-во, дори с по-малката си антена. Съвет - свали им цената и ще ти ги изкупят и без да спамиш. За спама се извинявам, колегите решили да пуснат до някои интернет доставчици. Вероятно си получил и за едни специални камери, за което също се извинявам. Идея нямам каква ти е електронната поща и от къде е стигнало до теб. Както вече казах с Руснаците аз имах проблеми с превода на парите.Навиха се само от Токуда банк срещу невъобразима комисионна. 5$ на усторйство не са 5 лева. Ако имаш долари по левче бих ти ги изкупил всичките. Програмата им не работи с всички варианти на флаша, а някой са с по-малък флаш. Това го казвам за тези който искат да платят на руснаците.. Смяната на захранването е препоръчителна според мен но всеки сам си решава. 70лева С ДДС не ми изглежда скъпо. Кажи според теб на колко трябва да се продава след като всяко устройство има минимум 2 часа работа по него, а и даваме 6 месеца гаранция на устройството. Знаеш ли къде се продават Loco M2 за 70 лева с ДДС? Вярно,че са N standart. но Wa5210G са с много по-добра антена и радио. Затова казвам,че са идеалните клиентски устройства. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts