mshbul Публикувано 26 Ноември, 2013 Доклад Сподели Публикувано 26 Ноември, 2013 Здравейте, моля за малко помощ. Не съм правил безжични линкове, но се занивам с мрежи и ми трябва понякога. На въпроса. Трябва да свържа 2 сгради. Имат пряка видимост, макар и съвсем малко над покривите и има някакви въздушни кабели на пътя - тънки. Разстоянието е под 1км. Хубаво е да има 50мбита. Това, което ме притеснява е, че сигнала трябва да мине над 2-3 ламаринени покрива по 200-300 м2. Другото е, че едната сграда е хале от панели, които са метални и аз трябва да сложа устройството на стената точно под покрива, че да не го хване някоя мълния. Мисля да го правя с RB SXT 5HnD Молбата ми е за мнение дали мога да очаквам да има проблеми с връзката при тези условия. Смятам, че ефирът не е особено замърсен, защото няма жилищни сгради близо. Има няколко халета, 2 от които по трасето. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 27 Ноември, 2013 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Ноември, 2013 Ако има пряка видимост не би трябвало да има проблем. Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Отговорено 27 Ноември, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 27 Ноември, 2013 Има пряка видимост, само 2-3 кабела може би ще са на пътя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
stefanchuchkov Отговорено 27 Ноември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 27 Ноември, 2013 Никакъв проблем, от кабелите няма да имаш. С тези схт-та ще направиш и 200 мб. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Отговорено 27 Ноември, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 27 Ноември, 2013 Балгодаря ви за мненията. Надявам се да нямам проблеми. След вчерашния сняг се замислих какво се получава, ако се налепи сняг по устройството дали му пречи на работата. Снощи с тоя вятър и мокър сняг се лепеше много. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Inkas Отговорено 29 Ноември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 29 Ноември, 2013 Не е ли по-добре да монтираш два NanoBridge-a ? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 29 Ноември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 29 Ноември, 2013 Ако ще избере да сложи UBNT и LocoM5 (в някой случаи и M2) ще си работи перфектно. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
mshbul Отговорено 22 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 22 Януари, 2014 Направих го и е добре. Първо беше на 802.11,, после пробавах на NSTREAM и се подобри тройно трафика - към 60-70мбита. Гледам, че има и NV2 - дали да го пусна на него? Не съм наясно с тия протоколи - бихте ли дали мнение кой е най-добре. Въпросният линк си работи, но забелязах, че в едната посока прави 40-50 мбит, а в другата 10-20мбит. Това ми се струва, че не е нормално. Може ли да ме насочите къде да търся причината? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване