MuXaSta Публикувано 29 Юни, 2013 Доклад Сподели Публикувано 29 Юни, 2013 Здравейте! Малко съм нов в света на routerboard, но общо взето ето какво се случва: Направихме една мрежа. От едната страна има едно Omni, а от другата SXT r2 5nD. Линкът се случи. Когато правя тест на скорост между двете устройства, същата варира между 30 и 40 MBPS. Толоква ме и устройва, предвид процепа през който се виждат у-вата. Ето го и странният проблем: Идеята на линка е видеонаблюдение чрез ИП камери. Когато пусна камерите да вървят през безжичния линк, си запълвам капацитета на канала. До тук ОК. Обаче, когато спра камерите и чисто експериментално се пробвам да дръпна нещо през smb или http или ftp , максималната скорост която достигам е 2 до 3 MBPS. Това при разтоварен канал. Тоест камерите не са пуснати. Няма правила за огнена стена, няма шепъри активни. Отначало си мислих, че е суич, обаче се оказа, че не е. Просто закачих директно към антените по 1 лаптоп и пробвах пак транфер по тези протоколи и... дан. Същата работа. Някакви идеи? Благодаря предварително и се извинявам за нискотехническия език! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 29 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 29 Юни, 2013 Дали не бъркаш метабити и мегабайти?... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MuXaSta Отговорено 30 Юни, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 30 Юни, 2013 (Редактирано) Мне. Говоря само в мегабити в поуста. Грешка от моя страна е, че MB е прието да се чете като мегабайт, а mb като мегабит като че ли, но става въпрос само за мегабити. Редактирано 30 Юни, 2013 от MuXaSta Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krustanovs Отговорено 30 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 30 Юни, 2013 Дай някакви снимки на настрйките на wireless-a Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MuXaSta Отговорено 30 Юни, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 30 Юни, 2013 (Редактирано) От ляво е сървърат, от дясно-клиентът. Попринцип не ми е проблем и отдалечен достъп да пусна, ако на някого му се занимава, скайпът ми е като ника ми. edit: Поиграх си с каналите и успях да постигна 50 mbps за камерите и 14-15 mbps за smb-то. Устройва ме като вариант. Интересното е, че нагласих приемника да тъси на 4900, а излъчвателят да лъчи на доста по-висока честота. И пинговете паднаха до 5-6 ms и скоростта се вдигна. Може би има някакво изрудяване на честотата, не знам. Но е факт че станаха нещата за сега. Редактирано 30 Юни, 2013 от MuXaSta Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krustanovs Отговорено 30 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 30 Юни, 2013 Имам линкове с groove-та и на стейшън бридж не бачкат добре, като ги направих на псевдо бридж чак тогава заработиха Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Самуил Арсов Отговорено 9 Юли, 2013 Администратор Доклад Сподели Отговорено 9 Юли, 2013 (Редактирано) Я пробвай с тази конфигурация: ### OmniTIK U-5HnD ################################################ /interface wireless security-profiles add authentication-types=wpa-psk,wpa2-psk eap-methods=passthrough management-protection=allowed mode=dynamic-keys name=profile1 supplicant-identity="" wpa-pre-shared-key=23556667 wpa2-pre-shared-key=23556667 /interface wireless set 0 antenna-gain=16 band=5ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-ht-above disabled=no ht-ampdu-priorities=0,1,2,3,4,5,6,7 ht-rxchains=0,1 ht-txchains=0,1 l2mtu=2290 mode=ap-bridge security-profile=profile1 tx-power=27 tx-power-mode=all-rates-fixed /interface wireless nstreme set wlan1 enable-nstreme=yes ### SXT r2 5nD ####################################################### /interface wireless security-profiles add authentication-types=wpa-psk,wpa2-psk eap-methods=passthrough management-protection=allowed mode=dynamic-keys name=profile1 supplicant-identity="" wpa-pre-shared-key=23556667 wpa2-pre-shared-key=23556667 /interface wireless set 0 antenna-gain=16 band=5ghz-onlyn channel-width=20/40mhz-ht-above disabled=no ht-ampdu-priorities=0,1,2,3,4,5,6,7 ht-rxchains=0,1 ht-txchains=0,1 l2mtu=2290 mode=station-bridge security-profile=profile1 ssid=OmniLink1 tx-power=27 tx-power-mode=all-rates-fixed /interface wireless nstreme set wlan1 enable-nstreme=yes Резултата при мен е: Ако все още не си си решил прoблема опитай с nv2 http://itservice-bg.net/?p=2438 Редактирано 1 Юли, 2013 от 111111 https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MuXaSta Отговорено 9 Юли, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 9 Юли, 2013 Тази вечер ще пробвам! Иначе, това което направих е, че си поиграх с каналите. И общо взето скоростта на камерите скочи до 50-тина mbps, а на smb-то и http-то на 15-тина mbps. Това, което все още ме гложди е, защо камерите вървят на толкова. Ще кажеш, http е левел 7 протокол и изисква повече служебна информация, ама и камерите точно по такъв протоком се достъпват. Все още не мога да си го обясня. Сега ще взема едно SXT на 1200 миливата, защото процепът през който се виждат антените е много мъничък и съотношенията ми са някъде 78/80 Ще видим какво ще се случи и с по-мощната антена. Тази тук е на 500 mw Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
krustanovs Отговорено 9 Юли, 2013 Доклад Сподели Отговорено 9 Юли, 2013 (Редактирано) 78/80 е много , колко е разстоянието м/у линковете Редактирано 9 Юли, 2013 от krustanovs Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване