Jump to content
  • 0

Помогнете ми да си избера рутер

NParadox

Въпрос

В офиса ми за сега ползваме един смешен TP-Link рутер, а станахме доста маймуните на клона. Доставчика ми предоставил 100 МБит интернет, но ползвам и голяма част от трафика по LAN около 60-70 МБит. На Wi-Fi обикновено имам по 15-20 потребителя, и естествено взе доста често да се налага да рестартирам рутера. Препоръчаяте ми нещо читаво. Дори си мисля дали за Wi-Fi да не използвам аксес поинт, и някое микротиче преди него за DHCP.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0

Днес го тествах (ЕА6700) сигнала е по слаб в сравнение с моя WRT54GL на места разликата е с 2черти на лаптопа !

А взех за тест и един TP-Link TL-WR940N с 3 антени 7-80лв и дори имаше малко по-голям обхват в сравнение с WRT54GL !
На места където тплинка има 4-5 черти WRT54GLима 3-4 , ЕА6700^ едвам 2 blush.gif
Сега поръчах mikrotika 2011usa с антените и ще видим как е ... утре други ден ...

Преди 1час случайно попаднах на tomato за WRT54GL сложих го без проблеми и пуснах сигнала на 222mw сигнала стана малко по-силен преди там където имах 3-4 черти сега 4-5 и като цяло мисля че има разлика по-бързо работи рутера и фирмъера е много бърз !

ето http://www.polarcloud.com/tomato/  >:D

Редактирано от dobatavision

2011UAS-2HnD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

това че ти "бичиш" киловати енерги и виждаш 6 от 5 чертички незначи че клиентите могат да върнат с такава мощ

връзката е двупосочна така че пак си помисли

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

едно време като бяха на мода простите AP-та, 10 mw беше предостатъчно.
Не мисля че офисите са се променили кой знае колко много, едва ли правят от оловни сплави стените :)
Ама всеки сам си решака какво да си прави със здравето ;)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Проблема сега е, че има много гипсокартон, а той много пречи колкото и странно да звучи. И вече ефира е толкова зле че с 10мw може да се окаже малко и за една стая.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.