Jump to content
  • 0

Помогнете ми да си избера рутер

NParadox

Въпрос

В офиса ми за сега ползваме един смешен TP-Link рутер, а станахме доста маймуните на клона. Доставчика ми предоставил 100 МБит интернет, но ползвам и голяма част от трафика по LAN около 60-70 МБит. На Wi-Fi обикновено имам по 15-20 потребителя, и естествено взе доста често да се налага да рестартирам рутера. Препоръчаяте ми нещо читаво. Дори си мисля дали за Wi-Fi да не използвам аксес поинт, и някое микротиче преди него за DHCP.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0

зависи пара колко ти се дава но май си за микротик като гледам сте доста хора на клона за това че предлагам нещо от рода на RB2011UAS-2HnD-IN 188 лева е без ддс и някой да ти го конфигорира и мисля че мъките ще ти преклучат

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

като се почне от 750G та с стигне до 2011 все решения 

дай малко подробности 

аз като офис админ бих заложил на малко атом дъно зада мога да ги орежа от към социални мрежи и видео сайтове 

• Харесай 1
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

а аз като офисен админ залагам на дърта пентиум4/Атлон 2,4 гигахерцова втора употреба/пенсионирана работна станция със Микротик 5,25

RB2011UAS-2HnD-IN кляка на 75 мегабита торенти

илюстрация на един дърт МТ 3,30 - бетон е, толко е корав че даже ме мързи да го ъпдеитна

малкия ъптаим се дължи на чез - разбира се , въпреки че животното е закачено за АПЦ смарт 1500 ВА, другаруват си със сървър 2003, сервер 2008 на същия юпс

ПП - кой е тоя модел на тъп-линк дето носи стотина мегавата нетец ???

post-51-0-91598900-1371842982_thumb.jpg

Редактирано от NeTmAsTeR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

повечето тп-линкове на Н носят 100 тцп през лан изротиран нет  тест с микротик а и 2х2 и по вифи на 1х1 издокарах 80 мб

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Като  почнеш от 740Н,нагоре :)

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Схемата ми е малко по-сложна, имам работни станции, към които върви по LAN постоянен, непрекъснат трафик - видеоизображение в реално време около 60-70  МБита/сек, и отгоре на всичко един сървър за запис на камерите-всичко на доунлоад, паралелно си имам  и клиенти към сървъра с трафик 2 бр по около 10-15 мбит/сек към тях уплоад. И на всичкото отгоре Wi-Fi потребители около 20-25 бр офис юзери, от които поне 5-10 бр. които не мога да ги огранича (шефове). Наложи се да си пусна и втори доставчик със 100 МБит/сек, но за сега не съм опрял и него да го мисля. Предпочитам ако може да го вкарам паралелно през втори порт на някой рутер. Препоръчаха ми и нещо от вида на Peplink 30, но нещо малко ме съмнява дали ще издържи. Чакам мнения а лимита ми е около 300-500 лв.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Един съвет - първо си оптимизирай мрежата... кой да гледа видео и кои не.. става с "умни" свичове и вилани.., после както казаха колегите по-горе оптимизирай си вивито с RB 2011 или по евтиния вариант с RB751 като сегментираш вифито с две или три устройства във WDS в съответните зони където са ти клиентите и ще разделиш трафика...

П.П

Абе и аз имам към 200 клиента на кабел и двайсетина на вифи.. ама 100MB от доставчика ми стигат... е верно желязото което разпределя е 1100AHx2 

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Ще стигне стига да имаш идея как да го разделиш всичките тея трафици в отделни сегменти

пък лакомите големци може да ги вкараш на споделен канал ;)

Харесай поста ^^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Имам 350лв за рутер към рутера с кабел са 5 компютъра + switch и 5-6 комппютъра през WIFI минимум !

От 4 години съм с Linksys WRT54GL но вече е стар и му идва в повече натоварването и забива често 2-3 пъти седмично !

И съм решил да взимам нов , някой може ли да ме посъветва какъв рутер да взема до 350лв !

RouterBOARD 2011UAS-2HnD или  Linksys EA6700 ?

Какво да правя ?

2011UAS-2HnD

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

колко мегавата е интернеда дето ще минава през него

... the CPU used for the EA6700 is the first dual-core processor we've seen in a consumer router. It's a chip used for smartphones and tablets containing two 1GHz Cortex-A9 cores.

аз бих взел линксиса заради спорта , пък и вече имам 2011UAS-2HnD

Редактирано от NeTmAsTeR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Поне на хартия ( http://uk.hardware.info/reviews/4636/linksys-ea6700-review-dual-core-high-end-ac-router ) EA6700 изглежда много добре.

Има оставени доста възможности за доразвиване, но дали ще го направят Cisco, никой не знае.

За домашен потребител е добър. Ако цената не те спъва - вземай.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Поне на хартия ( http://uk.hardware.info/reviews/4636/linksys-ea6700-review-dual-core-high-end-ac-router ) EA6700 изглежда много добре.

Има оставени доста възможности за доразвиване, но дали ще го направят Cisco, никой не знае.

За домашен потребител е добър. Ако цената не те спъва - вземай.

линксис вече не е собственост на дриско а на Belkin

в момента дриско разказват играта на Meraki

Харесай поста ^^^

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.