Николай Илиев Публикувано 19 Юни, 2013 Доклад Сподели Публикувано 19 Юни, 2013 (Редактирано) Рутера е в домашна мрежа с 3 компютъра няма VPN и тунели WAN- статичен адрес LAN - статични адреси Wireless -не се ползва в момента Connections- 900-950 CPU frequency - 750Mhz Firewall - с него и без него почти никаква промяна в натоварването Аз ли греша нещо в настройките на рутера или това са му възможностите? Редактирано 19 Юни, 2013 от Николай Илиев Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Николай Илиев Отговорено 22 Юни, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 22 Юни, 2013 В DNS settings е сложена отметката на Allow Remote Requests и съм сложил DNS-ите на доставчика и на goole. Проблема се появява само когато активирам първото правило от firewall което ми дадохте но пък разтоварва процесора. От конзолата на рутера също спира пинга към всички външни адреси. За DNS на машините е IP-то на рутера 192.168.1.1. Ако сложа външен DNS няма проблем и си работят. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 bilboto Отговорено 23 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 23 Юни, 2013 Що не махне allow remote requests? Това няма ли да ти реши проблема? От вътре dns заявките ще работят, а отвън няма да отговаря като DNS. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 Mupo neTkoB Отговорено 23 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 23 Юни, 2013 С махането на отметката ще спре днс сървъра Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
0 bilboto Отговорено 23 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 23 Юни, 2013 Да прав си. Ако няма друг DNS ще спре резолвинга. Ако спреш конекциите на външният интерфейс, то ако имаш някакви устройства навътре може да спрат да работят. И аз имам флуд на 53-ти, та сега ще спра само този порт. Ако се появи и на други портове ще го мисля. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Въпрос
Николай Илиев
Рутера е в домашна мрежа с 3 компютъра няма VPN и тунели
WAN- статичен адрес
LAN - статични адреси
Wireless -не се ползва в момента
Connections- 900-950
CPU frequency - 750Mhz
Firewall - с него и без него почти никаква промяна в натоварването
Аз ли греша нещо в настройките на рутера или това са му възможностите?
Редактирано от Николай Илиев
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове
Top Posters For This Question
15
8
5
2
Popular Days
19 Юни
14
20 Юни
9
22 Юни
6
21 Юни
3
Top Posters For This Question
Николай Илиев 15 posts
111111 8 posts
Mupo neTkoB 5 posts
bilboto 2 posts
Popular Days
19 Юни 2013
14 posts
20 Юни 2013
9 posts
22 Юни 2013
6 posts
21 Юни 2013
3 posts
34 отговори на този въпрос
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване