nishtonishto Публикувано 13 Юни, 2013 Доклад Сподели Публикувано 13 Юни, 2013 Някой колега изработва ли такива и ако да на каква цена ? нещо подобно на това http://www.lesibg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=45&products_id=592 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
petroff Отговорено 20 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 20 Юни, 2013 http://elimex.bg/product/11030/ustroystvo-za-distantsionno-upravlenie-prez-gsm-mrezhata-chrez-sms.html Това също. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
booker Отговорено 25 Юни, 2013 Доклад Сподели Отговорено 25 Юни, 2013 (Редактирано) Аз изработвам по поръчка! Пишете на лично какви функции искате да изпълнява GSM-комуникатора! Може и на скайп: yovchevi_bg Редактирано 25 Юни, 2013 от booker Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
nishtonishto Отговорено 27 Юни, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 27 Юни, 2013 какви функции искате да изпълнява GSM-комуникатора-рестарт ,power off, power on ПЦ чрез 1 гсм номер Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 27 Юни, 2013 Администратор Доклад Сподели Отговорено 27 Юни, 2013 Принципно е най добре да може с SMS започващ с предварително зададен код да може да се включва/изключва/рестартира с предварително зададен времеви толеранс (пр. 2-30сек) и всичко това да е комбинирано с 5 портово реле примерно смс от без значение кой номер със съдържание 1, 1s3f5h 3 3 15 2, 1s3f5h 5 1 3, 1s3f5h 1 2 съответно 1. задаване на порт 3 рестартиране с толеранс 15 секунди 2, задаване на порт 5 да се включи 3, задаване на порт 1 да се изключи поне пет порта реле с възможност за работа на 230 волта и поне 2,5А така обосновано добре ли е ако ги пуснеш серийно искам една работеща мостра Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
booker Отговорено 1 Декември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 1 Декември, 2013 Ясни са изискванията в момента работя по програмата! Ако има интерес бих ги пуснал серийно, но за сега няма запитвания така че ще изчакам. Също така искам да тествам известно време за бъгове и др. Относно релето, може да бъде по желание на клиента-4,5.......8 порта. Отворен съм към запитвания относно функции и др. Здравейте, имам вече работрещо устройство! GSM модула е Dual Band 900/1800MHz, 8 релейни изхода с възможност за вкл./изкл. с един SMS и команда за рестарт с отделен SMS! Пример: канал-1,2,5/вкл. канал-4,7,8/изкл. SMS:1234.y1y2y5n4n7n8 канал-1,3,4,7/рестарт SMS:1234.r120r336r410r750 r120-задаваме канал 1 рестарт 20сек. канал 2-36сек. и т.н. Преди командите се задава парола, която първоначално е /1234/ и във всеки един момент може да се промени с контролен SMS! След всяко действие, модула отговаря с SMS за състоянието на каналите-вкл/изкл/рестарт! Тази функция може да се разрешава/забранява с контролен SMS! Толкова за сега, имам още малко работа по кутията, която е с възможност за поставяне на /DIN/ шина и след това ще пусна снимки! Здравейте, имам вече работрещо устройство! GSM модула е Dual Band 900/1800MHz, 8 релейни изхода с възможност за вкл./изкл. с един SMS и команда за рестарт с отделен SMS! Пример: канал-1,2,5/вкл. канал-4,7,8/изкл. SMS:1234.y1y2y5n4n7n8 канал-1,3,4,7/рестарт SMS:1234.r120r336r410r750 r120-задаваме канал 1 рестарт 20сек. канал 2-36сек. и т.н. Преди командите се задава парола, която първоначално е /1234/ и във всеки един момент може да се промени с контролен SMS! След всяко действие, модула отговаря с SMS за състоянието на каналите-вкл/изкл/рестарт! Тази функция може да се разрешава/забранява с контролен SMS! Толкова за сега, имам още малко работа по кутията, която е с възможност за поставяне на /DIN/ шина и след това ще пусна снимки! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
px1 Отговорено 3 Декември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 3 Декември, 2013 Решен ли е проблема с препълването от входящи SMS и филтрират (изтриват) SMS които нямат нищо общо с управлението www.streambg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
pavelkamburov Отговорено 3 Декември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 3 Декември, 2013 Аз ползвам обикновено IP реле с пасивен хъб и хардуерно зададен IP адрес и порт, така ,че да не може да се хакне. За над 5 години нямам случай да не е сработило. И е евтини и надежно. и може да се завре в рак или в някое мазе където няма покритие и т.н. и т.н. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
booker Отговорено 3 Декември, 2013 Доклад Сподели Отговорено 3 Декември, 2013 (Редактирано) Решен ли е проблема с препълването от входящи SMS и филтрират (изтриват) SMS които нямат нищо общо с управлението Такъв проблем не съществува!!! Всеки един входящ SMS без значение какъв е той се проверява от софта на модула и след това автоматично се изтрива. При некоректно зададен SMS или при такъв който няма нищо общо с управлението, модула отговаря с: unknown command и съдържанието на съответния SMS, след което го изтрива. По този начин ако е объркана паролата или има друга грешка в SMS-a, тя може да бъде коригирана много лесно! Редактирано 3 Декември, 2013 от booker Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts