Jump to content

купувам у-во за рестарт ,power off, power on, чрез гсм

Recommended Posts

Някой колега изработва ли такива и ако да на каква цена ? нещо подобно на това http://www.lesibg.com/index.php?main_page=product_info&cPath=45&products_id=592

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз изработвам по поръчка! Пишете на лично какви функции искате да изпълнява GSM-комуникатора!

Може и на скайп: yovchevi_bg

Редактирано от booker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Принципно е най добре да може с SMS започващ с предварително зададен код
да може да се включва/изключва/рестартира с предварително зададен времеви толеранс (пр. 2-30сек)
и всичко това да е комбинирано с 5 портово реле
примерно 
смс от без значение кой номер със съдържание 

1,

1s3f5h 3 3 15

2,
1s3f5h 5 1
3,

1s3f5h 1 2

съответно
1. задаване на порт 3 рестартиране с толеранс 15 секунди

2, задаване на порт 5 да се включи

3, задаване на порт 1 да се изключи

поне пет порта реле с възможност за работа на 230 волта и поне 2,5А

така обосновано добре ли е ;)

ако ги пуснеш серийно искам една работеща мостра ;)

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 5 месеца по-късно ...

Ясни са изискванията в момента работя по програмата! Ако има интерес бих ги пуснал серийно, но за сега няма запитвания така че ще изчакам. Също така искам да тествам известно време за бъгове и др. Относно релето, може да бъде по желание на клиента-4,5.......8 порта. Отворен съм към запитвания относно функции и др.

Здравейте, имам вече работрещо устройство!

GSM модула е Dual Band 900/1800MHz, 8 релейни изхода с възможност за вкл./изкл. с един SMS и команда за рестарт с отделен SMS!

Пример:

канал-1,2,5/вкл.  

канал-4,7,8/изкл.

SMS:1234.y1y2y5n4n7n8

канал-1,3,4,7/рестарт

SMS:1234.r120r336r410r750

r120-задаваме канал 1 рестарт 20сек. канал 2-36сек. и т.н.

Преди командите се задава парола, която първоначално е /1234/ и във всеки един момент може да се промени с контролен SMS!

След всяко действие, модула отговаря с SMS за състоянието на каналите-вкл/изкл/рестарт! Тази функция може да се разрешава/забранява с контролен SMS!

Толкова за сега, имам още малко работа по кутията, която е с възможност за поставяне на /DIN/ шина и след това ще пусна снимки!

Здравейте, имам вече работрещо устройство!

GSM модула е Dual Band 900/1800MHz, 8 релейни изхода с възможност за вкл./изкл. с един SMS и команда за рестарт с отделен SMS!

Пример:

канал-1,2,5/вкл.

канал-4,7,8/изкл.

SMS:1234.y1y2y5n4n7n8

канал-1,3,4,7/рестарт

SMS:1234.r120r336r410r750

r120-задаваме канал 1 рестарт 20сек. канал 2-36сек. и т.н.

Преди командите се задава парола, която първоначално е /1234/ и във всеки един момент може да се промени с контролен SMS!

След всяко действие, модула отговаря с SMS за състоянието на каналите-вкл/изкл/рестарт! Тази функция може да се разрешава/забранява с контролен SMS!

Толкова за сега, имам още малко работа по кутията, която е с възможност за поставяне на /DIN/ шина и след това ще пусна снимки!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ползвам обикновено IP реле с пасивен хъб и хардуерно зададен  IP адрес и порт, така ,че да не може да се хакне. За над 5 години нямам случай да не е сработило. И е евтини и надежно. и може да се завре в  рак или в някое мазе където няма покритие и т.н. и т.н.  

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Решен ли е проблема с препълването от входящи SMS и филтрират (изтриват) SMS които нямат нищо общо с управлението

Такъв проблем не съществува!!!

Всеки един входящ SMS без значение какъв е той се проверява от софта на модула и след това автоматично се изтрива.

При некоректно зададен SMS или при такъв който няма нищо общо с управлението, модула отговаря с: unknown command и съдържанието на съответния SMS, след което го изтрива.

По този начин ако е объркана паролата или има друга грешка  в SMS-a, тя може да бъде коригирана много лесно!

Редактирано от booker
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.