Администратор Самуил Арсов Отговорено 12 Януари, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 12 Януари, 2014 Какво всъщност е WDS: Wireless Distribution System (WDS) е система, която позволява безжично свързване на точки за достъп в стандарта IEEE 802.11Тя позволява безжичната мрежа да разшири използването на множество точки за достъп без традиционното изискване на кабел. Забележителното предимство на WDS в сравнение с други решения е, че той запазва MAC адресите на клиентите в цялата мрежа между точките за достъп. На практика: В AirOS ако конфигурираш точката на bridge без опцията WDS (Transparent Bridge Mode) киентите които се намират зад нея излизат само с един MAC адрес който всъщност е на точката за достъп. В RouterOS комбинацията Bridge => Station Bridge не е нужно да се активира WDS за да излизат клиентите с техните MAC адреси. Тоест в RouterOS point-to-multipoint без активиран WDS и клиентите и точката за достъп работят абсолютно прозрачно но всеки пакет от клиент към друг клиент преминава задълнително през точката за достъп докато с активиран WDS клиентите се свързват помежду си ако са съседи. От тук и логиката, че пада скороста (макар това не винаги да е така) https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiPSus Отговорено 12 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Януари, 2014 (Редактирано) point-to-multipoint без активиран WDS и клиентите и точката за достъп работят абсолютно прозрачно но всеки пакет от клиент към друг клиент преминава задълнително през точката за достъп докато с активиран WDS клиентите се свързват помежду си ако са съседи. От тук и логиката, че пада скороста (макар това не винаги да е така Колега , при PtMP както и да го вътриш трафика между стейшъните минава през AP-то > демек гъзо ти е се отзад! WDS ни дава L2 прозрачност , която при Mikrotik е постигната чрез техен метод т.е. режим bridge(ap-bridge) <--> station-bridge т.е. в случая отгоре му да пускаме отделен WDS е ненужно и само може да пречи. Общо взето Miktorik залагат на решението 802.11 N режим bridge->station-bridge и отгоре NV2 като TDMA протокол. И да това работи, колкото и да не ми се вярваше Редактирано 12 Януари, 2014 от MiPSus 1 ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Самуил Арсов Отговорено 12 Януари, 2014 Администратор Доклад Сподели Отговорено 12 Януари, 2014 (Редактирано) Колега NV2, TDMA и N нямат нищо общо с WDS, грешката ми е, е съм написал клиентите (незнам защо, просто бързах) а правилното е AP или че WDS работи между точките за достъп. WDS можеш да вържеш само с A , без N, без TDMA и NV2 ... (макар, че има и station-wds но кой пък го изплзва) Редактирано 12 Януари, 2014 от samyil https://itservice-bg.net Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiPSus Отговорено 12 Януари, 2014 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Януари, 2014 Можеш и с G ма къде да го търся през 2014 ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 15 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 15 Януари, 2014 Има ли някакъв начин часовниците да се самосверяват след рестарт? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Tsunami Отговорено 15 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 15 Януари, 2014 Има ли някакъв начин часовниците да се самосверяват след рестарт? Има цък тук Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zarkoenko Отговорено 19 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 19 Януари, 2014 не ми се вижда много изолирано откъм влага.има ли начин за допълнително изолиране без нарушаване на работата му? Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 19 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 19 Януари, 2014 абе за сега работи... доста дъжд имаше скоро... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zarkoenko Отговорено 19 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 19 Януари, 2014 вчера го взех и още не съм го сложил,но капака от зад не се затваря много плътно ми се струва и при дъжд или мъгла може да е проблем.някаква информация относно настройка може ли да даде някой?в нета намерих само техническа характеристика. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 20 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Януари, 2014 На какво разстояние ще го слагаш? напиши после какви резултати си постигнал ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zarkoenko Отговорено 20 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Януари, 2014 разстоянието е около 2км. за сега трафика,който са ми пуснали е 20мбит. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 20 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Януари, 2014 аз с много мъка извадих на 8 км зорлем общо 80-90 мегабита и съм почти на 100% убеден, че това си му е максимума на устройството... с толкова малки антенки не ми се вярва да има начин да извади повече... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zarkoenko Отговорено 20 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Януари, 2014 аз с много мъка извадих на 8 км зорлем общо 80-90 мегабита и съм почти на 100% убеден, че това си му е максимума на устройството... с толкова малки антенки не ми се вярва да има начин да извади повече... можеш ли да ми дадеш малко документация за настройките? 80-90мбит за 8км. мисля,че е много добре.ако могат да се сложат по сериозни антени към устройството ще е още по добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
yordanstefanov Отговорено 20 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 20 Януари, 2014 продава си се отделно за слагане на по-сериозни антени http://www.vesuviustreamline.com/product/mikrotik-routerboard-911g-5hpnd.html Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
zarkoenko Отговорено 22 Януари, 2014 Доклад Сподели Отговорено 22 Януари, 2014 опитах няколко пъти да влезна в настройките,но доставчика е сложил нова парола.след тези няколко опита не мога изобщо да стигна до юзер и парола дава,че не може да се отвори страницата а пинг до IP- то има и интернет също. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване