Jump to content
  • 0

Големи стойности на ping-a

qbasix

Въпрос

Здравейте, имам един въпрос , имам следния проблем, пускам пинг например към някой абонат сичко точно върви си с по 0-1 мили секунда и идва момент в който качва до 200 , 500 и прочие и спира нета, рестартирам сервера и тръгва и още по кофтито е че например пак се качва пинга просто и аз нали просто сменям скороста на някои абонат даден например от 10М на 5М и сичко се оправя като стане пак проблема пак сменям скороста на който и да е абонат и пак сичко се оправя, какво да правя даи ми съвет как да го оправя тва нещо ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0
  • Администратор

Няма ли да е по лесно примерно ако забраниш шейпъра и да провериш дали ще го има още проблема или направиш промени по кпнфигурацията или мрежовата схема ?

Това са елементаррни работни проблеми,отстраняването им в процеса на работа не би трябвало да е проблем и за обикновен техник или човек имащ поглед върху нещата.

По добре намери някой да открие проблема и го реши,вместо да губиш време и ресурси за това.

Use since

OpenBSD 3.x

FreeBSD 4.x

Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x

Аз съм фен на OpenWRT.

Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена.

___|____|____|____|____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|_ Удряй _|____|____|__

_|____|___ главата ___|____|____

___|____|_ си тук!! |____|____|__

_|____|____|____|____|____|____

___|____|____|____|____|____|__

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Искам аз сам да си разбера нали така се учи човек :D а и друго имам 4 реални IP-ta раздадени на абонати, следната аномалия при тях:

Компютрите им са изключени дори от контакта как се вика а в Queue листата си генерират трафик направо се чудя какво се случва мрежата стана като болтаргаист :D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

По странни са данните от последната ти снимка - много пакети в секунда за реализирания в това време трафик, което може да се дължи нa дефектен комутатор/рутер по линията или loop.

Пинга само към едно IP ли ти се чупи или към кое да е, също - чупи ли се пинга от сървъра към Интернет?

Конфигурацията не е от най-сполучливите особено ако говорим за P4 на 1.7, но LAN картите са още по лош избор.

Сложи си 2 бр. Intel карти (дори 100Mbps биха ти вършили работа) и пробвай да смениш първия комутатор след този сървър.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Несе чупи само към едно IP чупи се към всички от локалната ми мрежа които съм навързал към сървара, а към интернет сървъра пак не се чупи, сменян е първи комутатор многократно с чисто нови с втора ръка с какви ли не. Мрежовата карта (Realtek-a) също и пак същото положение. А междодругото са сменяни по трасето и поне 20-25 комутатора (суичове) нататак и пак същото положение..

Съвет ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Остава проблема да е у клиент (рутер, вирус или злонамерени действия) и понеже мрежата не е сегментирана откриването е труно и времеемко.

Помисли от кога е проблема и дали около тази дата при някой потребител е добавян рутер или комутатор и се замисли за сегментиране на мрежата, поне да видиш в кой сегмент се дъни.

Пусни си Torch на LAN-а, когато се получи проблема и виж дали има прекалено много заявки от един адрес или нещо което изглежда нередно (ако имаш някаква форма на отчитане на трафика, виж в периода на проблема кои IP-та са ползвали услугата).

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Мрежовата карта (Realtek-a) също и пак същото положение.

Извинява, но по картинки се виждат над 220 клиента, нали така?

И ги пускаш през Realtek???

Задължително сложи Intel Pro/1000 (в краен случай с Broadcom чип)!

Ако парите са толкова кът, вземи си втора употреба ( http://www.shop.realvision.bg/category/849/server-lan.html ).

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Поредните "... с трици, маймуни ..." та не земат да си въведат едни дебели териториални лицензии , ебахти анархията ....

Редактирано от MiPSus

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

111111

"Вкарах" в террминала това което си дал но нищо не става пак същата работа :(

давам скриин с interfaces листа !

Компютъра е : 1.7 Ghz , 512 Mb RAM

Мрежовите: Една вградена в дъното в нея влиза кабела от антената ми, другата е RealTek 8139C+ От нея излиза вече в един суич и от там суич след суич ми е цялата мрежа като през 100 метра имам суич със захранвания, пробвах да сменя изходната мрежова :( пак същата работа..

Забележка: След въвеждането на редовете в new terminal интерфеиса Lan ми се преименува на - (Тиренце)

че преправи ги ръчно

то това четенето не хапе

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Благодарности на 111111

след неговото пряко съдействие проблема се оправи.

Взех предвид и препоръките които ми дадохте и сега мрежата ми е наред. Благодаря !

By the way: смених лан карата изхвърлих Realteck-a и сега е ток :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Нормално е, след като реалтека за час и половина беше генерирал половин милион грешки

• Харесай 1
Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.