portnoy Публикувано 9 Февруари, 2013 Доклад Сподели Публикувано 9 Февруари, 2013 Здравейте колеги, искам да споделя един проблем с вас, като се надявам някой да ми даде логично обяснение на това което се случва в локалната мрежа на местната кабеларка.... Аз съм обикновен потребител в мрежата, краен абонат през 4-5 суича до гейта. На входа имам Микротик на който се радвам изключително много. Проблема е следния - на входния интерфейс получавам торент трафик (5-15 Мбит) предназначен за други IP-та в моята и други мрежи !? Firewall-a го реже, но проблема си остава. При смяна на IP и MAC адрес трафика продължава да тече към мен. Прикачил съм малка диаграмка. Всички суичове по веригата са от най-простите боклуци, които могат да се намерят. Просто не мога да си обясня как този трафик минава през всичките суичове и стига до мен.... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 10 Февруари, 2013 Администратор Доклад Сподели Отговорено 10 Февруари, 2013 Политиката за ограничения е явно куца Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 10 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 10 Февруари, 2013 някъде нещо работи като хъб Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
exvitermini Отговорено 10 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 10 Февруари, 2013 На 10.02.2013 г. at 21:10, danielskiii написа: някъде нещо работи като хъб Направо някой суич си е хъб Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
danielskiii Отговорено 10 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 10 Февруари, 2013 ние лятото имахме подобен проблем дето пакети ходеха до всички клиенти и се оказа дефектни Tl1043nd Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lacho Отговорено 11 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2013 Склонен съм да подкрепя danielskiii !! Най вероятно има бъгнато устройство в мрежата! Дали е суич или рутер на клиент е отделен въпрос. Другия момент е, че колегата portnoy се дърпа от трафика който напира ли напира да отиде при него Live Free Or Die !!! http://www.etropole.net/ http://www.allfn.com/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 11 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2013 предполага се че мрежата не е сегментирана. а от рутера на друг интерфейс ли раздава ип-та от рода .3.х или на същия? Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
portnoy Отговорено 11 Февруари, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2013 (Редактирано) Хъб няма в мрежата никъде. Миро, предполагам, че от друг интерфейс раздава 3.х. Вчера говорих с поддръжката, навсякъде в града се ползват еднакви суичове и само в този район го има този проблем според тях. Ще го гледат... Как подяволите този трафик минава през всичките суичове при положение, че изобщо не е за мен или тези около мен....още не мога да си го обясня. Дори и след смяна Мак и ИП. Редактирано 11 Февруари, 2013 от portnoy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 11 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2013 Може някой да използва чуждата мрежа за пренос на свой трафик. Виждал съм го ... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 11 Февруари, 2013 Администратор Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2013 Да не някой да пуска ТВ мултикаст Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 11 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 11 Февруари, 2013 микротика ти да няма случайно ип от 3-та група? как ви раздават адресите в тази частна мрежа? във всеки един момент ли имаш такъв "паразитен" трафик на външния интерфейс? на кой порт? защо си мислиш че трафика минава през "всичките тези суичове" той може да идва от съседния порт на твоя суич. след като няма сегментация и всички виждат всички то от къде и на къде отива не е особено ясно. Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
portnoy Отговорено 12 Февруари, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Февруари, 2013 На 11.02.2013 г. at 18:06, Mupo neTkoB написа: микротика ти да няма случайно ип от 3-та група? как ви раздават адресите в тази частна мрежа? във всеки един момент ли имаш такъв "паразитен" трафик на външния интерфейс? на кой порт? защо си мислиш че трафика минава през "всичките тези суичове" той може да идва от съседния порт на твоя суич. след като няма сегментация и всички виждат всички то от къде и на къде отива не е особено ясно. ИП от 3.х няма в моя микротик със сигурност. Имам външно статично 2.100, и вътрешно на бриджа 50.1 . Адресите се раздават автоматично, но аз съм го заковал ръчно. Почти по всяко време виждам чуждия трафик сочещ към различни мрежи/ИП-та от същия доставчик. Вечерно време когато почнат да теглят трафика се увеличава. Трафика го гледам на външния порт на RX. Забравих да кажа, че на моя суич има точно още 2-ма съседа с ИП-та от 2.х мрежа. Трафик предназначен за мрежи 3.х няма как да идва от съседен порт на суича, тъй като тези мрежи влизат директно в техния рутер. Предполагам, че има все пак някаква сегментация за различните мрежи... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mupo neTkoB Отговорено 12 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 12 Февруари, 2013 ако има сегментация то трябва техния рутер да прави мизерията. нека се оправят доставчиците ти... те май и те едни доставчици... 1 Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
portnoy Отговорено 12 Февруари, 2013 Автор Доклад Сподели Отговорено 12 Февруари, 2013 (Редактирано) Нека да се оправят, ама като не могат....рекох да дълбая, за да им помогна по-бързо да го решат проблема...защото иначе нета ми куца, алтернатива няма като доставчик....мизерия. Ще видим тази седмица какво ще кажат по въпроса като се обадя.... Редактирано 12 Февруари, 2013 от portnoy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Lacho Отговорено 13 Февруари, 2013 Доклад Сподели Отговорено 13 Февруари, 2013 На 12.02.2013 г. at 13:30, Mupo neTkoB написа: ако има сегментация то трябва техния рутер да прави мизерията. нека се оправят доставчиците ти... те май и те едни доставчици... Първо това ми мина през главата... Live Free Or Die !!! http://www.etropole.net/ http://www.allfn.com/ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване