Jump to content
  • 0

Проблем със Заглушен ефир, от страна на БТК

dionisy

Въпрос

Здравейте колеги,

имам следната случка. От преди около две-три седмици, някой при мен яко зашумява ефира. Стойностите на всичките ми антени се сринаха до стойности от рода на tx/rx - 118/12 и ccq 80/30. Основното ми трасе от където ми идва интернета и то е по същия начин и направо вече се чудя какво да правя. Опитах днес с пускане на две нови трасета в бондинг, но максималното, което мога постигна е 15-20 мегабита, което е доста смешно при условие, че ми трябва десет пъти повече. Няма честота, на която да върви нещо като хората. Повечето неща са в алуминиеви кутии, но и това не помага. Нямам идея какво да правя. До нас има кула на БТК и проблема съвпадна с поставянето на една нова антена на тяхното желе. Не искам да ги обвинявам хората, но според мен проблема е от там. Някой има ли идея дали мога да се оплача в КРС при условие, че честотите са безсплатни? Дайте някакъв съвет как да постъпя и дали мога да реше проблема софтуерно или някак другояче.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0

За бондинг ползвам тази схема: http://wiki.mikrotik...onding_Examples

Ако АП-тата са в Bridge->Station няма проблем, но при APBridge->StationWds WDS-Dinamic-Bridge1 се получават въпросните проблеми.

Допълнение: Линковете са ми на N nv2

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

и тъй де тоя динамичен WDS сложил ли си му да ходи в някой бридж по дефолт ? Ако не си как си му сложил ИП на station WSA-a за да направиш тунела?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

ами сложи ги статични тези WDS слагаш им Ипта на всяка двойка АП-Клиент . Отгоре им ЕОИП и тогава ги обенияваш с Бондинга . Бридж преди това не ти трябва.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Ако ползваше тази схема нямаше да имаш проблем, казах ти да постнеш това което си направил.. не е известна връзката на бриджовете с тунелите.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Според дебелите книги WDS се ползва в репитер режим и представлява добавяне на допълнителен мак адрес в пакета

WDS stands for Wireless Distribution System and is a feature supported by an increasing number of 802.11 access points. Simply put, it enables single-radio APs to be wirelessly connected instead of using a wired Ethernet connection.

WDS connections are MAC address-based and employ a special Data Frame type that uses all four of the (MAC) address fields allowed in the 802.11 standard, instead of the three addresses used in normal AP <-> STA traffic.

The provision for four MAC addresses in a frame is about the only thing covered by the 802.11 standards, but it was enough to allow bridging features to first be added to enterprise-grade, i.e. expensive, 802.11b products in the late 1990's. Many of these implementations were based around a medium access control (MAC) layer design originated by a company called Choice Microsystems.

всякакви твърдения че разбираш ли дига скоростта при наличие на софуерна обработка на всеки фреим е меко казано смешно

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.