Jump to content

UBNT -setup помощ !!

cherepa

Recommended Posts

Колеги, помагайте .:)

Имам един Nanostation M2 който искам да го пусна в SOHO router mode и от него да ползвам нета.

Същият е с изгорял lan0 port и ползвам lAN1 (secondary).

Проблема e там,че доставчика ми дава IP-address по MAC, и клонинга на MAC address-aна Nanostation-a в случая не помага.

След като свържа устройство (лаптоп) и отворя WEB-a излиза страница на доставчика според който има неразпознато мрежово устройство и изписва адреса на непознатото устройство (Wifi -MAC address-а на лаптопа).T.e има транспарент ситуация в която ISP-то не вижда МAC адреса на Nano-то в което съм му задал да клонира от акаунта ми при моя доставчик.

Някаква идея имате ли ?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да, обадих се и го прихванаха, след което отново същия проблем-бях пренасочен към портал на доставчика указващ за непознато устройство в мрежата им както и MAC адреса на това устройство което отново се оказва ,че е лаптопа.

В случая Наното пропуска прозрачно мак адреса на лаптопа към доставчика ми.Пробвах и с гсм да се конектна и там същата ситуация-взима си IP и при опит за сърфиране се показва същия инфо портал на доставчика и ми показва отново ''неразпознато'' устройство , но показва адреса на ГСМ-а.

Опитах и със софтуер NMAC -смених mac-a ,НО се смени адреса на LAN0 (МAIN port-a),който всъщност е изгорелия порт.

Целта ми е secondary port-a da e WAN i и да стане рутер.

в случая наното се държи така все едно не съществува и пропуска MAC адресите на крайните устройства към доставчика. :(

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Сложи си скрипт който да се стартира при всяко пускане на устройството и да сменя мака на секънд порта ти :)

И кой е тоя доставчик в Бургас който локва по мак защото аз не се сещам за такъв.. дори комнет махнаха тази опция

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Слагаш му фърм 5.5, ако не е с такъв.

1. Избираш lan1;

2. del;

3. WAN interface се сменя на lan1;

4. (незадължително) Клониране на МАК.

post-599-0-34262500-1355560430_thumb.png

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Как да сменя MAC-a на LAN1? с Nmac когато тествах да го променя се смени MAC-a на LAN0 което не ми върши работа защото е изгорял порт.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се доставчика ти да ти го смени, не да се правиш на хакер

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

И не ти трябва NMAC за да смениш мака и в крайна сметка порта ли е изгорял или наното е крадено :) Защото в Бургас няма фирма филтрираща по МАК : ) но за сметка на това има много шматки крадящи УБНТ Техника : )

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Булсат не раздава ли по мак

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Обади се доставчика ти да ти го смени, не да се правиш на хакер

мда, , след две поредни молби към доставчика това не бе направено от тяхна страна.

колкото до това дали е крадено имаме фактура . Закупени са от магазин.

И не ти трябва NMAC за да смениш мака и в крайна сметка порта ли е изгорял или наното е крадено :) Защото в Бургас няма фирма филтрираща по МАК : ) но за сметка на това има много шматки крадящи УБНТ Техника : )

Къде видя Бургас ?

Редактирано от cherepa
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.