Jump to content

предложения за 30км линк ?

Shakwon

Recommended Posts

здравейте колеги предсто ми изграждане на 30 км линк досега не сме правили толкова далечен линк

специфичното е че от едната сртана трябва да е решетачна антена поради силния вятър.

видимостта е пряка няма никакви препятсвия. искам да го направя с микротици можеби с RB-Metal-5SHPn

целта е да прекарам към 50 mbp/s .

моля ако има колега с предложение да пише ще съм ви искренно благодарен :)

и предварително благодаря на всики които се отзоват !

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ами то е ясно, че решетката повече от 27dB няма как да е или рядко срещано. От другата страна слагаш поне 1.20 с максимално къси кабели. Колко е голям вятъра това към морето ли е някъде или ? И все пак в едната посока ще ти куцат скоростите.

п.п. Облъчвателя и неговата настройка спрямо антената са много важни, не се спирай на първия срещнат.

Редактирано от master

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30 Км и решетка ЗАБРАВИ, по скоро паница със много широко окачване, тип ПАСАТСКО + малко подобрения

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо 100% ще работи линка друг е въпроса как ще е с мегабитите. И не ми е ясно колко вятър ще има ? Тука из нашия край никак не е малко но пасатските не мърдат за разлика от другите които стават като летящи чинии :D

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

имаме на 34 км рокети с рокетдиш антени -57 сами може да си правите изводите какво и колко ще прекара зависи ефира но рокет диша си е малка антена и вятара не е проблем за нея

Неграмотен съм, не ми се смейте на правописа.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Jirous 29 Duplex + 711G-5HnD

Вятър да има... колко да има? Хората слагат и по мургаш и каде ли не.

едит: забравих и най-грозната кутийка дето ще подхожда

GentleBOX JR-300

Редактирано от Mile
  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Защо 100% ще работи линка друг е въпроса как ще е с мегабитите. И не ми е ясно колко вятър ще има ? Тука из нашия край никак не е малко но пасатските не мърдат за разлика от другите които стават като летящи чинии :D

"Master" Стига де, вие сте хора дето не са от вчера в бранша. Решетка макс на 8-10Км. Другото над това е компромис и то много сериозен,

За 60См пасат на тия километри, поне аз не съм особено голям привърженик, 60 см макс 20км., на 30Км поне 90см. А за антената която предлага Миле, там няма кво да добавя, това е антена която си струва всеки цент, лошото е че не е за всеки джоб.Има и една друга антена още по велика "Jirous JRC32-DuplEX Precision" - Цената и също е много велика :blink:

Редактирано от RudY-ElectriC

…Ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарни...те. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо… К. Иречек,

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

120 пасат с 2 обръча и да вей

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Препоръчвам ти пасат-антени 90 сантиметра с облъчвател с двойна поляризация и Микротик RB711G-5HnD (в алуминиеви кутии) и от двете страни. Недей се притеснява за вятъра много са стабилни като окачване от опит го знам защото съм ги слагал на много високи места където вятъра е много силен.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Шуменските решетки карат и над 15км. Давам мрение спроед това което той иска иначе определено няма да сложа решетка при възможност да сложа пасатска. При нас проблеми с вятъра и тия сме нямали иначе с онези ботеч и нета един ден изхвърча заедно с облъчвателя за радост нямаше пострадали.

Analog Audio™

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Аз ли само прочетох , че колегата ще ползва една поляризация? И защо пък да не става с решетка? Кво е по-лоша антена от тенИкето?

Колега вземи си две читави решетки 27-29dB , вържи си двете 5SHPn , избери си по-чистата поляризация щом имаш френел и си ти. 50Mbit на шиш да ги въртиш ще трябва да ги има 8) не се филмирай.

Не знам чипсета на метала дали поддържа 60MHz лента , ако да ще е още по-интересно :)

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

30Км с решетки, ::) , жалко за опита който имаш.

Редактирано от RudY-ElectriC

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Да , първият ми линк беше преди 11 години, това всъщност май беше и първия линк над 20км. в софийско и първият линк 11b (нямаше хардуер до тогава). 100mW SMC сапунерки и две Калифорнии на 33км!.

Относно "паниците" и облъчвателите , през годините съм пробвал , произвеждал, купувал ... да не коментирам високочестотни кабели и пиктейли и конектори , че ми се гади. Не случайно продукти като Bullet и Groove имат такъв успех на пазара. Антена се произвежда трудно, облъчвател за 5GHz още по-трудно, колегата не разполага с уреди за измерване нито на мощност нито на отражения във високи честоти..... филмите са много.

А относно решетката VS тенИкето на 5GHz ? Разкажи ни каква е разликата в двете огледала?

.........И все пак в едната посока ще ти куцат скоростите.......

Това как го "роди"?

Редактирано от MiPSus

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Нямам ама никакво желание, да споря, с човек който е доста по напред от мен по въпроса, за мен мрежата - решетка не е вариант за такъв линк.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.