Jump to content
  • 0

Wireless - Ограничение на upload скоростта?

None

Въпрос

Здравейте.

Модела на рутера е 951-2n

Пускам wireless и искам да огранича скоростта. На download я ограничих от Tx менюто на wlan1 интерфейса.

За wireless-а има DHCP сървър и дава адреси от 192,168,88,2 до 192,168,88,10

Искам да огранича скоростта на 2М download и 20kbps upload. Или за всички потребители да е толкова - или за всеки по отделно (едно от 2те, понеже някой като upload-ва през wireless-а и спира/прекъсва интернета на другите потребители).

Пробвах какво ли не. Ограничава се само скоростта на download.

Пробвах и това -> http://www.technotrade.com.ua/Articles/how_to_limit_throughput_mikrotik.php .Зададох IP адреси по отделно и за всичките наведнъж.Не работи. За interface задавах wlan1, bridge-local, all - с нито едно не работи.

Всеки който питам ми дава някакви теми да чета. Четох. Гледах клипчета в youtube. Бъркам нещо малко и не знам къде. Изгубих няколко дни само с тези неща. Мислех си, че това е нещо елементарно и лесно за настройка, но съм бил далеч от истината.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0

глей сега ще ти го кажа под формата на дзен притча - няма как да обясниш на охлюва как изглежда океана ...

форума си е форум , няколко пъти ти беше обяснено почти точно но поради различните подходи към решаването на даден проблем и решенията са различни както и обесненията - не си разбрал щото малко си чел

Редактирано от NeTmAsTeR
  • Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

чрез queues може да направиш така че когато има 1 потребител вързан ще ползва 10мегавата, като се вържат 2 ще ползват 10/2=5мегавата и т.н. може да нагласиш някой с по-големи приоритети

Теория - това е когато знаете всичко, но нищо не работи

Практика - това е когато всичко работи, но не знаете защо

При нас съчетаваме теорията с практиката - НИЩО не работи и нямаме понятие защо!!!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

И за какво да ги чета тези работи? Не можете ли да обясните на елементарен език какво е queues?

И защо ми давате да чета всичко за mikrotik? Или за TCP/IP протокола?

За да ти дават хората линкове за четене - са сметнали, че нямаш необходимите знания и искат да ти помогнат като прочетеш и да се научиш.

Чел съм и не съм разбрал - затова питам. Ако бях разбрал всичко - нямаше да си губя времето, както и вашето.

Ами ти и листовките за КАТ ако ги четеш и не ги разбереш как ще изкараш книжка, а?

глей сега ще ти го кажа под формата на дзен притча - няма как да обясниш на охлюва как изглежда океана ...

форума си е форум , няколко пъти ти беше обяснено почти точно но поради различните подходи към решаването на даден проблем и решенията са различни както и обесненията - не си разбрал щото малко си чел

Колегата е прав - в МТ при даден казус, задача или проблем, винаги има различни решения.

• Харесай 1
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

За да ти дават хората линкове за четене - са сметнали, че нямаш необходимите знания и искат да ти помогнат като прочетеш и да се научиш.

Хората правилно са преценили, че нямам необходимите знания, но не смятам за правилно, че са искали да помогнат. Ако наистина искаха да помогнат - щяха да ме питат за TeamViewer и да оправят настройките за 2 минути. Това, че не са искали се тяхна работа и не са ми длъжни. Ама ти пишеш пълни глупости.

Нямам нужда да изчитам всичко свързано със системите на микротик и интернет, за да настроя един рутер. Няма да ставам специалист в областта и това не ми е нужно. Затова писах за конкретен проблем, а не исках линкове към информация, която ми е напълно ненужна. Дори линка който съм чел дава специфична и точна информация за проблема.

То по твоята логика всеки трябва да знае всичко. За какво тогава е форума, като ще се дават само линкове.

За мен форум е място в което да се разискват различни проблеми и тяхното решение. И след като се реши даден проблем, решението си остава в темата и така не трябва да се пита постоянно едно и също.

Ами ти и листовките за КАТ ако ги четеш и не ги разбереш как ще изкараш книжка, а?

При листовките е съвсем различно. Там управляваш машина, за която ако нямаш нужните умения, може да пострадат други участници в движението. Затова и се полага изпит. С рутера който поръчах нямаше изискване да изкарам изпит за настройка, за да ми дадат достъп до него. Не виждам как ако не си настроя рутера, ще пречи на някой друг. Съвсем различно нещо е. Примера е неуместен.

По твоята логика всеки притежател на телевизор трябва да знае устройството и принципите на работа на телевизора.

По твоята логика всеки които ползва контакт и свърза уред в електрическата мрежа, трябва да знае всички електрически закони.

Според моята философия всеки трябва да се специализира в това което на него му е интересно и ако има нужда от нещо което не разбира - да потърси помощ от специалист. Затова и писах тук, понеже се водите нещо като официален форум (името оставя такова впечатление).

Колегата е прав - в МТ при даден казус, задача или проблем, винаги има различни решения.

То със всичко е така. Повечето проблеми нямат само едно решение. Но със жокери и "обяснено почти точно" не става. То и аз като пусках темата го бях направил "почти точно, но не работеше.

По-горния пост с охлюва и океана (макар и неверен) е много по-смислен от твоите 2. Дори не те знам защо ползваш форум, щом очакваш да получаваш линкове за информацията която те интересува. По-добре ползвай google.

Вероятно сега ви се стори, че се държа грубо и т.н., защото просто съм се регистрирал преди дни. За много неща точно страничното мнение (неповлияно от предразсъдъци) е най-акуратно. Ако искате форума да се развива просто помислете над градивните критики ::)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

а не - не работи така форумното братство ...

тиимвюер ти създава опасна илиюзия че всеки път като имаш зор трябва да викаш и обиждаш по форуми ...

Редактирано от NeTmAsTeR
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

За такива като Теб (None) има раздел за покупко/продажби.

Хората се опитват да те научат сам да го правиш, както биха направили всички с източно европейско IQ,

или въобще с някаква продуктивна мисъл, а не като промитите от тъпотия западняци.

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

По твоята логика всеки притежател на телевизор трябва да знае устройството и принципите на работа на телевизора.

По твоята логика всеки които ползва контакт и свърза уред в електрическата мрежа, трябва да знае всички електрически закони.

Другия път като ти се развали телевизора, пиши ще дойда да ти го ремонтирам.

Първо това са професионални знания , второ колко пари даваш?

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Подред на постовете:

Никой не съм обиждал. Нямам и такова намерение.

Това, че имам зор за нещо си е мой проблем. Никой не е длъжен и да ми помага. Ако ще помагате - правете го така, че да има някакъв смисъл от цялата работа.

Намеренията ви може и да са добри, но са неефективни. Няма смисъл наново да се открива колелото и топлата вода. Няма смисъл да изучавам всички настроки на рутера, за да го ползвам за нещо елементарно.

Разделението на "европейско IQ" и на "промитите от тъпотия западняци" няма да го коментирам. Положението тук и там е показателно.

Като ми се развали телевизора и ако е в гаранция, ще го дам на сервиз. Ако не е в гаранция - може и да го заменя с нов. Често щом нещо се развали, то след ремонта ще се развали нещо друго по него (просто така е сметнат експлоатационния период на устройството).

Прав си, че това са професионални знания. За цена щяхме да говорим ако бях на зор и не се бях оправил сам с проблема.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0
  • Администратор

Подред на постовете:

Намеренията ви може и да са добри, но са неефективни. Няма смисъл наново да се открива колелото и топлата вода. Няма смисъл да изучавам всички настроки на рутера, за да го ползвам за нещо елементарно.

Разделението на "европейско IQ" и на "промитите от тъпотия западняци" няма да го коментирам. Положението тук и там е показателно.

сам доказваш че нещо куца в мисленето ти

по примера ти с телевизора трябва да знаеш как се ползва поне дистанционното

ако не си прекалено дефектна персона да гледаш ТВ

цитирането на IQ разделението ти не е точно което доказва че и не четеш всичко

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Няма да правя излишни цитати от твоето мнение, че разводнихме темата достатъчно. Бяха ти дадени достатъчно примери как да се оправиш с проблема описан от теб.

Едно ще ти кажа, нито съм най-добрия нито знам всичко, нито аз или който да е тук преоткриваме топлата вода и колелото - но човек се учи докато е жив.

Ето това просто нещо не можа да проумееш, че всички тук по някакъв начин се опитаха да те накарат да понаучиш поне от малко TCP/IP, RouterOS и т.н за да може да поне от малко да разбереш принципите на работа и сам да откриеш правилното "елементарно" решение.

Недей да си мислиш, че и аз не съм търсил помощ тук за различни казуси - напротив, но не съм отговарял толкова нагло и надменно като теб - а винаги съм благодарил на хората помогнали ми със съвети!

Има една приказка - "леж па яж не става" Размърдай си сивото вещество в главата момче, не те знам на колко години си но явно си от поколението което "иска всичко на готово". Такива дал господ бол, нито си първия нито последния в този форум.

Вземи се стегни, и не се обиждай и не вири нос когато се опитваче да те поучим да попиеш малко знания които ще са ти от полза.

И за финал - RouterOS не е за ламери - да се бе спрял на рутер с по "user frendly" ОС и интерфейс, на който като му кажеш искам сигнал 100 мегавата ви-фи-то и да ти прави пържени яйца. ;D

Редактирано от Mitko
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Това, че имам друга гледна точна над нещата, не означава ще се държа нагло и надменно.

Благодарих на хората. Разбрах, че искат да ми помогнат. Още в първия си пост съм писал, че са ми давали същите тези линкове и съм чел конкретно за тези неща. Препратките към обща информация не помагат за решаването на конкретен проблем (освен ако не се изчетат и разберат всичките и тогава човек сам ще си реши проблема).

Най-полезни/конкретни бяха мненията на Миро Петров за което специално му благодаря. Даде ми да прочета конкретно за проблема и след това обясни като човек (с елементарни думи и достатъчно ясно) какво е това queues и за какво се използва.

Вярно е, че човек се учи докато е жив. И аз все още се уча. Не смятам, че изучаването на интернет протоколи и рутери ще ми е от полза в бъдеще. Още като купувах рутера знаех, че не е за ламери (каквто и да имаш предвид под това общо описание), но другите рутери не предлагаха възможностите които ми трябваха. Освен това тази марка е по-специализирана в тази дейност и ще ми свърши по-добра работа. DLSR снима по-добре от сапунерка. На кино гледането на филми е по-добро изживяване, отколкото вкъщи.

Не знам какво е това поколение което "иска всичко на готово". До сега не съм си купил нито едно нещо на кредит. За всичко преди това съм работил.

Нито се обиждам, нито си виря носа. Всяка критика може само да ми помогне. Важното е мир и разбирателство да има :)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Нито се обиждам, нито си виря носа. Всяка критика може само да ми помогне. Важното е мир и разбирателство да има :)

Радвам се, че си разбрал най-важното - да има спокоен диалог, мир и разбирателство.

:)

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.