Jump to content
  • 0

Въпрос за EoIP

THX

Въпрос

Здравейте колеги!

Решил съм да пускам EoIP между два града, като това ще ми бъде дипломна работа. Въпросът който ме гложди обаче е, че от едната страна микротика ще е зад сапунерка DL524G. Понеже съм съвсем начинаещ с микротика и EoIP тунелите, не знам какви настройки ще трябва да се направят на сапунерката, така че от другата страна да виждам EoIP-то.

П.П.

Забравих да спомена че от едната страна (със съпунерката) доставчика ми дава реално IP, а от другата - не.

Редактирано от THX
Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Recommended Posts

• 0
  • Администратор

Вкарай това в мангъла на първи позиции

/ ip firewall mangle
add chain=forward action=jump jump-target=mss comment="\[tcp\], mss" disabled=no
add chain=mss protocol=tcp tcp-flags=syn tcp-mss=!536-1460 action=change-mss new-mss=1440 comment="\[tcp\], mss fixation" disabled=no
add chain=mss protocol=tcp tcp-flags=syn tcp-mss=1453-65535 action=change-mss new-mss=1440 comment="\[tcp\], mss 1440 for mtu 1492" disabled=no
add chain=mss protocol=tcp tcp-flags=syn action=change-mss new-mss=clamp-to-pmtu comment="\[tcp\], mss clamp-to-pmtu" disabled=no
[/CODE]

би трябвало да ти фиксне проблема с ровенето в интернет

Харесай поста ^^^
acer.gif htc.gifsigpic4024_2.gif

Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа

ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 0

Комбинацията EoIP и L2TP в типичният случай се ползва за да имаш локална мрежа между компютрите зад микротиците. Няма логика, по която компютрите зад единият МикроТик, да получават достъп до Интернет през тунела от другият МикроТик. Има частен случай, в който единият Микротик има по-добър достъп до Интернет а другият има добър достъп до първият, но това е изключение. В останалите случаи, няма логика, за такава разстановка.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.