icemans Публикувано 2 Ноември, 2012 Доклад Сподели Публикувано 2 Ноември, 2012 (Редактирано) Имам един RB750G. Пробвам да си пренасоча някой портове, като за начало и проба се захванах с utorrent-а, защото и той може да се тества за отворени портове. Друг проблем който имам е, че не достъпвам един принтер когато връзката ми е през МТ - без него е ОК. Та, какво имам: 0 ;;; default configuration 192.168.x.1/24 192.168.x.0 ether2-master-local 1 D 10.x.x.x/24 10.x.x.0 ether1-gateway Четох форуми и теми, пробвах някой неща, но нищо не можах да подкарам. Това което последно правих е: ip firewall nat add chain=dstnat dst-address=адреса на ether1, който ми е към доставчика action =dst-nat \ to-addresses=адресът на машината след МТ ip firewall nat add chain=srcnat src-address=адресът на машината след МТ acti on=src-nat \ to-addresses=адреса на ether1, който ми е към доставчика Пробвах и това: ip firewall nat add chain=dstnat dst-address=IP ether1 protocol=tcp dst-port =47495(порта който ползва utorrent-а в момента) \ action=dst-nat to-addresses=IP na laptop to-ports=47495 И какви ли не още еквилибристики през Winbox-а, но така е не се подкараха нещата. П.П. установих, че порта в utorrent-а не ми е отворен и без МТ-ка, така че това ми отпада като критерии за добре свършената работа. Не знам обаче защо нямам достъп до принтера. И като цяло как да се пробвам дали правилно си пренасочвам портове. Редактирано 2 Ноември, 2012 от icemans Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 2 Ноември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 2 Ноември, 2012 /ip firewall nat add action=dst-nat chain=dstnat disabled=no dst-port=8080 protocol=tcp \ to-addresses=192.168.1.5 to-ports=80 Машината която искаш да достъпиш, трябва да е с гетъуей Микротика. В примера машината зад Микротик ще е с адрес 192.168.1.5. Като опиташ да достъпиш http://your-publuc-ip:8080 ще ти отвори уеб порта на вътрешта машина 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icemans Отговорено 2 Ноември, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 2 Ноември, 2012 Благодаря ти - ще го пробвам в Понеделник, че чак тогава ще имам достъп до микротика. A ако искам да направя DMZ каква е процедурата, че и това много не можах да разбера от всичките теми. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 2 Ноември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 2 Ноември, 2012 (Редактирано) A ако искам да направя DMZ каква е процедурата, че и това много не можах да разбера от всичките теми. /ip firewall nat add action=dst-nat chain=dstnat disabled=no dst-port=0-65535 to-addresses=192.168.1.5 Редактирано 2 Ноември, 2012 от gbdesign Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор 111111 Отговорено 2 Ноември, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 2 Ноември, 2012 И Upnp помага за торентите в раздела с упътвния и скриптове има написан как се пуска и настройва Харесай поста ^^^ Форумът е за взаимопомощ а не за свършване на чужда работа ɹɐǝɥ uɐɔ noʎ ǝɹoɯ ǝɥʇ 'ǝɯoɔǝq noʎ ɹǝʇǝınb ǝɥʇ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
icemans Отговорено 3 Ноември, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 3 Ноември, 2012 Да де, но на мен не ми е само за торентите. И като цяло исках да видя как стоят нещата, че нещо не можах да се справя. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване