netuno Публикувано 29 Октомври, 2012 Доклад Сподели Публикувано 29 Октомври, 2012 (Редактирано) Сценарият е следният- имам сървър под WindowsXP(да, леймърско е, знам), който има свързаност към интернет през WIFI, като връзката е шерната и на LAN порта виси втори компютър със статични настройки на LAN картата. Искам обаче да прехвърля връзката върху рутер(TPLink WR340G) по мои си съображения, като въвеждам статични настройки на рутера. Връзката е с кросс кабел, коетo едва ли е проблем, понеже портовете на рутера са auto MDI/MDIX. На LAN1 на сървъра имам статични настройки 192.168.0.1 IP 255.255.255.0 Subnet На LAN2 на клиент-компютъра имах настройки, с които той имаше връзка до интернет: 192.168.0.2 IP 255.255.255.0 Subnet 192.168.0.1 Gateway 192.168.0.1 DNS Същите настройки като на клиентският компютър опитах да ги въведа в рутера и връзка няма - Windows отчита, че на LAN1 му се праща нещо, но не се отговаря на изпратеното от рутера, де факто връзка няма, също както и PING до Gateway-а. Сценарият е понеже не ми достигат LAN портове на сървъра, та исках да използвам рутерчето, което ми се мяркаше. Важното е да има връзка, зa сега не се иска никакво дистанционно управление или каквото и да е било. Къде е грешката в постановката, че да не мога да "налея" интернета към рутера? Редактирано 29 Октомври, 2012 от netuno Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
VGanev Отговорено 21 Декември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2012 Ако искаш рутера да ти играе ролята на суич трябва да не исползавш MAN порта, ако искаш да е през MAN порта трябва да пуснеш RELAY. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 21 Декември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2012 Сложи си нормален, прав кабел а не кроснат. Виж мрежовата карта на бузата, че доста често по непонятни причини не искат да сработят на 100 мегабита FD. Пробвай да я сетнеш на 10 мегабита FD. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
donioi Отговорено 21 Декември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 21 Декември, 2012 Резетираи рутера и сваржи WAN с LAN на РС на която е вкл DHCP. Трябва да тръгне Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване