netronix Отговорено 28 Октомври, 2012 Доклад Сподели Отговорено 28 Октомври, 2012 Аз имам няколко линка направени с секстант, но не ме кефят кой знай колко. Хардуера е много калпав. Имам бройка която дефектира още първия ден. Крайно време много съм разочарован от хардуера на МТ, особенно новите им бордове с пластмасови етх портове. Те и старите не бяха върха на сладоледа, но пак биваха. И аз съм се насочил към нещо по кораво за главните ми линкове, има някакви алтернативи, но не знам дали стават. 1. Дъната на ITX. Те са с атом двуядрен на 1.6 или 1.8. Там май малко сложно с вифи картите. Някол да е тествал ? 2. http://www.osbridge.com/?q=en/products Не знам дали са читави решенията им. Иначе гледам доста дуракоустойчиви. Някой да ги е пробвал? 3. AirFiber. Но има компромис от дъжд поради честотата. И не се знае все още колко стабилно работят. 4. Преминаване към NERA или нещо в класа му. За 1-2 линка човек може и да си позволи, но в моя район е сложно, и има много хопове. п.п Някой да е пробвал на 10гхз.? УБНТ и Осбридж имат решения. Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! "no matter how hard you try, you just can NOT please everyone" "където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 29 Октомври, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2012 Е да не забравиш да поделиш , ще очаквам резултатите ако бутнат с 20-30% по добре ще си е сделка . А с техните антенки как са на разстояния? може да се каже, че текът тестове но за мултикаст но общо взето слаби машинки, може да пусна тема в ИСП раздела ако те интересуват подробности 1. Дъната на ITX. Те са с атом двуядрен на 1.6 или 1.8. Там май малко сложно с вифи картите. Някол да е тествал ? Не е сложно има и дъна с PCI, един преходник и си готов .. Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
netronix Отговорено 29 Октомври, 2012 Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2012 Не е сложно има и дъна с PCI, един преходник и си готов .. Точно това ще тествам тази седмица да видим какво може да направи този атом Wireless is more temperamental & variable than a woman’s mood! "no matter how hard you try, you just can NOT please everyone" "където глупостта е образец-там разума е безумие.."Гьоте Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор kokaracha Отговорено 29 Октомври, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2012 Защо точно с дъна със PCI и защо със преходник ? Има и дъна с mini pci-e слотове, също и такива карти. 1 Use since OpenBSD 3.x FreeBSD 4.x Centos 5.x Debian 3.x Ubuntu 7.x Аз съм фен на OpenWRT. Горчивината от лошото качество остава дълго след като е преминало удоволствието от ниската цена. _____________________________ ___|____|____|____|____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|_ Удряй _|____|____|__ _|____|___ главата ___|____|____ ___|____|_ си тук!! |____|____|__ _|____|____|____|____|____|____ ___|____|____|____|____|____|__ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
msboy Отговорено 29 Октомври, 2012 Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2012 Със SEXTANT с гигабитов порт ще постигаш много много повече както са на 3 км ще къртят на NV2 По долния линк описвам линк който е на 8 км разстояние какво остава за 3 км. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 29 Октомври, 2012 Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2012 е чак пък да къртят.. работят някакси, но закъсненията не са за 2012-та година. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiPSus Отговорено 29 Октомври, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 29 Октомври, 2012 (Редактирано) Линка който е изграден и от две страни е с SEXTANT . Разстоянието е 8 км....... ...........При TCP тест успях да постигна 53.2 MBps. с 8 ms ping (което за мен е супер задоволително) При реален !! трафик в пиковите часове прекарва около 47 MBps Това ли? Ти въобще зачете ли началото на темата или просто си пишеш на изуст? Редактирано 29 Октомври, 2012 от MiPSus ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
msboy Отговорено 30 Октомври, 2012 Доклад Сподели Отговорено 30 Октомври, 2012 (Редактирано) Това ли? Ти въобще зачете ли началото на темата или просто си пишеш на изуст? Да прочетох много правилно ЗАГЛАВИЕТО на темата. Целтта ми е да ти дам данни от работещ линк а не да бърборя празни приказки. И мисля че е супер неуместно да сравняваш 100Mbit LAN порт с G на Sextant. И не си ми прочел с какъв протокол!!! работи линка на 8 км..или да ти обяснявам че при NV2 протокола колкото повече трафик минава толкова времената се скъсяват!!.И второ теста който си го направил е неправилен.. когато се прави тест се натоварва една по задна машина т.е тестваната машина остава посредата. Редактирано 30 Октомври, 2012 от msboy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
MiPSus Отговорено 31 Октомври, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 31 Октомври, 2012 И второ теста който си го направил е неправилен.. когато се прави тест се натоварва една по задна машина т.е тестваната машина остава посредата. Пак наизуст!? И мисля че е супер неуместно да сравняваш 100Mbit LAN порт с G на Sextant. Първо, само заради това и съществува темата, ако се опиташ да вникнеш в нея, но всъщност при 53Mbit пренесени безжично май порта не е от значение? ... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
msboy Отговорено 1 Ноември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2012 (Редактирано) Пак наизуст!? Първо, само заради това и съществува темата, ако се опиташ да вникнеш в нея, но всъщност при 53Mbit пренесени безжично май порта не е от значение? Като те гледам изобщо май си пишеш наизуст и си нямаш понятие от възможностите на SEXTANT . Да вземеш да прочетеш ли !!!. Показаните резултати за този вид борд т.е 8км са бих казал рекордни !!. И вземи се информирай че буквата G при Sextant не означава само и единствено гигабитов порт.Тотално си се объркал със сравняването.Поставил съм предостатъчно такива бордове така че мисълта ми е че ти на 3 км безпроблемно би постигнал поне 200 мегабита-гаранция. Редактирано 1 Ноември, 2012 от msboy Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
solar_sea Отговорено 1 Ноември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 1 Ноември, 2012 Между другото, латвийци тихичко обявиха SXT G 2HnD. В клипчето им как се монтира SXT Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване