Jump to content

PowerBridge M5 vs SEXTANT G-5HnD

MiPSus

Recommended Posts

Имам в пръдъкшан на 3км (150+ абоната по L2) комплект PowerBridge M5 с един единствен кусур - 100Mbit LAN порт:

Как е положението със MT варианта?

post-575-0-69878400-1348915024_thumb.png

... и яз можем, и тате може, ма козата си сака пръч!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Добре изглежда. Това е трафик генериран от клиентите ли е или някакъв спиидтест пуснат ?

Много симетричен ми изглежда този трафик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен друго ми е интересно, как кара по 100 мбита в посока когато порта му е 100 мбита

а относно симетрията на трафика това много ми прилича на вътрешния теста на убнт

Редактирано от Anatoli

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

На мен друго ми е интересно, как кара по 100 мбита в посока когато порта му е 100 мбита

а относно симетрията на трафика това много ми прилича на вътрешния теста на убнт

Земи чети повече! И малко опит да на трупаш ще ти е от полза!

Добре изглежда. Това е трафик генериран от клиентите ли е или някакъв спиидтест пуснат ?

Много симетричен ми изглежда този трафик.

Ако беше трафик само от клиенти - вече да съм ги сменил! Но е трафик през линка и не е UDP!

Някой колега ако наистина има работещи линкове със Секстанта да пише впечатления , може и на лична.

Редактирано от MiPSus
  • Харесай 1

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

За сектант не съм пробвал и не знам, но преди няколко месеца свалих един линк с MT за upgrade и профилактика - замених временно линка с 2 броя Rocket M5. Линка хранеше около 100-тина потребителя и в началото не усетих разлика. Проблема стана в пиковия час - при голям брой сесии и pps UBNT направо се срива. В случая линка падна на максимум 30Mbps Full DX, като CPU-тата им бяха на 100% load.

В този ред на мисли, хардуерно Rocket M5 и Powerbridge M5 са еднакви (CPU/RAM), и е хубаво да мислиш в посока микротик.

“...ние, можещите водени от незнаещите, вършим невъзможното за кефа на неблагодарните. И сме направили толкова много, с толкова малко, за толкова дълго време, че сме се квалифицирали да правим всичко от нищо...”, Константин Йозеф Иречек, 13.12.1881 г.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако заложиш на Секстант, вземи си модела с гигабит.

SEXTANT G-5HnD

• Харесай 1

Mikrotik & Ubiquiti Networks Distributor.

Antennas Manufacturer.

Online Sales of Wireless Equipment.

Wireless Services & Solutions.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Ако беше трафик само от клиенти - вече да съм ги сменил! Но е трафик през линка и не е UDP!

Някой колега ако наистина има работещи линкове със Секстанта да пише впечатления , може и на лична.

Не го разбрах тов, ама и аз недоглежам. :)

То на картинката се вижда, че трафика му е през ЛАН порта, което ще рече че това може да се сметне за клиентски трафик.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

и какви са тези 100/100, обясни ми през обикновен лан 100мбита как се прекарва 100 мбита в посока

Никога не се страхувай да правиш това, което не умееш. Помни, че Ноевият ковчег е направен от любители. Професионалистите са построили "Титаник"

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Със сигурност знам, че бондинг с мт се справя по - добре от рокета, N стандарта на мт също се държи по - добре от рокета.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак малко конкретика ще ми е по-полезна! Ако ще заменям някога ще е с радио в същия стил - махам скобите на старото и стягам новото. Не мисля да му тъкмя кабечета платки антени, затова за Секстанта питам.

Велински, ако за 3км ще ми трябва бондинг значи отиваме направи на БАГЕР (със или без акт 16) >:D

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Все пак малко конкретика ще ми е по-полезна! Ако ще заменям някога ще е с радио в същия стил - махам скобите на старото и стягам новото. Не мисля да му тъкмя кабечета платки антени, затова за Секстанта питам.

Велински, ако за 3км ще ми трябва бондинг значи отиваме направи на БАГЕР (със или без акт 16) >:D

Хахахаха.... То може и дузина черни багерчета. Поне ще пазят на енергото кабелите.

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• Администратор

Така и стана :) при нас, ама за рокета още 2009-та имах тестове вече в блога ми , в моента имам и 2бр SХТ с гигабит и ще правя тестове ако времето разреши и остана по - свободен.

Не отговарям на постове написани с шльокавица!

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

...в моента имам и 2бр SХТ с гигабит и ще правя тестове ако времето разреши и остана по - свободен.

Е да не забравиш да поделиш , ще очаквам резултатите :) ако бутнат с 20-30% по добре ще си е сделка . А с техните антенки как са на разстояния?

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

• 2 weeks later...

Идната седмица ще взема два броя и ще направя линк 1-2 км и ще споделя тука как се справят :mellow: . много се замислях за намом5 ама тези 100 мб портве вече отиват да са отживелица със тези скорости ... ако някой ме превари с тестовете да пише

468x60_free.jpg

Адрес на коментара
Сподели в други сайтове

Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате

За да коментирате, трябва да имате регистрация

Създайте акаунт

Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!

Регистрация на нов акаунт

Вход

Имате акаунт? Впишете се оттук.

Вписване
  • Потребители разглеждащи страницата   0 потребители

• No registered users viewing this page.
  • Създай нов...

Important Information

By using this site, you agree to our Terms of Use.