Соколов Публикувано 28 Септември, 2012 Доклад Сподели Публикувано 28 Септември, 2012 (Редактирано) Препоръчайте ми евтин суич < 40лв с който да си трънкна два доставчика от стълбището до нас. Вътрешната мрежа поддържа всичко. Не ми трябват повече от 4 порта. Не ми се дупчат дупки по стените за втори доставчик, всичко е вкопано. Редактирано 28 Септември, 2012 от Соколов Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 28 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 За тази цена - от Неомонтана или Дигитал Солюшън. Най-лесно ще ти е с Неомонтански CleverSwitch за 24лв. и настройка по rrcp. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Соколов Отговорено 28 Септември, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 За тази цена - от Неомонтана или Дигитал Солюшън. Най-лесно ще ти е с Неомонтански CleverSwitch за 24лв. и настройка по rrcp. Мерси много, ще ги погледна. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Icco Отговорено 28 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 И след рестарт на суича......... Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
gbdesign Отговорено 28 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 Вземи си от Неомонта SS8P. Ако правилно си спомням, новите се сетваха с джъмпер за порт базиран V-Lan. Така "мастер" порта си го включваш към теб а 2 от другите, съответно към двата доставчика. Така хем ще виждаш и двата, хем няма да им правиш "напречна свързаност". Един такъв суич струва под 20 лв. и н няма да ти трябва допълнителен софтуер или хардуер за настройки на суича, а също и няма да се сблъскваш с драми, ако не си се занимавал с V-Lans, а ще ти трябва само прочит на инструкцията и поставяне на джъмпер на правилното място 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Соколов Отговорено 28 Септември, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 Вземи си от Неомонта SS8P. Ако правилно си спомням, новите се сетваха с джъмпер за порт базиран V-Lan. Така "мастер" порта си го включваш към теб а 2 от другите, съответно към двата доставчика. Така хем ще виждаш и двата, хем няма да им правиш "напречна свързаност". Един такъв суич струва под 20 лв. и н няма да ти трябва допълнителен софтуер или хардуер за настройки на суича, а също и няма да се сблъскваш с драми, ако не си се занимавал с V-Lans, а ще ти трябва само прочит на инструкцията и поставяне на джъмпер на правилното място Един въпрос, може да е малко риторичен, вътрешния ми суич има PoE на всички портове. Мога ли да го захраня този SS8P звяр направо през UTP/FTP кабела. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
hgd Отговорено 28 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 (Редактирано) Един въпрос, може да е малко риторичен, вътрешния ми суич има PoE на всички портове. Мога ли да го захраня този SS8P звяр направо през UTP/FTP кабела. Идеята на gbdesign е добра. Вземаш един суич Неомонтана SS8P-208POE V4 ( http://lan.neomontan...SmartSwitch.php ). Слагаш джъмпера на 1-2. Вземаш един модул Неомонтана SMPS H0C6P и си готов с PoE. И това около 20лв (+4лв за метална кутия ). Свързваш доставчиците на портове от 2 до 8 по избор. кабела към теб на порт 1. Най-добре прочети упътването http://lan.neomontan...P-208PoE-bg.pdf Редактирано 28 Септември, 2012 от hgd Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 28 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 За 0 лева и 30 стотинки предлагам... Едното isp на оранжеви и зелени, а другото на сини и кафяви. Със запазване на оплетката и малко естетика + термошлаух ще стане с фабричен дизайн. Вътре във вас на сапунерката примерно (тп-линк с опенврт и мултиван) или каквото ти душа сака 39.70 можем да изпием в произволна кръчма с хубава жива бира. 2 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Администратор Велин Отговорено 28 Септември, 2012 Администратор Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 хехе ей това е решението ... Не отговарям на постове написани с шльокавица! Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 28 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 28 Септември, 2012 trunk Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Соколов Отговорено 29 Септември, 2012 Автор Доклад Сподели Отговорено 29 Септември, 2012 За 0 лева и 30 стотинки предлагам... Едното isp на оранжеви и зелени, а другото на сини и кафяви. Със запазване на оплетката и малко естетика + термошлаух ще стане с фабричен дизайн. Вътре във вас на сапунерката примерно (тп-линк с опенврт и мултиван) или каквото ти душа сака 39.70 можем да изпием в произволна кръчма с хубава жива бира. И тази идея не е лоша, пък и пиенето звучи добре. Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
master Отговорено 29 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 29 Септември, 2012 Ако е монтански няма нужда от импулсно нали си носят до 24V , а до колкото разбира става въпрос за няколко метра. Но все пак бих заложил на дигитал сол. Analog Audio™ Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NeTmAsTeR Отговорено 29 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 29 Септември, 2012 (Редактирано) мале мале кажете кога ще я пиете тая живата бира например на езерото Ариана у Сф. имаше доста добра преди година - па може и аз да поприседна да видиме байко ви Миле дали няма да изкара още някоя симпатична джаджичка некое скътано itx или нещо подобно Редактирано 29 Септември, 2012 от NeTmAsTeR Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
NetworkPro Отговорено 29 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 29 Септември, 2012 (Редактирано) На Миле решението ми допада повече заради по-високия общ капацитет (две по 100 мегабита) който може да се достигне. А другия вариянт има един минус че ако доставчика пуска повече от 50мбпс се предизвиква буфериране в суича върху което нямаш грам контрол и по традиция влошава качеството на услугата. OpenWRT с multiwan е голям кеф също, имам един D-Link DIR-825 дето е по-мощен за повече трафик - линка в полето под постовете ми. Редактирано 29 Септември, 2012 от NetworkPro - Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Mile Отговорено 29 Септември, 2012 Доклад Сподели Отговорено 29 Септември, 2012 мале мале кажете кога ще я пиете тая живата бира например на езерото Ариана у Сф. имаше доста добра преди година - па може и аз да поприседна да видиме байко ви Миле дали няма да изкара още някоя симпатична джаджичка некое скътано itx или нещо подобно Преди Годеч има кръчмичка с жива бира Манджата също е прилична. http://complexbalach.blogspot.com/2008/07/blog-post_1842.html 1 Адрес на коментара Сподели в други сайтове More sharing options...
Recommended Posts
Създайте нов акаунт или се впишете, за да коментирате
За да коментирате, трябва да имате регистрация
Създайте акаунт
Присъединете се към нашата общност. Регистрацията става бързо!
Регистрация на нов акаунтВход
Имате акаунт? Впишете се оттук.
Вписване